Jižní Amerikou nejen na motocyklu II.

Jižní Amerikou nejen na motocyklu II. https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/181093/jizni-amerikou-nejen-na-motocyklu-ii-181093.jpg 3 4 2

Tento druhý díl je zároveň dílem závěrečným. Je dějově nezávislý na díle prvním a lze ho tedy číst jako samostatnou publikaci. Převážná část knihy se odehrává v Peru, ta menší patří cestě přes Ekvádor a Kolumbii. I tento díl varuje budoucí cestovatele před nebezpečnými místy a srovnává turistická místa s místy neznámými a opomíjenými. Krom jiného se zde dozvíte třeba i to, jak se lze dostat na Machu Picchu zdarma třeba až z Čech, jaký následek může mít kousnutí netopýrem, kdy se vám z těla může vyklubat brouk a co s vámi mohou udělat indiáni, pokud si myslí, že jste volador, tedy ten, který přilétá zabíjet indiány a brát jim jejich orgány. Tato kniha se ani tak nesnaží čtenáře poučit, jako ho spíš pobavit a potěšit. Pobavit ho legráckami s kamarády a příhodami s domorodci. Potěšit ho tím, že se stále dají najít místa, kam civilizace až tak úplně nepronikla a že se dá ještě prožít mnoho dobrodružných příhod. Ale hlavně se snaží dát naději. Naději, že dobří lidé ještě žijí, že s dobrými kamarády se dají překonat mnohé těžké chvilky a že i po padesátce můžete potkat svou osudovou lásku. A že přes všechnu špínu světa, nám tam někde nahoře, ta malá jiskřička naděje stále svítí.... celý text

Přidat komentář

lordchaos
19.03.2021 2 z 5

Druhý díl cestopisu, který (z mého pohledu) v některých pasážích nevyznívá pro autora tak úplně lichotivě. Ten motocykl v názvu je spíše jen pojmenování dopravního prostředku, nečekejte blížší pomazlení s duchem stroje.

Tomas@S
23.09.2019 3 z 5

První polovina knihy mne docela příjemně překvapila, děj ubíhal svižně, spousta zážitků, občas přišla dokonce velmi vtipná zápletka. Ale druhá polovina se bohužel překlopila do stylu vyprávění, které znám z prvního dílu autorova cestopisu o jeho cestě na kole, kde je děj protkán spoustou úvah o jeho životě. Autor je dost zvláštní týpek a i jeho okolí je takové specifické, takže ne každému tento styl úvah sedne, což je přesně i můj případ. Ale stejně až narazím na další autorovy cestopisy někde v knihovně, tak si je zkusím přečíst. Přes to všechno to je docela zajímavé čtení.
Ještě jedna věc: tím, že jsem před tímto cestopisem četl ten následující (první díl cstovani na kole), tak jsem se teprve zde dozvěděl více o několika událostech a postavách tam zmiňovaných.


Autorovy další knížky

Petr Macourek
česká, 1959
2017  67%Bez motoru přes Evropu
2010  64%Jižní Amerikou nejen na motocyklu I.
2013  60%Jižní Amerikou nejen na motocyklu II.
2019  87%Bez motoru do Peru
2018  80%Bez motoru Atlantikem

Kniha Jižní Amerikou nejen na motocyklu II. je v

Přečtených5x
Knihotéce2x
Chystám se číst1x
dalších seznamech1x