Jediná věc

Jediná věc https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/217376/bmid_jedina-vec-217376.jpg 3 27 7

Nestíháte a chcete znát lék na svůj problém? Pokud za řešení považujete multitasking, jste na omylu. Gary Keller tvrdí, že práce na více věcech současně není ani účinná, ani efektivní, přestože dnes obvykle bývá považována za přednost. Výzkumy dokládají, že lidé, kteří často dělají hodně věcí najednou, podávají mizerné výkony. Mimořádných výsledků dosáhnete, budete-li moudře využívat svůj čas. Zaměřte se na jednu jedinou věc. Budete méně chybovat, věci vám půjdou lépe od ruky a zbavíte se tiku v oku. Znáte svůj směr v práci i v životě? Ať už hledáte malé, nebo velké odpovědi, neustálé pokládání ústřední otázky „Co je moje jediná věc?“ představuje nejdůležitější návyk potřebný k úspěchu.... celý text

Přidat komentář

Mathiola8
20.05.2023 4 z 5

Opravdové zaměření se na jedinou věc vždy přináší výsledky

Sazovsky
26.08.2018 5 z 5

Kniha přináší jedinečnou metodiku, jak dosahovat vysoké produktivity. Pokud celou metodiku pro sebe objevíte a stane se vaším sebevyjádřením , tak získáte svobodou bytí a jednání.


Gunslinger
04.01.2017 odpad!

Celkom ma v kníhkupectve zaujal obal (nebyť dnes už všadeprítomnej poznámky, že ide o bestseller č. 1), jednoduchý dizajn, zrozumiteľná myšlienka, plus lesklá a výrazná jednička na obale rozhodla, že ju otvorím. Príslovie na prvých stránkach rozhodlo, že knihu adoptujem. Číta sa jednoducho, ilustrácie dávajú hlavu a pätu, ústredná myšlienka sa do prvej tretiny knihy nijak od sľubu na obale nevzďaľuje. Tak na 4-5 hviezdičiek, zatiaľ ...
Problém nastáva v chvíli, až si motivovaný čitateľ uvedomí, že po dobu nejakých 150 strán sa dookola recykluje jedno a to isté. Áno, toto je vlastne aj gro celej knihy, ale. Nevadilo by, keby šlo o inovatívnejší prístup, niečo zásadné pre dnešnú dobu tomu fakt chýba. Nepredpokladám totiž, že sa dnes ešte nájde niekto kto by šiel zjesť na slona naraz a nie po kúskoch, že? Uberiem teda na 3 hviedzičky.
Ďalším negatívnym prvkom sa stáva fakt, že kniha sa mení na súbor citátov, ktoré autor servíruje už nie len na začiatkoch kapitol. Ten raz povedal toto, ten tamto. No a? 2 hviezdičky, ale s jedným okom privretým. Potom tu máme reklamu na S.Kinga, zatváram oko. Nútim sa tých pár zvyšných strán zdolať.
Finále prichádza radou, nájdi si kouča. Či si prezident galaxie alebo hajzlbaba, ak chceš byť jednička, musíš mať kouča. Uf! Z úcty k stromom sa rozhodnem dočítať. Chyba!
... nezabudni sa každe ráno modliť, deň je treba začínať motlitbou. Tu už končí všetka sranda, zvyšné hviezdy strhavám, knihu zatváram a dúfam, že sa mi možno pri ďalšej podobnej pošťastí nájsť návod ako sa zbaviť tiku v oku.

Adelix
19.09.2016 2 z 5

Kniha je pěkně členěná, hezká grafika, sem tam zajímavý nebo užitečný poznatek (např. že návyk se utváří 66. den, nebo že své prioritě bychom měli věnovat 4 hodiny denně). Ale celkově mi to přijde jako hromada žvástů. ,,Jediná věc´´ se zde omílá pořád dokola, ale pak zjistíte, že ta se dělí na týdenní, měsíční, atd., dále do kategorií a oblastí a nakonec že pokud chcete mít úspěch, musíte mít kouče. Všichni klienti autorů se totiž samozřejmě stali vysoce úspěšnými. Základní myšlenka je dobrá, ale celý text by stačil na jednu A4.

Lucii23
05.09.2016 5 z 5

Knihu jsem si koupila úplně náhodou, znáte to, jdete se jen tak do knihkupectví načuchat té úžasné vůně nových knih, brouzdáte v sekci "Motivace" a najednou se zjeví, zaujme vás obalem, názvem a už je vaše. Takže jsem neměla žádné doporučení, podle názvu ani skoro žádné tušení o čem vlastně bude... a moc mile mě překvapila ! Je moc hezky napsaná, prokládaná citáty známých osobností, ne příliš krátká ani příliš dlouhá, prostě tak akorát, aby jste se dozvěděli co je třeba. Líbilo se mi na ní hlavně to, že ač se jedná o motivační knihu, je pojatá zároveň dost realisticky, to někdy u motivačních knížek nenajdete, což také nevadí, protože můj názor zní, že realisti to nikdy moc daleko nedotáhnou :) ... ALE nadruhou stranu jsem uvítala změnu, takže za mě určitě doporučuji.

martin3683
09.02.2016 3 z 5

Ke knize jsem se dostal náhodou, ale nosná myšlenka - zaměřit se na jedinou věc, držet směr, vytrvat a úspěch se musí dostavit - mě zaujala, tak jsem se do ní začetl.

Na první pohled je kniha plná již jinde 100x řečených motivačních sloganů… no ona je taková vlastně i na druhý a třetí pohled. Nepřináší nic nového, žádný nový poznatek, alespoň pro mě. Přesto jsem ji nakonec s chutí dočetl. Je to celkem čtivý koncentrát snad všech známých manažerských, psychologických či seberozvojových knih o fungování motivace a mysli. Takže pokud jste četli např. Pravidlo 80 / 20 od R. Kocha, Nastavení mysli od C. Dweckové, Vzkvétání od Seligmana, Marshmallow test od W. Mischela a mnoho dalších, najdete nosné myšlenky těchto knih smrsknuté do několika stránek v celkem útlé knížce. Je tedy zajímavé si některé myšlenky připomenout, ale na nějaké hloubavější závěry tato kniha není. Všechno je takové povrchní a přizpůsobené tématu - “Jediné věci”.

Pokud nic z toho nemáte načtené a tato kniha má být vaše první v seberozvoji, tak bych ji jako vstupní bránu i doporučil a pak si následně přečtěte ony citované knihy. Pokud už něco o problematice víte, tak se vám to bude snadno a rychle číst, občas vás zaujme nějaká souvislost, ale moc vám to nedá.

momo01
05.01.2016 1 z 5

Nosná myšlenka knihy je už obsažena v názvu, ale bylo opravdu nutné o tom popsat tolik stran? Kdyby autor nepopisoval všechny dávno obecně známé experimenty a svůj text zestručnil, byla by to možná i pecka.

Autoři knihy

Jay Papasan
americká
Gary Keller
americká

Kniha Jediná věc je v

Právě čtených3x
Přečtených39x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených2x
Knihotéce17x
Chystám se číst39x
Chci si koupit19x
dalších seznamech1x