Jeden rok v živote včely

Jeden rok v živote včely https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/450790/bmid_jeden-rok-v-zivote-vcely-p29-450790.JPG 5 21 7

Kniha o tom ako včely žijú, čo všetko robia a prečo je matka kráľovnou všetkých včiel. Nazri s nami do včelieho úľa! Budeme pozorovať usilovné včielky zblízka a zistíme, čo všetko sa v úli deje. Každá jedna včielka má totiž svoju dôležitú úlohu: od výchovy nováčikov cez stavbu plástov až po zber nektáru a peľu. Okrem toho sa dozvieme aj to, ako sa včelári starajú o svoje včelstvá, aby sa im dobre darilo a boli zdravé. Vydaj sa na dobrodružnú výpravu! Včelie spoločenstvo v priebehu celého roka: Čo robia včely v zime? Existuje niečo ako včelia reč? Ako včely vyrábajú lahodný med? A ako sa vôbec včela stane kráľovnou?... celý text

Literatura naučná Příroda, zvířata Pro děti a mládež
Vydáno: , Kazda
Originální název:

Ein Jahr mit den Bienen


více info...

Přidat komentář

Olous1
26.01.2024 5 z 5

Taková útlá kniha vypůjčená z dětského oddělení v knihovně. Moc hezká a zároveň velmi poučná nejen pro děti. Zpracování skvělé. Mám moc ráda med a přípravky z něj. Takže hned na jaře na svém balkoně něco pro pilné včeličky udělám a přidám do truhlíků kytičky .100%.

Kikulka97
15.08.2022 5 z 5

Luxusní knížka, která vás nadchne pro včelaření. Myslíte, že toho o včelách víte dost? Zjístíte, že víte, že nic nevíte. A když to doplníte knížkou Srdce včela má pět komor od Helen Jukes, budete skoro odborníci! Tyhle dvě knížky se dokonale doplňují i po vizuální stránce ;)


efka.saf
27.12.2021 5 z 5

Jedna ze tří knih o včelách, které jsem si letos naježila pod stromeček. Sice určená pro děti, ale její zpracování je naprosto excelentní. Dokonalá po vizuální stránce, textu tak akorát, vše dokonale přehledné a zajímavými informacemi přetékající. Dozvěděla jsem se spoustu nových informací, oceňuji i různé recepty, pokusy a podobné pikošky. Z knížky je cítit, že autoři se včelám opravdu věnují, starají se o ně a obdivují je. To je paráda. I když je kniha určena starším dětem, bez problému si vyberu něco i pro malošky v mateřské škole. Vřele doporučuji.

Jitty82
06.10.2021 5 z 5

Velmi krásná a poučná kniha. Ač je psána pro děti, dozvěděla jsem se v ní věci, které mi byly doposud utajeny. Nádherné ilustrace.

bacouch
01.05.2021 5 z 5

Skvělá a výborně zpracovaná kniha o životě včel. Nadupaná fakty a zárověň moc pěkně graficky zpracovaná. Mám sto chutí začít včelařit. :-)

knizninadsenec
09.05.2020 5 z 5

Moc krásně spravovaná kniha, plná hezkých fotek a hlavně faktů a zajímavostí o včelách, jejich příbuzných atd. Čtení je zajímavé, poučné.

Jasppy
24.03.2020 5 z 5

Úžasná kniha, ne jen pro malé, ale pro všechny kdo mají rádi přírodu a chtějí se blíže dozvědět o včele. Dozvíte se tam spoustu zajímavých věcí, které jste o tomto malém stvoření třeba ani nevěděli. A taky jak moc jsou včely užitečné i když si to třeba neuvědomujeme. Je dobré to mít na paměti a připomínat si to. A ještě k tomu je krásné ilustrovaná a doplněna o nádherné fotky.