Ježíš Kristus výtržník aneb Třetí zákon

Ježíš Kristus výtržník aneb Třetí zákon https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/47728/bmid_jezis-kristus-vytrznik-aneb-treti-z-Zz4-47728.jpg 3 10 3

Provokativní román zkušeného autora, který se dosud zabýval sportovní tematikou, a proto si zvolil umělecký pseudonym, vrací Ježíše Krista na zem po více než 2000 letech v roli manažera a reportéra bulvárního deníku. Ježíš objevil ve vzrušených dialozích s Bohem, jehož odhalil jako analfabeta a silničního piráta, řadu přehmatů v interpretaci křesťanských dějin a napravuje je často šokujícím způsobem. Mezi lidi se vrací v duchu zcela světského veselého příběhu právě v Čechách, které si vybral jako pilotní projekt pro svůj záměr spasit svět. Se svou schopností konat zázraky hledá novou polohu vlastní existence v běžném civilním a necírkevním prostředí 21. století. Je konfrontován se situacemi, na něž byl připraven pouze teoreticky. Zázraky, které koná, zasahuje do politiky, sportu, showbyznysu i do lidských osudů. Stejně jako ve svém prvním životě vyvolává i v demokratické společnosti napětí, kvůli němuž má být znovu ukřižován. Příběh je i jakousi praktickou příručkou bulvární žurnalistiky, čímž získává jistou paralelu s Ruarkovými Medojedkami.... celý text

Přidat komentář

Ivulka90
03.08.2020 1 z 5

Tak tohle je i na mne moc. Nejsem křesťan, nejsem věřící, mám rád ironii, sarkasmus i cynismus, ale tahle kniha byla i na mě hodně za hranou. K dočtení jsem se opravdu nutila.

studentkadejin
30.03.2016 odpad!

Je mi líto, zde ale musím hodnotit knihu velmi negativně.
Sice lze ocenit autorovy literární schopnosti, jeho vypravěčský um, tím ale klady knihy poněkud končí. Kniha srší vtipem a a parodováním křesťanské víry a všeho, co je křesťanům svaté. I u humoru platí, že všeho moc škodí.
Nejsem praktikující křesťanka, mám k tomuto vyznání řadu výhrad, ale tato kniha mi připadá "hodně přes čáru". Dle mého soudu je zcela mimo jakákoli společenská pravidla, aby Ježíš Kristus v jakékoli literární upravě mluvil jako dlaždič, svému otci Bohu říkal "vole", Bůh aby byl alkoholikem a pirátem silnic a aby Ježíš vydělával peníze podvodnými sázkami (použití Boží vševědoucnosti k zjištění výsledku zápasu, na který vsází).
Je sice právem autora, napsat dílo podle svého úsudku a svědomí, ale každý autor (i s tou nejbujnější fantazií) by si měl rozmyslet, který ze svých výtvorů pustí do světa a který zašoupne do šuplíku. Mezi parodií a zhanobením není tak tenká hranice, aby se nedala poznat a respektovat!


vamp
16.01.2016 3 z 5

Moc zajímavý nápad,který by se dal docela dobře nafouknout ale jinak slabota

Autorovy další knížky

Felix Boom (p)
česká, 1950
1997  73%Hvězdy na čtyřech kolech
2011  87%Kiosek na pláži
  100%Patino (Karol Dobiáš)
2010  54%Ježíš Kristus výtržník aneb Třetí zákon
2001  80%Z královské lóže do pankrácké cely - příběh Františka Chvalovského

Kniha Ježíš Kristus výtržník aneb Třetí zákon je v

Přečtených11x
Čtenářské výzvě5x
Knihotéce9x
Chystám se číst5x