Jiný svět

Jiný svět https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/513297/bmid_jiny-svet-660c498d593e1.png 4 15 9

Orona del´Mallcawian je upíří aristokratka, ale také tvrdý a krvelačný válečník. Jako jedna z nejstarších upírů si žije svým životem, dokud se nezamiluje do krále lykanů. Jejich láska je od začátku odsouzena k zániku, a když nastane nevyhnutelné, Orona se stáhne do ústraní. Vzdá se všeho, čím byla, a hlavně sebe sama. Jediný, kdo ji drží nad vodou, je její bratr. Když se po staletích vrací, aby se opět začlenila do společnosti, zasáhne smrt a přijde o bratra. Tentokrát však Orona baží po pomstě a krvavě se mstí. Rázem se v ní probouzí vše temné, co před staletími pohřbila. Chce dokázat světu sílu a moc upírů. Lidé porušili smlouvu a překročili veškeré meze. Také se znovu setkává s bratrem svého milovaného, kterému není lhostejná. Spojí síly a bok po boku bojují proti společnému nepříteli, který, jak se ukáže, není jen jeden. Jakmile je však vítězství na dosah, připomene se minulost a otáčí kola osudu.... celý text

Přidat komentář

605014
22.04.2024 5 z 5

Ze začátku jsem měla menší problém vyznat se v postavách a začátek byl na mě trošku zdlouhavý, ale pak se člověk zorientoval, začetl a knížku téměř nepustil z ruky. Krásný příběh, těším se, až se pustím do Dědice trůnu. :-)

nikolaPq78
29.01.2024 5 z 5

Ze začátku mi trvalo se začíst, ale pak to byla jízda a jedna stránka střídala druhou. Za mě doporučuji přečíst. Už se těším až vyjde další díl


petrakiki
26.01.2024 5 z 5

K Vánocům jsem dostala prvotinu mladé začínající spisovatelky. Kniha se mi velice líbila, má děj, napětí, spád i červenou knihovnu. Autorka má velkou fantazii i smysl pro detail. Kdo má rád relax a sci-fi si přijde na své. Druhý díl, “Dědic trůnu, který ještě bohužel není v nabídce, je ještě lepší a čtivější. Jelikož z prvního dílu již je vědět kdo je kdo, má to ještě větší napětí a spád. Knihy vřele doporučuji.

ChvilkaCtiva
31.10.2023 5 z 5

Tato kniha mě mile překvapila. Nejen krásným obalem, ale i strhujícím dějem, který má šmrnc, dokáže připoutat a drží v napětí do poslední chvíle. Přiznám se, že písmenka jsem doslova hltala. Už se moc těším na druhý díl. DOPORUČUJI.

Booklover***
28.10.2023 5 z 5

Nedavno jsem objevila tuhle prvotinu mlade zacinajici spisovatelky. Zanr fantasy jsem v rukou drzela po prve a byla velice mile prekvapena. Trosku mi na zacatku trvalo se zacist,ale pak to dostalo spad a ja opravdu chtela vedet,jak to vsechno dopadne. Knihu jsem precetla na jeden zatah a uz se tesim na druhy dil...a ten hezky obal uz je jen tresnicka na dortu.
Takze,kdo ma rad fantasy nebo chce udelat jen nejakou zmenu,jako ja...urcite doporucuji.

blazejmartin
20.10.2023 odpad!

Jedna z mála knih, kterou jsem nebyl schopen dočíst...

anniexbDZ
09.10.2023 5 z 5

Kniha se mi velice líbila, ze začátku to ubývalo sice hrozně pomalu, ale to se po pár stránkách změnilo :) Z knihy jsem nadšená, určitě koupím i druhý díl, jakmile vyjde :)

Azrael1756
09.10.2023 5 z 5

Knížka mě velmi zaujala již krásným obalem.
I když se říká, že bych neměl soudit knihu podle obalu, tak většina z nás to tak či tak dělá.

Po prvních kapitolách, jsem si již v hlavě vyobrazil určité postavy.
Kniha je krásně popíše a v ději půvabně a polehoučku představí.

A i když nemusím přímo příběh, který se motá kolem upírů, tak tento mě nadchl.
S jemně pomalým rozjezdem, jel pak děj přímo z kopce a já jen hltal plnými doušky do posledních stránek a zůstal nadšen.

Již se těším na další pokračování.

M.C.SMITH
14.07.2023 3 z 5

Vůbec netuším, jak mám knihu hodnotit.
Nezaujala mne. Do čtení jsem se musela nutit a dokonce jsem byla odhodlaná knihu odložit nedočtenou, ale nakonec jsem to zvládla.
Postava Orony mne nebavila a její bratr mne také nezaujal. Pro mne to byla průměrná četba, která nenadchla, ale ani neurazila.

Štítky knihy

upíři

Autorovy další knížky

Nariana Noverová
česká, 1990
2023  81%Jiný svět
2023  100%Dědic trůnu
2024  0%Prokletý princ

Kniha Jiný svět je v

Přečtených19x
Doporučených4x
Knihotéce39x
Chystám se číst16x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x