Ještě jedna lež

Ještě jedna lež https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/491175/bmid_jeste-jedna-lez-RoF-491175.jpg 4 89 28

Přesídlení do nového města pro ně mělo znamenat nový začátek. Když Kelsey poprvé odvádí svou malou dcerku do nové školky, v nejmenším netuší, že se všechno brzy obrátí v noční můru. Odpoledne totiž ve školce o holčičce nikdo nic neví. Žádné záznamy o jejím nástupu, žádný důkaz, že by tam jen před několika málo hodinami s matkou vůbec byla. Tím však spirála děsivých událostí teprve začíná. Jakmile se Kelsey pokusí zkontaktovat svého manžela, zjistí, že zmizel i on. Nedá se mu dovolat a podle vedení školy, kam měl nastoupit jako nový zaměstnanec, nabídku práce nikdy nepřijal. Tohle všechno Kelsey alespoň tvrdí, když je k případu povolán detektiv Paul Ryan. Tomu tu však od začátku něco nesedí a začíná si v její výpovědi všímat děr. Možná, že je Kelseyin manžel skutečně zapojený do únosu dcery, ale čím déle Paul s vyšetřováním pokračuje, tím více nesrovnalostí nachází. A pravda… Pravda je pohřbená pod hluboko skrytými, důkladně střeženými tajemstvími, která nikdy nemají vyplout na povrch. A možná je pravda ještě o poznání víc znepokojující, než si detektiv Ryan vůbec dovedl představit.... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: ekniha , Metafora
Originální název:

Last One to Lie , 2020


více info...

Přidat komentář

Leena
15.03.2024 3 z 5

Pro mě to bylo moc překombinované a hodně nelogické.
Holly jde pro dítě do školky jen na základě vizitky, kterou našla v kabelce sestry, aniž si ověří, jestli tam dítě vůbec chodí a ztropí tam scénu.
To tedy bylo vysvětleno až ke konci, který mi nějak připadal nelogický celkově.
Až moc nelogických míst.

_Michelle_
23.02.2024 3 z 5

Anotace mě nalákala a vzbudila mou zvědavost. S koupí knihy jsem tedy neváhala. Čekala jsem však něco docela jiného, než jsem ve výsledku dostala. Ne vše bylo logické a ne vše bylo náležitě vysvětlené. Některé části považuji za překombinované. Náročnějšímu čtenáři tedy nemohu tento thriller doporučit.


Ctv
14.01.2024 2 z 5

(SPOILER) Chaos, zmatky, nereálné zápletky, přílišná komplikovanost. Asi tak bych charakterizovala toto dílo.
Opakované popisy různých pocitů a dojmů jednotlivých lidí. Zbytečné a zdlouhavé. Naprosto nemožně pitomý policista, který nejen že se zaplete s aktérkou případu, ale také nakonec přehlédne stopu, která ho mohla přivést k správnému vyřešení případu. Zřejmě ji přehlédla i sama autorka, i když příběh napsala (mám na mysli to, že jenom jedna ze sester měla pořezané nohy od střepů, na které doma šlápla, že?).
Škoda zničeného dobrého hlavního motivu záměny dvou sester tou překombinovaností.
A aby ta úroveň byla ještě nižší, tak si tam občas střihneme nějaký ten sex a peprné slovíčko.
Dočetla jsem, ale jestli autorka vypotí něco dalšího, tak já to nechám v knihovně ležet.

veronika4001
15.11.2023 5 z 5

Je to svist. Opravdu čtení ubíhá rychle, možná i proto, že nečekáte složitě sešněrovaný příběh, ke kterému se nakonec stejně můžete ubírat.

archivářka115
13.11.2023 4 z 5

Knížka byla čtivá.Bohužel jsem se začala v ději ztrácet. Budu si jí muset přečíst znovu. Doufám, že se už vyznám v tom, kdo je kdo.

KatkaHutyrová
25.08.2023 5 z 5

Po přečtení anotace jsem si říkala, že "takových knížek už bylo..." Námět mi přišel tak nějak stokrát opakovaný.
Ale víte co? Bylo to skvělé! Knížka, která Vás chytne a nepustí. Perfektně vymyšlené, čtivé a překvapivé. Budete napnutí do poslední chvíle. Vyplatí se číst pozorně!
Rozhodně doporučuju!

micha-ella
12.06.2022 2 z 5

Téhle knížce zhusta chyběla logika a jednotlivým postavám přirozené důsledky jejich činů. Jinými slovy - je to béčková blbost. Proto v ní samozřejmě nechybělo několik krvavých scén, které mi čtení natolik otrávily, že už jsem zbytek jen přeletěla. Za mne ne.

martina2540
23.05.2022 4 z 5

Kniha byla čtivá, ale dost překombinovaná a ztrácela jsem se v postavách.

xena2711
12.03.2022 3 z 5

Moc jsem se na tuto knihu těšila. Krásná obálka, zajímavá anotace a obsah bohužel silně překombinovaný. Chvilkama jsem nevěděla, kdo je kdo:-) Takže max. 3 hvězdy.

mysterygirl
25.02.2022

Prislo mi to jako slatanina. Zacatek se tahl tak do pulky, pak jsem rychle prelitla zbytek knihy a jsem za to rada, protože pro me by to byla ztrata casu

L.Helena
13.02.2022 3 z 5

(SPOILER) Knížka chytne hned od začátku, je prakticky celou dobu hodně napínavá, děj neustále ve čtenáři vyvolává pochybnosti. Takže pokud moc nebazírujete na detailech, tak se vám knížka může opravdu líbit.

SPOILER!!! Vyzrazení zápletky a konce!
Docela mně vadilo, jak neprofesionálně se vyšetřovatel choval, že se nechal svést... mimochodem, nechodí právě kvůli případnému pochybení detektivové ve dvou? Konec mi přišel hodně nevěrohodný, když nebylo jasné, která je která, tak mě napadlo pár způsobů, jak je od sebe rozeznat, např. povýstřelové zplodiny na rukou, ve vlasech..., nebo gynekologická prohlídka, i když tady si nejsem jistá, protože ta druhá potratila ve vysokém stupni těhotenství, tak nevím, nakolik by to bylo průkazné. Rozhodně si myslím, že dnešní forenzní metody, by to dokázaly odhalit.

Knížka se moc dobře čte, většinu doby jsem to viděla tak na čtyři *, ale ten konec mě zklamal. Přijde mi, že autorka za cenu toho, aby šokovala, opomenula spoustu logických kroků.

Knižní střípky
10.02.2022 3 z 5

Tento kousek se mi líbil. V určité části sice ztratil trochu dech, a jo, uznávám, že to bylo místy trochu překombinované, ale celkově to bylo hodně fajn počteníčko. Takovéto čtení, kdy naprosto vůbec nevíte, kdo je ten dobrý, kdo je ten špatný, komu máte věřit, a jak to vlastně hergot je, je tam vůbec někdo klaďas? A potom když to zjistíte, tak si řeknete, aha! Od začátku mi bylo jasné, že tady něco nehraje, ale několikrát jsem se autorkou nechala nalákat do slepé uličky, za což má u mě rozhodně body navíc, protože to mě vždy baví.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky.

zdehan
07.02.2022 4 z 5

Kniha se mě líbila.

Makůvka
26.01.2022 4 z 5

Po přečtení anotace jsem měla určitou představu, jak by se mohl příběh odvíjet. Tak nee, byla jsem hodně vedle!!! Vůbec jsem netušila, že by to mohlo být tak zamotaný a vše propletený. Ke konci jsem se musela hodně soustředit a v hlavě si srovnávat, kdo je kdo. Knížka se četla moc pěkně, ale některé věci mi přišly nedořešené.

VeruHoráková
27.12.2021 3 z 5

Kniha mě nalákala hlavně svojí anotací a musím kladně hodnotit i obálku knihy. Příběh se četl vcelku dobře, ale kámen úrazu bylo to, že minulost hlavní postavy nebyla reálná a příběh tak nemohl být věrohodný. Líbilo se mi, že hned na začátku knihy se šlo k věci, ale následné vyšetřování, pokud se tomu tak dá říct, se nijak neposouvalo a to až do půlky knihy, kdy přece jen se chcete už nějak posunout a dozvědět se něco víc. Od druhé části knihy byl děj vcelku překombinovaný a nereálný, ale vychází to právě z minulosti hlavní postavy, která tu byla prostě ke škodě.

MMacicekk
18.11.2021 3 z 5

Děj mě velmi bavil až na drobné zaváhání policisty Ryana, a to až do 220. strany, kdy skončila první část. Poté se rozjel velmi překombinovaný příběh, tak neuvěřitelný, že jsem až žasla. Pointa byla chytře vymyšlená, když se zpětně vrátím na začátek příběhu, vše najednou začne dávat smysl. Opravdu je mi líto, že se autorka nevyvarovala touze mít v příběhu vše. Propojení obou dějových linek mělo být zřejmě jakýmsi vyvrcholením příběhu, za mě to bylo jeho pohřbení. Nakonec nebylo ani vše vysvětleno a ráda bych dostala odpovědi na některé otázky. Rozčilovaly mě i neuvěřitelné scény, kdy těžce zraněný člověk po pár hodinách odchází z nemocnice na reverz. Lituji poslední třetiny, která mě už ani nebavila číst.

stesti.s.knihou
08.11.2021 4 z 5

Představte si, že jednoho dne odvedete svoje dítě do školky, v mezičase si zajdete na jógu a vyřídit nějaké soukromé pochůzky. Když se do školky vrátíte, abyste si dítě vyzvedli, zjistíte, že o vašem dítěti nikdy nikdo neslyšel, dítě ve školce nebylo a nebylo tam dokonce ani zaregistrováno. Váš manžel nepracuje tam, kde si myslíte, že by pracovat měl, dokonce do té práce nikdy nenastoupil. Začínáte přemýšlet, zda jste se dočista zbláznili, nebo si s vámi jen někdo krutě zahrává.
A přesně takhle začíná kniha Ještě jedna lež. Po většinu knihy netušíte, co je realita a co pouze pomatené představy hlavní hrdinky (nebo minimálně já jsem zhruba do tří čtvrtin knihy vůbec neodhadla, o co by mohlo jít).
Super psychologický thriller, který vás bude nutit číst dál a dál.

lenik284
03.10.2021 5 z 5

Uf, tak to bylo teda něco, napínavé, překvapující, mrazivé do poslední chvíle jsem netušila kdo je kdo, kdo lže, sice ten konec byl zbytečně moc zamotaný,ale můžu jen doporučit, opravdu dobrý psychologický mrazivý thriller.

oblakaknih
02.10.2021 4 z 5

Knížka Ještě jedna lež mě nalákala svojí anotací a upřímně i obálkou. A to ještě před samotným vydáním!

Neměla jsem nijak specifická očekávání, jen jsem byla připravená na dobrý thriller s nějakou originální zápletkou. No, dostalo se mi toho mnohem víc.

Nutné je v tomto případě poznamenat, že se jedná a psychologický thriller, které já upřímně nevyhledávám a když už po nějakém sáhnu, jsem většinou zklamaná. Tento je ovšem ze všech zatím ten nejlepší!

Jak už anotace slibuje, kniha se věnuje příběhu ženy, které se v jeden den ztratí jak dítě, tak manžel. Přestože to asi nezní nejlépe, nápad je to skvělý! Osobně jsem se s tímto typem případu v thrillerech ještě nesetkala. A to ani nemluvím o tom, co všechno se k tomu při čtení přidalo.

Hlavní hrdinka byla pro příběh skutečně stvořená. Dobře do příběhu zapadala jako matka, ale taky jako ne tak pozitivní postava. Nemůžu k tomu nic moc říct, protože bych prozrazovala děj. Shrnu to ale tak, že u většiny knih je pro mě nesympatická postava špatnou postavou. V tomto případě je to ale právě naopak. Pro příběh byla Kelsey perfektní.

Oblíbila jsem si také hlavního vyšetřovatele, který byl pojat zase trochu jinak. Ovšem nesedělo mi, jak se jeho vztah k hlavní hrdince měnil jako na horské dráze. Nepůsobilo to vůbec přirozeně, spíš to bylo vynucené pro další děj v příběhu.

Co se týče stylu psaní, znám autorku jen z této konkrétní knihy. Píše ale i milostné příběhy a knize Ještě jedna lež předchází ještě jeden thriller. Kniha se četla skvěle, rychle, nemohla jsem se v těch nejnapínavějších pasážích odtrhnout a užívala jsem si každou stranu. Jedna drobnost, která mi při čtení chyběla, jsou ale nadpisy u kapitol. Stávalo se, že mi chvíli trvalo, než jsem si uvědomila, z jakého pohledu je daná kapitola vyprávěna.

Celý případ byl velmi originální, nepředvídatelný, ale v určitých chvílích lehce přitažený za vlasy.

Mohla bych se klidně rozepsat, ale to už bych prozrazovala příliš. Doporučuji si knihu přečíst, stojí za to!

Kantynka
30.09.2021 5 z 5

wau, tak tohle byla bomba! od knížky jsem neměla kdo ví jak velké očekávání, zaujala mě především anotace a byla jsem teda velmi mile překvapena.
zmizení malé dcery a manžela, postupné vyšetřování a odkrývání dalších lží a nových informací.
bylo to skvělé, čtivé, napínavé a konec mi vyrazil dech. vůbec jsem takové zakončení nečekala a takhle by měl podle mě vypadat skvělý thriller.
takže moc doporučuji!