Jedno morče a dvě mámy

Jedno morče a dvě mámy https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/260238/bmid_jedno-morce-a-dve-mamy-260238.jpg 4 17 7

Seb a jeho mámy Lotka a Marta se přestěhují z Amsterdamu do provinčního městečka. Seb začne chodit do jiné školy a rychle si najde nové kamarády. Lidé v sousedství jsou velmi milí, ale výjimka se přece najde – a bude třeba nemálo trpělivosti a fantazie, než ji maminky se svým klukem zkrotí. Seb, nápaditý ochránce krásných výmyslů svého dědy Sebastiána, se ve svém pokoji se vším svěřuje morčeti Kamzíkovi. To zvířátko dokáže donekonečna naslouchat.... celý text

Pro děti a mládež Pohádky
Vydáno: , LePress
Originální název:

Een cavia en twee moeders , 2013


více info...

Přidat komentář

Štěpinambura
10.05.2022 5 z 5

Pro všechny morčecí i lidské děti. Krásný děj, který ale nevypráví jen o tom že všechny přání se kouzlem splní.

janka3232
02.01.2021 4 z 5

Děti vůbec neřeší, proč má hlavní hrdina dvě mámy, pokud to neřeší rodiče. Moje neteř a synovec vůbec nechápali, o co přelomového v knize jde, i tak pěkné čtení.


Jehumaja
11.12.2020 odpad!

No hrůza! Nesnáším propagaci LGBT, ale dávat to do knih pro děti? Hřích!

milan.krimsky
06.02.2020 5 z 5

Kniha, kde nechybí rozbor výchovy dítětě homosexuálním párem, fakt supr napsáno, dle autora i okolí se choval přiměřeně bez odstupu

TamaraKrejčí
01.08.2017 4 z 5

Čekala jsem asi více...ale když jsem si uvědomila, že je to psané pro děti, tak chválím..ale ta ilustrace mohla být teda lepší, tady vůbec není co chválit..

babyboar
04.12.2015 5 z 5

Knížka pro děti a o dětech, která jen tak mimochodem ukazuje, že mezi námi žijí nejen homosexuálové, ale i autisté a pomlouvačné drbny.

TerJac
08.09.2015 5 z 5

Když jsem z popisku zjistila, že kniha pojednává o problému soužití lesbiček vychovávající dítě, byla jsem skeptická. Nemám ráda příběhy, které bohužel častěji spíš násilně přesvědčují o tom, jak je vše skvělé, růžové a no problem. Ale i tak jsem této knize dala šanci a musím říci, že jsem byla velmi mile překvapena. Poprvé se mi do rukou dostala kniha, která dětem vcelku normálním způsobem vysvětluje, proč má někdo např. 2 mámy. Kniha netvrdí (jako mnohé), že se nic neděje, že je to přirozené a super, ale přesto příběh dětem ukazuje, že není na druhé straně zapotřebí takovéto děti zatracovat (že ony za to nemohou, že např. nemají tátu), a že i tyto děti žijí hezký a fajn život. Kniha navíc odkrývala příběh větší, plný jiných důležitých otázek jako by chtěla říci, že ne jedna ale spoustu dalších jiných věcí řeší dítě a leckdy jej trápí více věci, které by nás dospělé ani nenapadly a naopak. Ty věci, kterým mi dospělí klademe tak obrovský důraz, pro děti nic neznamenají. Opravdu doporučuji :-)

Štítky knihy

homosexualita pro děti nizozemská literatura morčata příběhy o dětech příběhy pro děti LGBT, queer, LGBT+

Autorovy knížky

Pieter Feller
nizozemská, 1952
2015  84%Jedno morče a dvě mámy

Kniha Jedno morče a dvě mámy je v

Přečtených23x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce6x
Chystám se číst15x
Chci si koupit2x
dalších seznamech2x