Jste zřejmě jediný člověk na světě, se kterým mohu sdílet své tajemství

Jste zřejmě jediný člověk na světě, se kterým mohu sdílet své tajemství https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41296/jste-zrejme-jediny-clovek-na-svete-se-kterym-mohu-sdilet-sve-tajemstvi-41296.jpg 4 140 34

Romantická komedie založená na příběhu dvou mladých lidí dokazuje, že láska je opravdu nesmrtelná. Americký architekt Arthur žije v nově pronajatém bytě v San Franciscu a ani náhodou nepřemýšlí o tom, že by se mu mohl zjevit duch. Ten přichází v podobě Lauren, které byt patří, avšak po těžké automobilové nehodě je v nemocnici v hlubokém komatu. Po podivuhodném setkání se dva "nájemníci" bytu sbližují a dostávají do spletitých romantických a komických situací. Tento neobvyklý vztah je však ohrožen Laureninou matkou, která se rozhoduje ukončit život své dcery...... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Olympia
Originální název:

Et si c’était vrai


více info...

Přidat komentář

Radimka
20.06.2023 2 z 5

Trochu přiblbá červená knihovna s prvky duchařiny.

alekis
29.03.2022 3 z 5

SPOILER
Tady budu nepříjemná, protože řeknu na rovinu - nic moc. Těšila jsem se, že si přečtu předlohu k filmu s mojí oblíbenou Pravou blondýnkou Reese Witherspoon. Knihu a film spojuje ale pouze to, že duše dívky ležící v komatu se vrátí do svého bytu a tam se setká s novým nájemníkem... a přes některé peripetie je z toho romance a happyend.
Film nebudu komentovat, ke knize jen tolik: je tam spousta moudrých a pravdivých myšlenek. Ale autor jich vrazil do příběhu tolik, že je to otrava. Celý děj dost pokulhává. Krom nelogičností z hlediska medicíny je tu ještě otázka: je vůbec možné aby... Arthur, muž z masa a krve a Lauren, duch, takže jistá forma energie, se mohou vzájemně dotýkat a krom jiného také (Děti! Zavřete očička!) sexuálně stýkat!??
Já, člověk, který neuznává žádné nadpřirozeno, protože podle mého existuje jedině přirozeno, z něhož mnohé ale nejsme schopni vnímat, tohle uznat nemůže!
I když... červíček pochybností hlodá, jsem totiž věčný pochybovač. Co kdyby i tohle mohla být pravda? :-)
Za moudré myšlenky, kterými autor svoje dílo přecpal, přidám jednu * navíc, ale pokud se chce někdo pobavit (spíš pobaví zmíněný film), tuto knihu ať úplně vynechá!


Renike
24.06.2021 3 z 5

Film miluju,je jeden můj oblíbený.. ale kniha byla úplně odlišná.. proto jen 3*

Majdoslava
04.04.2021 5 z 5

Film miluju, viděla jsem ho několikrát. Kniha je ale lepší, protože obsahuje i moudra k zamyšlení, která se do filmu nevešla.

micha-ella
02.02.2020 2 z 5

Zjistila jsem, že už asi nejsem ani trochu romantická, humor vyznávám taky jiný, duchařinu už vůbec nemusím, v polovině jsem se přestala do čtení nutit a konec jen přeletěla.

Micha-Él
17.04.2019 5 z 5

Knížku jsem četla jako teenager a opravdu mě zasáhla. Je to krásný příběh dvou zamilovaných lidí, který ale není nijak plytký. Na tomto milostném příběhu Levy ukazuje, jak je život krátký a nikdy nevíme, kdy skončí. Hodně jsem při četbě přemýšlela o smyslu života, jeho pomíjivosti, hodnotě apod. Příjemná kniha ukazující to, že pokud žijeme "normální" život, ani si neuvědomujeme, že může každým okamžikem skončit.

lucie2371
16.12.2018 4 z 5

Filmové zpracování jsem viděla už nespočetněkrát, knihu jsem četla poprvé. Kniha je oproti filmu jiná a film se mi líbil o malinko více, než jeho knižní předloha. Proto dávám čtyři *

elleyne
27.08.2018 4 z 5

Na tuto knihu jsem samozřejmě byla zvědavá kvůli jejímu filmovému zpracování, které mám ráda.
Jak to už bývá, knižní předloha se dost lišila od filmu.
Když to shrnu, jsou věci, které se mi více líbily v knize, a některé naopak ve filmu

Petulik1996
22.01.2018 5 z 5

Z počátku jsem byla zklamaná že se kniha od filmu liší. Nakonec jsme byla ráda, že je to jiné. Byla jsme mile překvapená jak se to nepodobalo klasické romantické knize.

Anne Leyyd
22.08.2017 3 z 5

K této knize jsem se dostala díky filmu, který patří k jedněm z mých nejoblíbenějších. Po dočtení musím říct, že toto je zřejmě 2. případ, kdy byl film lepší než kniha.

Autor píše velmi svižně a příběh letí kupředu - možná až moc rychle. Uvítala bych, kdyby se vztah mezi hlavní postavami odvíjel trochu víc pozvolna, přišlo mi opravdu velmi rychlé to, že logicky uvažující Arthur uvěřil během jediného večera v existenci ducha z jeho šatníku. Chyběla mi také trochu psychologie postav a opravdu pozvolnější rozvíjení jejich vztahu... Jinak ale oceňuji některé myšlenky, které si rozhodně vypíšu - tohle musím autorovi nechat, zakomponoval do příběhu spoustu životních mouder.

Filmové zpracování z námětu vytěžilo to nejlepší a ještě kupu navíc přidalo. Takže celkově bych to zhodnotila tak, že jsem ráda, že jsem si knihu přečetla, ale jednou to bohatě stačilo a těším se, až se zase mrknu na film :-)

Knihu hodnotím tak na 3,5 *

oskli
02.11.2016 5 z 5

Odpočinková kniha, která se čte sama. Ideální na léto nebo do postele při nějaké zákeřné chorobě :-)

cecetka
27.10.2016 1 z 5

Tohle pro me bylo slapnuti vedle. Do knihy se vubec nemuzu zacist :(

jluky
08.05.2016 5 z 5

Toto bol pre mňa životabudič!!!! No, skvelé!!!!!!!!!!!!! Tak som sa už dávno s knihou v ruke nezasmiala.....Díky, pane LEVY!!!!, toto bol dortík s čerešniškou! ...a Annett má pravdu - od tej knihy sa nedalo odísť!!

-Annett-
08.04.2016 5 z 5

Knížku jsem četla do čtenářské výzvy na doporučení z knihovny. Už když jsem si ji půjčovala tušila jsem, že bude dobrá, ale netušila jsem, že až tolik.
Kniha je plná emocí a na jejím konci jsem si pořádně pobrečela. Opravdu skvělá kniha o čem svěčí fakt, že jsem si přečetla za necelý den. Nešlo se od ní odtrhnout. Určitě jsem ji nečetla naposledy.

Anne97
25.02.2016 5 z 5

Knihu jsem přečetla téměř za jeden den a už teď mohu říci, že se k ní jednou znovu vrátím. Nejedná se o žádný strhující příběh, zápletka s uneseným tělem se mi zdála místy trošku nereálná a možná by bylo dokonce bývalo lepší, kdyby se Lauren z kóma vůbec neprobudila, ale autor si mě přesto úplně získal. Líbilo se mi, že měl toto téma (na můj vkus) nastudované a věděl o čem mluví. Postavy mě bavily, hlavně Paul, jenž měl po ruce vždy vtipnou a trefnou hlášku, které jsem se od srdce zasmála. Kniha si mě však získala především pro to, jakým způsobem autor vylíčil pomíjivost a krásu života. Na světě by bylo mnohem pěkněji, kdybychom žili každý nový den tak naplno, jako hlavní postavy... Knihu můžu jen doporučit. Pokud jste viděli stejně jako já prvně film, zjistíte, že s knihou toho moc podobného nemá, což je možná jenom dobře.
Na závěr bych už jen citovala autora, "Nikdo není majitelem štěstí. Máme jen dekret a jsme nájemníci. A nájem se musí platit pravidelně. Velmi rychle tě můžou vyhodit."

alzbeta4340
29.01.2016 3 z 5

Knížku jsem četla na základě diskuzí a doporučení ke čtenářské výzvě. Sama bych si ji nevybrala, ale uznávám, že autor má svěží styl psaní. Klasické melodrama, nic víc a nic méně.

Sahalea
14.01.2016 3 z 5

Ještě se nestalo, abych toto napsala, ale film byl mnooohem lepší. Je to takové oddechové čtení.

Andreika292
13.01.2016 4 z 5

Když jsem četla tuto knížku v půli mi to nedalo a podívala jsem se i na filmové zpracování. Obecně platí, že knížka bývá lepší než film a ano i v tomto případě je knížka lepší a má lepší dějové zpracování. Ale nevím zda bych jí četla znovu.

vlkove
04.07.2014 5 z 5

Film je dobrý ale kniha je úžasná, doporučuji všem. Je to taková lehoučká oddychovka. Autorův styl psaní je úžasný, hned jsem si ho zamilovala a chci si přečíst i další knihy od tohoto autora.

Poutnice
06.04.2014 3 z 5

musím uznat, že se mi víc líbil film...a to je nejspíš poprvé, jindy vždy vítězí kniha. Asi to bude tím, že ten film má s knihou jen pramálo společného...