Jiří Sovák osobně

Jiří Sovák osobně https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481507/bmid_jiri-sovak-osobne-SNX-481507.jpg 4 4 4

Detailní portrét herecké kariéry a osobního života jedinečného herce. Komik tělem i duší. Bard Zlaté kapličky. Pan herec. Jiří Sovák si během své umělecké kariéry vysloužil desítky obdivných označení, ale žádné samo o sobě nevyjádří jeho osobnost a přínos českému herectví v plné šíři. Ponořte se do unikátní biografie, která do detailu mapuje nejen jeho neopakovatelné role, ale i osobní život. Pestré osudy nezaměnitelného českého umělce ožívají v portrétu, který je plný vzpomínek, historek i nostalgie.... celý text

Přidat komentář

jiri5810
23.04.2022 1 z 5

Kniha se sice jmenuje Jiri Sovak osobne, ale osobniho na ni neni vubec nic. Cekal jsem zajimavosti a historky z nataceni, misto toho je to “jen” neosobni vycet filmu, serialu s vybranymi hlaskami z nich. Coz taky neni uplne stastne, protoze kazdy ma jiny humor a autorkou vybrane hlasky mi moc vtipne neprisly. Ale zbytecne zaplacly misto... za me zklamani.

iceVS
12.01.2022 3 z 5

Asi bych měla začít tím, že všechny Sovákovy knihy znám takřka nazpaměť...
Což je zřejmě objasnění toho, že z téhle knihy nejsem tak nadšená jako předešlí čtenáři.
Vlastně nemám pocit, že bych se dozvěděla něco nového, nebo že by kniha byla napsána nějakým neotřelým způsobem. Takové běžné shrnutí. Bohužel bez té jiskry, která k Sovákovi patřila.


Leona333
05.01.2022 5 z 5

Tak trochu opomíjený Titán českého filmu, i českého humoru, malinko schovaný ve stínu lidovějšího Vladimíra Menšíka... Což je velká škoda. Tento pán opravdu hrát a bavit lidi uměl. Fantastický byl ve snímku Uspořená Libra, nebo v seriálu Byli jednou dva písaři...
Kniha je moc hezky zpracována.

Jasmine111
02.12.2021 5 z 5

Moc pěkná biografie! Jiří Sovák je pro mě absolutně famózní a nezapomenutelný herec. Živě si ho vybavuji v mojí oblíbené pohádce Arabela jako kouzelníka Viga s dlouhým knírkem a kloboukem z netopýřích křídel. Bez něj by tato pohádka nebyla taková, jakou ji známe dnes. To by nikdo jiný lépe nezahrál! Nemluvě o spoustě dalších skvělých rolích, které pozvednul svým charisma. Jeho umělecká kariéra je úžasná! Kniha nabízí obsáhlý osobní portrét a rozhodně své filmové fanoušky nezklame. Navíc doplněno o spoustu pěkných fotografií. V této knize je kus historie československého a českého filmu, obdivuhodný život velké osobnosti. Pro mě to bylo dojemné zastavení. Vřele doporučuji!

Štítky knihy

osobnosti herci čeští herci

Autorovy další knížky

2017  74%Smrt ve zlaté kleci
2017  60%Hledání bodu G
2019  61%Mejdan jako řemen ... a mrtvola v kufru
2021  70%Jiří Sovák osobně