Jedů plná půda aneb pohádka pro dospělé z Malé Strany

Jedů plná půda aneb pohádka pro dospělé z Malé Strany https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/155037/bmid_jedu-plna-puda-aneb-pohadka-pro-dos-vwq-155037.jpg 3 30 9

Sestry Nurofena, Lexaurina a Hypnogena jsou Animůry. Starají se o klidný spánek obyvatel Malé strany, zbavují je bolestí duše, starostí a obav, pomáhají hojit jejich zranění a léčit jejich neduhy. Stejně dobře se ale umějí postarat o to, abyste kteroukoli z výše uvedených nepříjemností trpět začali, a zrychlí vám život tak, že se nepostačíte divit. Všechny tři jsou hubaté, vzteklé, neurotické, hádavé, ironické, kousavé, od rány a strašlivě přepracované. Malostranské Valkýry mají jen jedinou autoritu -svého vrtošivého a cholerického šéfa Zjebina. Pohádky pro dospělé čekají právě na vás!... celý text

Přidat komentář

radusak9806-1
25.12.2019 1 z 5

Musím říct, že mi autorčin styl humoru prostě nesedl. Ať už ty rádoby vtipná jména, nebo samotné chování Animůr. Oceňuji jisté propojení s legendami Staré Prahy, ale celkový koncept díla mi prostě nesedl. Jelikož mě kniha v nákladech vyšla na 20 v levných knihách, tak vlastně nelituji, jen nechápu proč by jakýkoliv dospělý dal přednost téhle pohádce před knihami R. Fulguma a nebo si prostě radši nepustil pecko (nemám k tomuto žánru umění, nijak zvlášť blízko).
Co ovšem ocenit lze, je těch pár ilustrací, které slouží jak mají.

Freja
23.08.2019 4 z 5

Tahle půvabná pohádka pro ženský mi kdysi zachránila dovolenou :)


Měňavka
06.11.2018 5 z 5

Absolutně dokonalééééééééééé!!!!!!!Moc doporučuji!

Teri_book
13.12.2016 3 z 5

Zajímavý nápad :) do strany 50 jsem se musela do čtení nutit. Pak už to bylo fajn ,ale žádný zázrak se nekonal.

v.july
31.08.2016 1 z 5

Kniha mě původně zaujala jak ilustracemi, tak i nápadem a úvodním textem, jinak bohužel šlo o naprosto zbytečné "dílo". Děj nezáživný, postavy permanentně nespokojené, jedna nadávka za druhou "trhají uši", v půlce jsem to vzdala a knihu zahodila.

jarki
19.07.2016 2 z 5

Téma knihy mě nadchlo, tři vtipné, velmi drzé a slušně přisprostlé Animůry nazvané Lexaurina, Nurofena a Hypnogena po známých lécích, bylo doslova strhující. Na začátku jsem se dobře bavila, ale chyběl mi provázející děj, bylo to hodně rozkouskované a po polovině mě to přestalo bavit. Není to kniha kterou bych chtěla znovu číst.

I.Zi...
10.03.2016 5 z 5

Animůry Nurofena, Lexaurina a Hypnogena aneb funny fantasy po česku :)
Opravdu jsem se pobavila, spoustu vtipně jedovatých nadávek přiučila a i nějaké další příběhy těchto bytůstek povětšinou nehmotné podstaty bych si ráda přečetla.
Nenudila jsem se teda vůbec, ale jak se píše níže, potenciál má určitě větší, nápad by si zasloužil obsáhlejšího příběhu.

Makaja
27.02.2016 3 z 5

Nápad je téměř geniální, ale myslím, že potenciál příběhu se dal využít mnohem lépe. Chvílemi jsem se nudila a občas se přistihla, že myslím na něco jiného než čtu. Protože jsem vyrůstala v Praze, bylo mi prostředí známé, což bylo příjemné. Hodně se mi líbilo grafické zpracování (ne jen ilustrace, ale celé pojetí knihy). Je to tak na tři a půl hvězdy.

Hellou
01.04.2013 5 z 5

Super knížka :) Pro mě jako přistěhovalce krásný způsob jak poznat Malou stranu a její strašidýlka :)

Štítky knihy

humor nadpřirozené bytosti Malá Strana (Praha) nadpřirozené schopnosti

Autorovy knížky

2009  65%Jedů plná půda aneb pohádka pro dospělé z Malé Strany

Kniha Jedů plná půda aneb pohádka pro dospělé z Malé Strany je v

Přečtených33x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených3x
Knihotéce22x
Chystám se číst12x
Chci si koupit1x