Jízda na vlně aneb co mě naučili koně

Jízda na vlně aneb co mě naučili koně https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/19420/jizda-na-vlne-aneb-co-me-naucili-kone-19420.jpg 5 15 3

Kanadský bestseler oceněný společností přátel koní Canadian Horsemanship. Chris Irwin, nejznámější kanadský „zaříkávač koní“ a profesionální trenér, strávil na koňském hřbetě a při práci s koňmi více než dvacet let svého života. Ve své objevné knize, která se v Kanadě dočkala pěti vydání, své bohaté zkušenosti předává všem milovníkům jezdectví formou inspirativních a praktických rad, postřehů a příkladů. Seznamuje čtenáře s vlastní metodou tzv. nerezistenčního, tedy nenásilného výcviku koní. Po letech práce se stovkami koní, dlouhé cestě hledání a objevování odhalil tento nekorunovaný „kanadský král všech koňařů“ tajemství komunikace s koňmi, umění naslouchat a citlivě, avšak účinně koně ovládat. Kůň vnímá a chápe věci zcela odlišně než my. Proto k němu musíme promlouvat jazykem, kterému rozumí. Jakmile začneme chápat myšlení koně a rozumět řeči jeho těla, můžeme ovlivňovat jeho chování a získat nad ním kontrolu. Chris Irwin, znalec psychologie koní, ukazuje nejen začínajícím jezdcům, ale také trenérům, majitelům koní, veterinářům, chovatelům a dalším milovníkům těchto zvířat, jak se s nimi naučit empaticky a trpělivě komunikovat, osvojit si vyváženost a sebejistotu při jízdě a umění ovládat koně. Autor rovněž objasňuje smysl a účinky hipoterapie, která pomáhá lidem s nejrůznějšími problémy dosáhnout hlubokých změn v jejich životě prostřednictvím navázání vztahu s koněm. Knihu uzavírá dodatek, který čerpá z autorových přednášek a obsahuje podrobné metodické instrukce, jak ovládat koně formou nerezistenčního tréninku. ... celý text

Literatura naučná Hobby
Vydáno: , Rybka Publishers
Originální název:

Horses Don´t Lie


více info...

Přidat komentář

JFK117
02.03.2022 5 z 5

Knížku jsem měla z knihovny a hrozně jsem ji nechtěla vrátit. Přečetla jsem ji dvakrát, některé části i vícekrát. Prostě je to typ knihy, která má být doma v knihovně. Koně jsou úžasná zvířata a když člověk chce, poskytnou mu spoustu informací i o něm samotném.
" když na myšlenku dozraje čas, současně se objeví jakoby kouzlem všude."
"lidé soutěží úplně jiným způsobem než koně : mají instinkt soupeře zničit a získat trofej. U koní žádné trofeje nejsou."

efka.saf
27.01.2014 5 z 5

Každý, kdo někdy přišel do kontaktu s koněm, byť kolem nich jenom prošel podél ohrady, by si měl knížku přečíst! Pracovala jsem s koňmi 6 let a člověk by po této době tak nějak předpokládal, že už ledacos ví.... to bezesporu, ale i tak přiznávám, že spousta věci pro mě byla nová a osvětlila mi tu nebo onu koňskou reakci na nejrůznější podněty. Kniha je nenáročná, poměrně krátká, přesto nesmírně poučná. Není určená ani pro začátečníky, ani pro pokročila jezdce, ale spíše pro ty, kdo milují koně, obdivují je a chtějí poznat jejich svět očima nikoliv dravce, kterým člověk pro koně je, ale očima kořisti, kterými se koně cítí být od počátků věků na Zemi. Skvělá kniha!


Liv
25.03.2013 5 z 5

Moje nejoblíenější kniha, ke které se budu neustále vracet.

Autorovy další knížky

Chris Irwin
anglická, 1942
2004  91%Jízda na vlně aneb co mě naučili koně
2009  95%Tanec s černým koněm