Jóga krok za krokem

Jóga krok za krokem https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/51550/joga-krok-za-krokem-51550.jpg 4 23 3

Bezpochyby jedna z vůbec nejobsažnějších a nejinformativnějších knih o józe, které se na knižním trhu objevily, a jedna z mála, jejíž autorem je skutečná kapacita. Svámí Gítánanda byl nejen vysoce zkušeným zasvěcencem do tradičních jógových a tantrických disciplín, ale jako lékař dlouhou dobu působící na Západě se zároveň velmi dobře seznámil s tělesnými i duchovními potřebami moderní doby. Jeho učebnice jógy, podaná velmi kultivovaným a fundovaným jazykem čerpá z tradičního odkazu indických jogínů i současných vědeckých poznatků a předkládá bohatý materiál pro každodenní praxi; současně je nadstandardně nabitou studnicí jógové moudrosti, v níž zájemci nacházejí stále nové, originální informace. Jeden z titulů, který by rozhodně neměl chybět v knihovně žádného příznivce jógy.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Fontána (Dobra & Fontána)
Originální název:

Yoga step by step , 1994


více info...

Přidat komentář

lenuskav
31.10.2021 3 z 5

Co se týče rozboru například pranajámy atd, tak jsem moc spokojená ale jakmile jde o ásany, takze jsem naopak na vážkách. Ať co se týče pojmenování ( snad skoro všechno je napsaný jinak, než to doopravdy je), tak výkladu, jak se do ásany dostat.

hannah2000
04.02.2015 5 z 5

Také ji mám na doporučení lektorky jógy. Jde procházet stále dokola a pořád v ní nacházíte nové a nové informace. Není rozhodně určená k tomu, aby jste podle ní začali cvičit, přestože mimo jiné obsahuje i popisy jednotlivých cviků a sestav včetně účinků. Určitě ji ale doporučuji všem, kteří kromě základního cvičení jógy chtějí více proniknout i do životního přístupu jogínů. V dnešním uspěchaném světě to přináší určitý nadhled a úlevu od starostí.


delfin32
07.09.2014 4 z 5

Dala jsem na doporučení našeho učitele jógy (praktikuje ji více než 40 let) a pořídila si tuto knihu.
Stačí prý tato jediná :-)
Cosi jako Samuelson pro ekonomy =)

Štítky knihy

jóga

Autorovy knížky

Svámí Gítánanda Giri
indická, 1907 - 1993
1999  84%Jóga krok za krokem