Gregorova vesmírna naháňačka za pokladom

Gregorova vesmírna naháňačka za pokladom https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/287789/bmid_gregorova-nahanacka-za-pokladom-jl8-287789.jpg 4 80 80

Gregorova najlepšia kamarátka Anka potrebuje pomoc. Jej otec, zanietený vedec, pracuje na vesmírnom projekte, no nič nejde tak, ako by malo. Na Marse pristál robot, ktorý má skúmať povrch planéty, no správa sa čudne. A Anka práve našla v otcovom superpočítači čosi záhadné. Je to správa od mimozemšťanov. Existuje ešte niekde vo vesmíre život. Pokračovanie úspešnej knihy otca a dcéry Hawkingovcov Gregorove tajné výpravy do vesmíru.... celý text

Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

George's Cosmic Treasure Hunt , 2009


více info...

Přidat komentář

evismaior
01.01.2024 5 z 5

90% - Po úspěchu prvního dílu u technicky zaměřeného syna, který nenávidí čtení, jsme sáhli po pokračování a byla to dobrá volba. Jirkův vesmírný lov pokladů pokračuje ve všem dobrém, co Stephen Hawking a jeho dcera vepsali už do prvního dílu - opět se jedná o vesmírné dobrodružství Jirky (jehož rodiče, kteří už nepůsobí jako z bláznivé ekosekty, autoři tentokrát odsunuli na misi na potápějící se ostrov Tuvalu) a Aničky, dcery nadšence do vesmíru Erika, který momentálně pracuje pro NASA a s celou rodinou se odstěhovali na Floridu - a kniha je zároveň doplněna mnoha krásnými fotografiemi a zajímavými informacemi o vesmíru, které děj parádně dotvářejí (pilotované lety, využití automatických sond, Venuše, Titan, rudý posuv atd.).
Navíc se tentokrát autorům podařilo děj udělat ještě o něco akčnější, když Jirka s Aničkou a jejich novým kamarádem počítačovým nadšencem Emanem sledují stopy záhadných "mimozemských" zpráv, které je s pomocí ne zcela funkčního počítače Kosma zavedou třeba na Mars, Titan i do zcela jiné hvězdné soustavy. A nechybí ani "oblíbený" záporák.
V minulém dílu mi Kosmo otevírající dveře na zvolená místa do vesmíru přišel jako fajn nápad, jak dostat hlavní hrdiny tam, kam autoři potřebují. Tady už to vzhledem k novému Erikovu zaměstnání působí trochu zvláštně (hlavní hrdinové mj. sledují start raketoplánu a řeší se nefunkční sonda na Marsu, když přitom mají v šuplíku počítač, který může kohokoli dostat kamkoli ve vesmíru), ale je to holt knížka pro děti, tak to tak beru. Určitě budeme číst i dál.

Ajrad1981
01.10.2023 4 z 5

Začátek mě nějak nechytl, ale jakmile se Jirka dostal do Ameriky, už to jelo. :-)


Janizoun
25.06.2023 5 z 5

Nové vesmírné dobrodružství děti i mě moc bavilo a brzy se pustíme do dalších dílů. Kniha je čtivě napsaná, napínavá, má krásné fotografie a děti i dospělí se opět mnoho dozví o fyzice a vesmíru. Mně i dětem (8 a 6,5 let) se moc líbila a všichni tři jí doporučujeme.

Venda32
04.06.2023 5 z 5

Kniha pro mladší čtenáře, kterou si klidně přečte i čtenář dospělý. Pro vědomostní obohacení v pohodě stačí přečíst si šedé vložené textové přílohy. Ale kniha je napsána tak skvěle, že se nenásilně čtenář dozví další fakta o vesmíru i z textu samotného příběhu.
Rád si přečtu i další díly.

Netopýr_5
06.06.2021 5 z 5

I přes svůj dospělý věk mne kniha zaujala svým příběhem i srozumitelně podanými odbornými tématy. Vše bylo nadávkováno tak akorát. Je vidět, že knihu sepsaly kapacity. Zcela upřímně jsem si knihu vychutnal a těším se na 3. díl.

Tania123
02.05.2021 4 z 5

Super.

Kullisek95
21.06.2020

Další kniha od Lucy a Stephena Hawkingových. Příběh i formát je v mnohém podobný dalším knížkám série o Jirkovi. Příběh je napínavý, chytlavý. Také doporučuji.

Stanenka
27.02.2020 5 z 5

Četla jsem 5letému synovi a moc nás pribeh bavil. Napínavé čtení určite i pro starší deti i dospelé. Dost se dozvíme o vesmíru. Zajímavé jsou i fotky či obrázky z vesmíru. Určite doporučuji všem, co se zajímají o vesmír i tem, co mají rádi napetí.

Briv
02.03.2019 5 z 5

Stephen Howking mě vždycky fascinoval, klobouk dolů před jeho myšlením. Jednou jsem si od něj půjčila knihu (pro dospělé) a naprosto jsem se ztratila. Tak jsem si řekla, že začnu pěkně od podlahy a to jeho dětskými knížkami :).
Teď jsem pokračovala druhým dílem a i když dítě už dávno nejsem, tak je psaná naprosto úžasně.Vesmír mě vždycky hodně zajímal, všichni ti trpaslíci, černé díry obři a tak... Škoda, že když jsem byla menší, tak tahle knížka ještě neexistovala. Příběh je moc hezký, ilustrace nádherné a samozřejmě informace o vesmíru - ty žeru. Určitě půjdu na další díl a až budu mít děti, doufám, že je to bude taky bavit.

milena8281
19.10.2018 5 z 5

Další úžasný příběh Jirky a Aničky, dobrodružné prázdniny a tajemný vesmír. Plný počet hvězdiček.

alef
22.02.2016 4 z 5

Taky jsem se do čtení pustila spolu se synem ... máme za sebou druhý díl a mé hodnocení se nemění ... příběh, který zajímavou, dobrodružnou formou podává dětem (a jistě nejenom jim :-) nechcí říct přímo odpovědi, ale určitě zajímavé úvahy a podněty na otázky, na které se ptáme i my, dospělí: Je možné cestovat napříč vesmírem? Jsou tam venku, ve vesmíru, Marťani nebo prostě bytosti z jiných galaxií anebo prostě jen jiné formy života? ... si zaslouží vysoké hodnocení :-).

efka.saf
31.01.2015 5 z 5

Druhý díl o Jirkovi, Aničce a superpočítači Kosmovi, byl opět naprosto excelentní! Jsem opravdu nesmírně ráda, že se mi tato trilogie dostala do ruky, protože takový zájem o vesmír, jako cítím po přečtení těchto dvou knih, jsem v životě necítila. Vesmír pro mě byl vždycky něco nepředstavitelného, obrovského, co je mimo moje veškeré chápání, ale teď mám alespoň trošku pocit, že i bez znalosti teoretické fyziky se jde ve spoustě věcí krásně zorientovat, když vám to někdo dobře podá. To tedy k informačním pasážím napsaným předními současnými vědci, kterých je v knížce poměrně hojné množství.
Co se týče příběhu Jirky a Aničky, ani tedy nemám do čeho rýpnout. Příběh je celkově vhodný, předpokládám, pro děti 2. stupně základní školy, ale i já jsem při honu vesmírného pokladu byla chvílemi pěkně napnutá! Konec byl takový trošku cukerínový, ale to vůbec nevadí, pro děti to je samozřejmě nejen vhodné, ale celkové zakončení lze brát i jako pozitivní příklad do života. Naprosto úžasná knížka a už se vrhám na třetí díl :)

delfin32
18.09.2014 5 z 5

Knihu resp. celou sérii mi doporučil k přečtení syn školou povinný.
Tak tedy, že jó, že si to přečtu, když se mu to tak líbilo :-) Dala jsem si kopeček knih na noční stolek, že do toho jen tak nakouknu, abych věděla vo co go, mohla zasvěceně diskutovat a za pár dní, že mu je vrátím... nooo, nakonec jsem je přečetla celé a všechny tři :o)

Autoři knihy

Stephen William Hawking
britská, 1942 - 2018
Lucy Hawking
anglická, 1970