Jedenáct prstenů: Duše úspěchu

Jedenáct prstenů: Duše úspěchu https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496100/bmid_jedenact-prstenu-duse-uspechu-2yC-496100.png 5 22 7

Sportovní kariéra amerického profesionálního hráče basketbalu za týmy New York Knicks a New Jersey Nets, jeho úspěchy coby trenéra týmů NBA, od roku 2014 prezidenta týmu New York Knicks.

Literatura naučná Biografie a memoáry Sport
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Eleven Rings: The Soul of Success , 2013


více info...

Přidat komentář

krejcovka76
07.07.2021 5 z 5

Pro mě bible trenéra basketbalu. Naprosto jedinečný pohled do života jednoho z mých nejoblíbenějších lidiček v NBA. Kniha Vám vykreslí zrod týmu, vedení týmu, práce s jednotlivými hráči, klasické zákulisní praktiky. Je to opravdu neuvěřitelný příběh plný filozofických momentů, jedinečnosti. Vzhledem k tomu, že sama jsem byla aktivní hráčkou přes 25 let a prošla jsem pod rukama spousty trenérů, je mi knížka o to bližší. Kdo chce nahlédnout pod pokličku jednoho z největších trenérů, ať neváhá a po knížce sáhne. Nebude litovat. 100% doporučuji.

Jack93
06.12.2019 5 z 5

Basket, resp. NBA sleduji minimálně, ale díky názvu a auře Bulls a Lakers jsem po knize sáhl. A také proto, abych si jako sportovní novinář doplnil vzdělání. Investovat volný čas do čtení Jedenácti prstenů si nemůžu vynachválit. Lepší volbu nešlo učinit. Odměnou mi byla úžasná jízda Jacksonovou hráčskou a především jedinečnou trenérskou kariérou, při níž jsem se při stěžejních bitvách a dějinných okamžicích NBA ocitl na palubovce po boku Jordana, Pippena, Shaqa, Kobeho a dalších legend nejlepší basketbalové soutěže na světě.


Honza89
25.08.2019 5 z 5

Jedná se o jednu z těch autobiografií, které jsou náročnější na čtení, nicméně v tomto případě musím dílo jednoznačně ocenit. Vyprávění úspěšného basketbalového trenéra je precizní, originální, zajímavé i obohacující. Udělalo na mě dojem, že pan Jackson doplňoval vlastní myšlenky úryvky z jiných knih. Prokázal, kolik má načteno, a jen tím podtrhl svou nevšední osobnost. Líbilo se mi taky povídání o největších hvězdách NBA. Celkově jsem si knihu rád přečetl, protože i když mám na basket výšku, tak jsem se o něj nikdy nezajímal. Teď asi začnu o něco víc :-)

kyssling
31.01.2019 4 z 5

Skvělá kniha o NBA a jednom nejslavnějších koučů. Čekal jsem tedy více o zázemí klubů a drbech, ale prostě to není bulvár ... Netušil jsem kolik je herních systémů a psychologie v nejslavnější lize světa. Jackson je skvělý psycholog a osobnost. Po právu získal jedenáct prstenů.

MildeZ
23.10.2018 5 z 5

Výborná kniha, malinko jsem měl obavu, aby to nebylo spíše takové filozofování, ale člověk fandící basketbalu se dozví hodně zajímavých informací, že nejde hodnotit jinak, než za plný počet ;-)

Igor1311
30.01.2018 5 z 5

Priznám sa, že o basketbal som sa vôbec nezaujímal a ani som ho veľmi nemal v obľube. No kniha Jedenásť prsteňov od úspešného trénera Phila Jacksona ma do tejto hry úplne vtiahla. Jackson tu opisuje úspešné roky v týmoch Chicaga Bulls a LA Lakers, rozpráva o tom, ako na ceste za úspechom musel skrotiť egá hviezd ako Michael Jordan či Kobe Bryant. Kniha nie je len suchým opisom basketbalu, ale čitateľa zavedie do zákulisia celej hry a showbiznisu. Je to povinným čítaním pre každého fanušíka basketbalu.

Radaruf
14.01.2016 5 z 5

Výborná kniha o kariéře a životní filozofii trenérské legendy. Pro fanoušky basketbalu, zejména pro trenéry povinnost. Spojení basketbalu a východních filozofií je něco unikátního, přesto naprosto přirozeně fungujícího.