Jen my dva

Jen my dva https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/513778/bmid_jen-my-dva-tcY-513778.jpg 3 32 9

Když se Ellie a její přítel Steven vydají na první společný výlet, to, co zpočátku vypadá jako idylický víkend, se brzy změní v něco daleko temnějšího. Brzy totiž vyjde najevo, že oba skrývají tajemství – a jedno z nich je smrtící. Ellie je postgraduální studentkou Newyorské univerzity, nesmělou, avšak prudce inteligentní. Steven pochází z bohatých poměrů, je učitelem na prestižní škole na Manhattanu. Jeho vztah s Ellie vyvolal v akademických kruzích mnoho závisti. Jakmile se společně vydají na romantickou dovolenou, daleko od zvědavých očí, těší se, že se konečně budou moci lépe poznat. Když je však sněhová bouře uvězní v domě, začnou si uvědomovat, že ani jeden z nich ve skutečnosti není tím, za koho se vydává – a že jeden z nich z domu nevyvázne živý.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

Nobody But Us , 2022


více info...

Přidat komentář

Lily101
včera 2 z 5

Souhlasím s recenzenty viz níže, že kniha zaujme obálkou i anotací. Když jsem knihu potřetí při volném výběru ve veřejné knihovně držela v ruce, rozhodla jsem se jí dát šanci navzdory recenzím níže.

Možná bych i dokázala uvěřit,že ženu spaluje tak velká nenávist či touha po pomstě, až dokáže udělat vše, co v knize. Motiv, proč tomu tak je, je v knize samozřejmě uveden.

Ale že by dokázala kladkou muže dostat na invalidní vozík? Inu, nejsem fyzik a nedisponuji náležitým vzděláním ve fyzice, abych mohla posoudit. Ovšem vyhrát nad mužem, to už muselo být těžší, i když to plánovala předem.

Na knize mi nejvíc vadí “vata kolem. Kdyby byla kniha napínavá a čtivá, tak ještě ok a možná bych i lehce přimhouřila oči nad výše uvedeným (neb na to nejspíš nelze empiricky a jednoznačně odpovědět), ale tolik textu zbytečně zaplněné vzpomínkami a myšlenkami nesouvisející s hlavní dějovou linií; to bylo čiré utrpení. A neobjasněný závěr, kdy prakticky nevíme, jak se co odehrálo a jen obecně se dozvíme, co se stalo (velmi obecně); to je fakt za trest poté, co se přebrodíte knihou plnou nesouvisejících pasáží textu o ničem.

Uděluji pouze obligatorní dvě hvězdičky za snahu napsat (autorce) knihu a vydat ji (celému týmu, který se na tomto procesu podílel).

Bellsinka
05.04.2024 3 z 5

Moje pocity z knihy jsou asi takové nějak výrazně nenadchla ale zase úplně nezklamala. Celkem dobře se četla, za necelé 3 večery jsem jí měla přečtenou.


Parwana
26.03.2024 2 z 5

(SPOILER) Na knize mě zaujala v první řadě obálka a anotace, proto jsem po ní sáhla. Vypadalo to jako napínavý a čtivý thriller na víkend, co by se mohlo pokazit? Hodně věcí. Zápletka je natolik neuvěřitelná, až to bolí. Že by se skutečně dokázala hlavní hrdinka půl roku přetvařovat, zhubnout desítky kil a dotáhnout dospělého chlapa kladkou na invalidní vozík? A ještě s ním po víkendové bitce o život neprohrát? Jako vážně? Konec byl nedotažený, vlastně ani nevím, jak to dopadlo. Ideální půjčit, přelouskat a vrátit, Koupě knihy by bylo vyhazování peněz.

evin84
09.03.2024 2 z 5

Anotace a obálka jsou pěkné. To je ale vše. Pro mě je kniha nezáživná.

Leena
25.02.2024 3 z 5

Tak nějak nevím, co si o tom myslet.. Ellie miluje přítele, jede s ním na romantický víkend. Vzápětí vyjde najevo, že ho vlastně nenávidí, chce se mu pomstít. Mě přišlo divné, že se dokázala přetvařovat kvůli pomstě půl roku. Kniha je vlastně osvětou
Me Too.

micha-ella
02.01.2024 3 z 5

(SPOILER) První část knížky se skoro nedala číst, tak mi to přišlo hloupý, druhá část vysvětlila předstírání, ovšem potom jsem přála vyhrát víc jemu než jí, a to jistě nebylo autorčiným úmyslem. Prolhanost, zákeřnost a zlomyslné promyšlené plány mi vadí. A jak ta dívka mohla studovat pod vymyšleným jménem? Takových nesrovnalostí je v ději víc. Třetí část je jak Válka Roseových a to taky nemusím.

MiskaMa
19.11.2023 3 z 5

Měl to být romantický víkend, kde Ellie a Steven oslaví své výročí... Anotace a hezká obálka mě zaujaly, což je bohužel všechno. V průběhu čtení knížky jsem ji chtěla několikrát odložit, ale když už jsem se do čtení dala, chtěla jsem vědět, jak to dopadne. 3* Není to můj šálek kávy....

Izu
13.10.2023 1 z 5

Ztráta času.Stupidní.

Pípasek
27.07.2023 5 z 5

Začalo to pěkně, ve dvou víkend. To v co se strhl už vůbec pěkné nebylo.

Autorovy knížky

2023  57%Jen my dva

Kniha Jen my dva je v

Právě čtených1x
Přečtených52x
Čtenářské výzvě6x
Knihotéce83x
Chystám se číst89x
Chci si koupit21x
dalších seznamech3x