Johnny Depp

Johnny Depp https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/19373/johnny-depp-19373.jpg 4 28 5

Kniha popisuje cestu Johnnyho Deppa filmovým světem, která nebyla vždy lemována jen úspěchy. Depp ztvárnil množství pozoruhodných rolí (filmy Střihoruký Edward, Ed Wood, Kokain, Strach a hnus v Las Vegas), v posledních letech se dočkal fenomenálního úspěchu coby Jack Sparrow ze série Piráti z Karibiku, díky níž se definitivně dostal do nejvyšší hollywoodské superligy. V aktualizovaném závěru se čtenář dostane k informacím o přípravách na film Sweeney Todd, který by měl přijít do kin v lednu roku 2008. Kniha není jen Deppovým příběhem, jde o velice zajímavý pohled do filmového světa posledních více než dvaceti let. Nechybí citace z dobových recenzí nejvýznamnějších filmových časopisů, úryvky ze scénářů (i nerealizované části), podrobná filmografie a samozřejmě obrazová příloha.... celý text

Literatura světová Biografie a memoáry Umění
Vydáno: , Nava
Originální název:

Johnny Depp - A Kind Of Illusion , 2004


více info...

Přidat komentář

That_lil_Suzz
12.02.2023 4 z 5

Hodnotit něčí životopis se možná může zdát na první pohled trochu zvláštní, jelikož jde o shrnutý život skutečné osoby, ale všechno se dá napsat buď špatně, nebo dobře.

Nejdřív jsem si myslela, že to ani náhodou nedám najednou, ale nakonec po překonání začátku s rodokmenem a popisem rodné vesnice jsem to prakticky dala. Životopis je sepsaný krásně, dobře se čte, jsou zde i pěkné fotografie z filmů a asi mu nemám moc co vytknout, až na to, že autor vyspoiloval snad všechny filmy Johnnyho Deppa. Takže jsem musela přistoupit k tomu, co bych jinak nikdy neudělala: přeskakování pasáží.Říkala jsem si, na co asi autor myslel. A pak na konci u Pirátů by bylo najednou škoda prozradit jednu věc na konci. Chápu, že rozebírání filmů tvoří podstatnou část knihy, ale myslím, že se dalo vyhnout aspoň popisu konců. Taky mě napadlo, že nejlepší by bylo, kdyby uvedené filmové hlášky byly přímo z česky nadabovaných filmů, místo volně přeložených z původní knihy. Protože u některých vět z Pirátů jsem úplně cítila, že ve filmu byly řečené trošičku jinak. Ale chápu, že to by byl zase kus práce navíc.

Z knihy má člověk pocit, že možná mimo výkon Johnnyho Deppa se filmovým kritikům zavděčí jen máloco. Každopádně si myslím, že je tahle kniha skvělá pro všechny fanoušky Johnnyho a určitě doporučuji.

cat5
02.07.2015 2 z 5

Kniha byla zdlouhavá a nudná. Celkově jsem si z této četby odnesla velmi málo...Škoda, když člověk, o kterém kniha je, je pro mě herecký bůh..


sto7ra
17.11.2013 2 z 5

kniha obsahuje nejen běžné informace o herci, ale hlavně, a proto se mi líbila, popisuje okolnosti různých událostí a také setkání s jinými slavnými osobnostmi.

Tinuse
07.03.2013 3 z 5

V době, kdy jsem Deppa platonicky milovala a věděla o něm opravdu spoustu věcí mi to přišlo jako taková Bible pro všechny fanoušky, kteří se chtějí dozvědět ještě více než to kvantum, co vědí. Spíš ale než informace o samém Deppovi se kniha více zabývá jeho filmovou tvorbou a to velmi podrobně, takže pokud by to chtěl koupit někdo, jako knihu o osobním životě tohoto herce, tak na to je spíš asi vhodné vybrat jinou knihu.

pufina
02.02.2012 3 z 5

Pokud máte Johnnyho Deppa rádi, určitě si příjdete na své. Je tam plno zajímavých informací. Nicméně podruhé by mě to nelákalo přečíst znovu.

Autorovy knížky

Denis Meikle
britská, 1947
2007  70%Johnny Depp