Jmenuji se Václav a zachráním ti život

Jmenuji se Václav a zachráním ti život https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/504952/bmid_jmenuji-se-vaclav-a-zachranim-ti-zi-J5O-504952.jpg 4 5 3

True Road Liebe Story aneb první román improvizátora, učitele improvizace a cestovatele Václava Wortnera. Otočím se a za mnou se usmívá Jasmin. Trochu jsme se prali na trávě a pak jsme v tom vedru leželi na zemi zpocení. Jsem úplně slaný. Really? zeptala se a olízla mi ruku. Jo, jseš slaný. V tu chvíli jsem věděl, že je to holka pro mě. V tu chvíli jsem věděl, že se kvůli ní naučím německy. V tu chvíli jsem věděl, že chci, aby naše děti měly její oči. V tu chvíli jsem ale ještě nevěděl, jestli spolu nalezneme středobod vesmíru, nebo ho oba ztratíme. A nevěděl jsem to v Budějcích, Nepálu, Chicagu ani v Kolumbii, nevěděl jsem to na Letné ani ve Vídni, na louce mezi hipíky a divoženkami, ani v korporátu mezi kravaťáky, ani na jevišti mezi herečkami a tanečnicemi. Nevěděl jsem to ještě dalších devět let.... celý text

Přidat komentář

Aknedz168
19.04.2023

Knižní lahůdka, která je napsána vtipně, svižně a navíc patří mezi ty knihy, které nemůžete odložit, dokud je nedočtete. Prostě rychlá jízda, ze které nemůžete a už vůbec nechcete vystoupit. Ačkoliv je to zaměřeno hlavně na začátek, průběh a především konec jednoho vztahu, navštívíte přitom Chicago, Indii, jižní Čechy, Alpy atd. a to včetně zajímavého kontextu a stručného historického exkurzu. Tato kniha mi rozšířila vnímání toho, co znamená být lidskou bytostí.

pavel75299
22.01.2023 5 z 5

Kniha je psaná jakoby myšlenkový proud. Bez uvozovek pro přímou řeč, míchá se děj se vzpomínkami a úvahami. Je to nezvyklou, ale velmi čtivá forma, která podtrhuje naléhavost situací a myšlenek. Psaná velice autenticky, uvěřitelně a dle mých informací je částečně autobiografická. Nutno však podotknout, že autor žije pro nás obyčejné smrtelníky dost neuvěřitelný život. Je krásné nahlédnout pod pokličku a chvíli si představit sebe na místě autora. Přiběhem se prolíná vztahová linka, která jistě zaujme každého, kdo si prošel nějakou větší krizí v dlouhém vztahu. Autentických textů o takto důležitých tématech je málo. Díky za to!


JaSuHonza
18.01.2023 5 z 5

Malá kniha, ale velká zábava. Hned od začátku mě kniha vtáhla díky nesmírně zajímavým a občas dobrodružným zážitkům, které autor popisuje. Navíc je všechno psáno autenticky, osobně a uvěřitelně. Každá myšlenka, zážitek, zvrat ... vše to vzbouzí mnoho různých emocí. A celý děj se odhrává na pozadí jedné lovestory. Celou dobu jsem byl napnutý, jak to s touto láskou vlastně dopadne. A všem vřele doporučuji, aby si to z knihy zjistili také. Stojí to za to.

Autorovy knížky

2022  80%Jmenuji se Václav a zachráním ti život

Kniha Jmenuji se Václav a zachráním ti život je v

Přečtených7x
Čtenářské výzvě2x
Chystám se číst3x