Julie, demoverze

Julie, demoverze https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37006/bmid_julie-demoverze-9JS-37006.jpg 4 63 8

Annie a Duncan se přirozeně doplňují, jako dva dílky skládačky, třebaže Duncanovi kvůli vášnivému zaujetí samotářským a geniálním písničkářem Tuckerem Crowem prakticky nezbývá čas na nic dalšího – na manželství, na děti ani na hovory o čemkoli jiném než o Tuckeru Crowovi a jeho zmizení po záhadné události na toaletě jednoho nočního klubu před dvaceti lety. Annie se začíná ptát sama sebe, jestli nepromarnila patnáct let života v neperspektivním vztahu a neustrnula v nudné práci v ospalém městě na pochmurném východoanglickém pobřeží. Když Tuckerova nahrávací společnost nečekaně vydá minimalistickou verzi jeho nejslavnějšího alba a Annie není z tohoto počinu, prvního po mnoha letech, vůbec nadšená a navíc nechápe, v čem by měl být lepší než originál, Duncan hledá útěchu u někoho jiného – a Annie má konečně možnost ho vyhodit. To nejhorší však osud pro Duncana teprve chystá: Annie není se svým názorem sama. Když uveřejní recenzi na fanouškovské webové stránce, přijde jí reakce od toho nejméně pravděpodobného člověka, od samotného Tuckera. Rozvine se korespondence, která je pro Annie dvojnásobně uspokojivá: ukazuje se, že Tucker je odborník na promarnění mnoha let života, podobně jako ona, a Annie navíc začíná chápat, co je příčinou jeho mnoholetého mlčení. A rozhodně to není událost na toaletě nočního klubu…... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , BB art
Originální název:

Juliet, Naked , 2009


více info...

Přidat komentář

JancaMia
13.05.2019 3 z 5

frustrace tří hlavních hrdinů s pitoreskními groteskními prvky ... nezklamala ..

Birdofostrava
06.04.2016 5 z 5

Kniha měl moc bavila,zvládl jsem ji na jeden zátah.


niika
15.07.2014 5 z 5

Tenhle autor mě moc baví a konkrétně tato kniha byla výborná. Pravda, chvíli trvalo než jsem se do knihy začetla a naladila se na ni, ale pak už to šlo jedním dechem. Super zábavný příběh o zapomenutém muzikantovi Tuckeru Croweovi, Annie a jejím partnerovi, fanatickým fanouškovi Tuckera.
Dalo by se souhlasit s předchozím komentářem (Opět dílo plné deprimovaných hrdinů, frustrovaných ze svého dosavadního života. Jak to ale u tohoto autora bývá, pro nikoho nikde v dohledu žádný východ).

jimbow
08.01.2014 4 z 5

"Synové utrousili hrdelní pozdravy, ale nevložili do nich dost energie, aby je opravdu slyšel; slova se ještě před postelí snesla na podlahu, kde se o ně později postará uklízečka. " - typický Nick Hornby, jak ho mám rád.
Opět dílo plné deprimovaných hrdinů, frustrovaných ze svého dosavadního života. Jak to ale u tohoto autora bývá, pro nikoho nikde v dohledu žádný východ.
Hornbyho vykreslení postavy Tuckera Crowea, včetně článků na Wikipedii (mimochodem song You and Your Perfect Life existuje!), bylo tak dokonalé, že jsem měl chvílemi pochybnosti, jestli se nejedná o skutečnou, zapomenutou hvězdu showbyznysu. ;-)
Usmíval jsem se nad Duncanovým fanouškovstvím a hledáním skrytých symbolů a poselství tam, kde nejsou a ani nemůžou být, což by asi potvrdila drtivá většina muzikantů.
Kniha je opravdu jakoby rozdělena na dvě poloviny - více Duncana vs. více Tuckera - nicméně obě spojuje postava Annie, o které vlastně celý příběh hlavně je.

tellisecek
24.07.2013

Knížka byla skvělá, ale mohl by mi někdo napsat, jak to vlastně dopadlo?

kroftik
26.09.2012 4 z 5

Já se bavila... bavila mě tragikomičnost příběhu podtržená ústředními postavami "normální" Annie, fanatického Duncana i vyhořelého Truckera. Bavilo mě prostředí anglického přímořského zapadákova i výstava fotek rozkládajícího se žraloka. Bavil mě závěr knížky. Ale hlavně... baví mě Hornby :-).

Miru
21.05.2012 3 z 5

Bezprostředně po přečtení pro mě trochu zklamání. Něco mi tu chybělo, i když nedokážu říct, co přesně to bylo. Nicméně z knížky stále sálá ta typická "Hornbyovská" nálada, kterou paradoxně vnímáte víc až s odstupem času, až si to celé takříkajíc sedne. A právě ta vás možná dovede k tomu, abyste po knížce sáhli ještě jednou.

pepahn
19.06.2011 4 z 5

Zhruba první polovina knihy je skvělá. Hornby v ní činí to, co mu jde nejlépe - popisuje takový ten zdánlivě obyčejný život, pod jehož slupkou se skrývá zajímavý příběh. Druhá polovina (zhruba od té doby, co se objeví Tucker jako hlavní postava) pak už o něco pokulhává, jako by Nick tak nějak nevěděl, jak příběh zakončit. Nicméně pořád velmi dobré.