John James Audubon: Nejslavnější atlas ptáků

John James Audubon: Nejslavnější atlas ptáků https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14906/john-james-audubon-nejslavnejsi-atlas-ptaku-14906.jpg 4 7 2

John James Audubon vydal na počátku 19. století své nádherně ilustrované dílo Američtí ptáci. Kniha zachycuje malířův život i příběh jeho díla. Publikace přináší přes sedmdesát barevných reprodukcí Audubonových ptáků. Jeho akvarely začaly být vyrývány do mědi, tištěny a ručně kolorovány. Financování nákladného díla nazvaného Ptáci Ameriky zajistili předplatitelé, mezi něž patřil i anglický král Jiří IV. nebo vévoda Orleánský, budoucí francouzský král Ludvík Filip. Akvarely, které vytvořil, se staly základem porozumění ptákům severoamerického kontinentu a mistrovským uměleckým dílem zároveň.... celý text

Literatura naučná Příroda, zvířata Umění
Vydáno: , BB art
Originální název:

Audubon’s Elephant , 2003


více info...

Přidat komentář

AgiMangi
03.02.2021 3 z 5

Kniha se mi moc líbí, především její zpracování ,pěkně vložené ilustrace a její formát.
Zklamalo mě že Audubon jako modely používal i mrtvé ptáky s vycpaným obsahem těla, naaranžováné na větvičce pomocí drátu, to ale nijak neodebírá na kvalitě knihy, (kniha za to nemůže). Jinak mám ilustrace již zmińovaného malíře moc ráda, dlouho jsem tuto knihu nemohla sehnat, nakonec se poštěstilo na Bazoši.

sofi
29.09.2016 3 z 5

K této knize jsem se dostala díky románu Jsou světla, která nevidíme. Je v něm zmiňován chlapec Frederick, který miloval ptáky a vlastnil publikaci Američtí ptáci.
V knize D. Hart-Davisa je popsán životopis Johna Audubona a především jeho nesmírná snaha o vydání kreseb ptáků na formátu, který by odpovídal životní velikosti zobrazených opeřenců. Díky cestě přes moře do Anglie a podpoře jeho tamějších přátel docílil vydání velkoformátových tisků.


Štítky knihy

ptáci, ptactvo obrazové publikace ornitologie

Autorovy knížky

Duff Hart-Davis
britská, 1936
2005  77%John James Audubon: Nejslavnější atlas ptáků

Kniha John James Audubon: Nejslavnější atlas ptáků je v

Přečtených5x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce11x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x