Jednou nohou v nebi

Jednou nohou v nebi https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/222889/mid_jednou-nohou-v-nebi-hn6-222889.jpg 5 16 6

Zvítězím, i kdybych prohrála. Silné, ale radostné svědectví z deníku a dopisu čtrnáctileté italské dívky, která vážně onemocněla a po dva roky bojovala o život. I když věděla, že její boj bude asi marný, nesly se tyto dva roky ve znamení radosti ze života, umění vidět věci jinak, než je běžně vnímáme, a prohloubení její víry.... celý text

Duchovní literatura Náboženství
Vydáno: , Paulínky
Originální název:

Un gancio in mezzo al cielo


více info...

Přidat komentář

Starmoon
30.12.2021 4 z 5

To, čo Giulia Gabrieli objavila a prežila za štrnásť rokov života, sa mne sotva podarilo za dvojnásobok. Napriek hĺbke a kráse jej myšlienok som však pri čítaní necítila ono „wau“ či „aha“, ktoré by z nej robilo moju učiteľku, inšpiráciu či priateľku, ako to mám napríklad pri sv. Terezke z Lisieux a jej Dejinách duše. Skrátka som celý čas mala pocit, že čítam zápisky štrnásťročného umierajúceho dievčaťa, ktoré robí čo môže a vie, aby po smrti nebolo zabudnuté, a tohto dojmu som sa nevedela zbaviť ani keď som si racionálne opakovala, že túto knihu písala Giulia viac pre iných ako pre seba a viac o Bohu ako o sebe. Tiež som akosi priveľmi cítila tých jej štrnásť rokov. Áno, na svoj vek bola nepochybne vyspelá a talentovaná, ale predsa len pubertiačka, čo sa mi opakovane pripomínalo v štýle jej písania i myslenia, a to vo mne v tomto prípade vytváralo pocit generačného rozdielu, cez ktorý som sa nevedela preklenúť. Hoci som teda do čítania šla s očakávaním „táto kniha a dievčina možno zmenia a prehĺbia môj pohľad na život, umieranie a smrť“, ostalo to pri dojme „zaujímavá tínedžerka“, čo mi je samej ľúto, lebo inak mi je Giulia sympatická a rada by som si k nej vytvorila hlbší vzťah. Ktovie, možno inokedy, inak.

archandelka
29.07.2021 5 z 5

"Nyní vím, že můj životní příběh může skončit jen dvěma způsoby: buď se úplně uzdravím, což by byl zázrak, a o toto uzdravení prosím našeho Pána, protože mám hodně plánů, které bych chtěla uskutečnit, a ráda bych je uskutečnila právě já, anebo se setkám s Pánem, což je taky nádherné. Oba konce jsou hezké..."
Nádherná kniha, hned po přečtení prvních stránek jsem Giulii naprosto propadla. Je neuvěřitelné, jak v tak mladém věku byla vyzrálá, osobnostně i duchovně, jak dokázala vidět svou nemoc pozitivně. Jak přijala nemocnici a lékaře jako součást svého života a viděla v nich superhrdiny, kteří zachraňují životy. A zároveň i jak vydávala svědectví mladým, kteří si myslí, že mohou žít bez Boha a přitom hledají poklad bez pokladu. Pevně doufám, že toto mé setkání s Giuliou nebylo poslední, protože prostřednictvím této krátké knihy plné jejich myšlenek velmi obohatila můj život.


MonaLisa126
21.03.2016

Krásná knížka, hluboké myšlenky, skutečný příběh! Doporučuji! Obdivuji Giuliu...

Mianek
01.01.2016

Jedním dechem,

warca
05.04.2015 5 z 5

Giulia Gabriel- obdivuji ji :)

Vojslava
17.12.2014 5 z 5

Svědectví, které mne zcela uchvátilo...

Štítky knihy

rakovina, nádory hledání smyslu života nemocní Bůh a člověk křesťanský život

Autorovy knížky

Giulia Gabrieli
italská, 1997 - 2011
2014  91%Jednou nohou v nebi

Kniha Jednou nohou v nebi je v

Přečtených23x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených3x
Knihotéce7x
Chystám se číst17x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x