Ježdění podle Sally Swift

Ježdění podle Sally Swift https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/263209/bmid_jezdeni-podle-sally-swift-xDU-263209.jpg 5 9 3

Převratná výuková filozofie ježdění na koni, zdůrazňující uvědomování si těla, význam „měkkých očí, správného dýchání, centrování a rovnováhy. Autorka byla půl století průkopníkem mezi instruktory jezdectví. V této knize, která vyšla v mnoha jazycích, poprvé formulovala své metody, které umožní koni i jezdci dosáhnout harmonie, pracovat společně, přirozeně a bez bolesti. Spoléhá na živé, neobvyklé, vysoce kreativní a ověřené představy a znalosti anatomie člověka a koně, které jezdcům umožní jezdit s přirozeným držením těla. Kniha je určena mírně pokročilým jezdcům i těm, kteří již postoupili k nejvyšším stupňům.... celý text

Literatura naučná Sport
Vydáno: , Brázda (zemědělské nakladatelství)
Originální název:

Centered Riding , 1985


více info...

Přidat komentář

4345
02.01.2022 4 z 5

Podle mě kniha pro lidi, co už mají základy ježdění naučené, ale potřebují vědět, udělat si jasno a zažít si, proč dělat to či ono a co to jezdci a koni přinese. Jde na to cestou přes vzájemné vnímání a navádí k tomu cestou, ktere každý rozumí. Třeba kam koukám, tam jedu, ale nekoukám tam jen očima na hlavě,ale i jako by byly oči na hrudníku.

KleaM
12.01.2016 5 z 5

Úžasná kniha, každý jezdec by si ji měl přečíst. Nový pohled na jezdectví, tím myslím vysvětlení známých jezdeckých pouček úplně v novém světle. Jsem ráda, že jsem ji našla a rozhodně mi v knihovně zůstane.


Tinoušek
14.11.2015 5 z 5

Výborná kniha. Rady jsou srozumitelné, uplatnitelné i do nekoňáckého života (rovnováha, dýchání...). Velmi pěkně napsáno, opravdu skvělá příručka pro všechny jezdce :-)

Autorovy knížky

Sally Swift
americká, 1913 - 2009
2015  96%Ježdění podle Sally Swift