Jeden kluk z milionu

Jeden kluk z milionu https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/339070/bmid_jeden-kluk-z-milionu-SVZ-339070.jpg 4 75 19

Otec kytarista, syn se zálibou v Guinnessových rekordech a 104letá stařenka... Jak to jde dohromady? Tichý chlapec se sblíží s prastarou podivínskou paní, která k sobě dřív nikoho nepustila. On se od ní učí řeči ptáků, ona se učí řídit auto. Mají totiž plán! Jenže pak se stane něco, co veškeré jejich plány zhatí... A je na otci, aby navázal tam, kde jeho syn přestal. Smutný i veselý román o životě, o předsudcích a jejich rozptylování, ale hlavně o přátelství, které dokáže zázraky.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Plus
Originální název:

The One-in-a-Million Boy , 2016


více info...

Přidat komentář

matogeminimato
22.11.2023 4 z 5

Malé prekvapenia sú cestou ku šťastiu.
Traja hrdinovia tejto knihy sú uplne odlišný nielen vekom.... 10 ročný nadpriemerne inteligentný chlapec, ktorý je,, zvláštny "nielen pre okolie, ale aj pre svojho otca.... Pomôže práve jemu nájsť konečne samého seba- prostredníctvom 104 ročnej starenky, ku ktorej chodil vypomáhať ako začínajúci,, skautík". A jej prinavráti chuť nielen do zivota, ale aj...... . Normál by som tento príbeh nazval,, pohladením po duši "

LiLinka
03.03.2022 1 z 5

Bohužel ani přes zajímavý námět (hlavní hrdinkou je stařenka, která má 104 let a dále mladý chlapec a (když zemře, tak) jeho otec, kteří s ní prožívají různé situace a vše je propletené se získáním rekordů do Guinnessovy knihy rekordů) mě kniha vůbec nezaujala a děj pro mě byl velmi nepřehledný a tím mě v druhé polovině začal nudit. Jsem ráda, že jsem se překonala a knihu zvládla dočíst.


Kikulka97
05.01.2022 3 z 5

(SPOILER) Toto je knížka, po které bych asi sama nesáhla. Sebrala jsem ale odvahu a pustila se do ní. A byl jsem mile překvapená. Ono tyto mezigenerační příběhy toiž ne vždycky bývají čtivé a chcete číst dál. Uznávám - začátek byl takový malinko kostrbatý, byl obrovský problém sžít se s postavami, ale hodně tomu pomohly jednotlivé rozhovory nahrané na diktafon. Pak následovala cestovatelská část, která mě bavila moc a opět se mírná ropzačitost vrátila ke konci knihy. Celkové hodnocení? Bylo to něco úplně jiného, oddechového, místy k zamyšlení. V této knížcekrásně vidíte nedokonalost postav a jejich pochyby. A přesně něco takového je čas od času potřeba číst.

Maanna
19.11.2021 4 z 5

Kniha má zajímavý námět přátelství lidí z různých generací a prostředí a i celkem originální zpracování, kdy hned na začátku víme, že jedna z klíčových postav, která děj hodně ovlivňuje, zemřela. Podle mě se ale úplně nepovedla většina postav. Pro mě jedinou opravdu zajímavou a vrstevnatou postavou byla Ona. Ostatní byly buď hodně jednostranné (Ted, Belle,) nebo působily dost nevěrohodně (Quinn je jak z příručky o sebeuvědomění a získání životního náhledu), až tím trochu lezou na nervy. I děj je místy trochu přeplácaný. Ale nakonec se mi to vlastně celkem líbilo, i když to asi nebude kniha, kterou si uchovám v paměti jako literární zážitek. Potenciál nápadu se zkrátka úplně nepovedlo využít.

Maevie
15.01.2021 3 z 5

Smrt malého kluka, stoletá babička, jejíž život by vystačil na samostatnou knížku, zdrcená matka a otec, který ke svému synovi nikdy nenašel cestu… Kniha slibuje silný lidský příběh, který vás zasáhne přímo do srdce, její potenciál je ale bohužel nevyužitý. Jeden kluk z milionu je tak pro mě další knížkou, která se sice příjemně čte, hlouběji vás ale nezasáhne.

Iveta248
11.05.2020 4 z 5

Pútavo napísaný príbeh malého chlapca a 104-ročnej ženy. Puto nezvyčajného priateľstva po smrti chlapca pokračuje cez otca.

Lenka1386
28.01.2020 4 z 5

Ten začátek mě dostal! Jakože nechat umřít hlavního hrdinu hned,aby to pak nebylo melodramatické a ufňukané? Juchů! A taky to tak první půlku,možná dvě třetiny i je,ale pak se bohužel fňukat začne. Ach jo. Proto ta hvězdička dolů. Poslední stránky mě rozsekaly!

Janek
12.06.2019 3 z 5

Příběh je originální, o tom asi není sporu. Ale zejména druhá část knihy už se mi zdála nepřehledná, přesycená postavami a mnoha vedlejšími dílčími příběhy, které už nemají pořádný spád.

Měňavka
01.11.2018 4 z 5

Velmi příjemné čtení, i když jsem se celou dobu nemohla nějak smířit s tím, že je hlavní hrdina hned na začátku po smrti. Příběh je milý, obsahuje několik překvapení a hlavně poselství o tom, že každý člověk je na tomto světě důležitý a jeho přítomnost má svůj význam bez ohledu na to, kolik má vyměřeného času. Nemusíme vykonat v našem životě nějaké významné skutky, stačí, že tu prostě jsme pro někoho druhého. Moc chválím originální zpracování kapitol, kdy stařenka vypráví svůj životní příběh v odpovědích na otázky, které v těxtu chybí - čtenář si je musí domýšlet.

Martina99
11.06.2018

Hezký příběh, o lidech, kteří až když někoho ztratí, tak zjistí, že jim chybí a nebo že někoho takového potřebovali.

prestiggio
08.04.2018 2 z 5

Zo zaciatku sa ešte dalo, stred slabší, koniec nuda. Okolo Backmana to ani nechodilo.

kneslova
09.02.2018 4 z 5

Kniha mi hodně připomíná tvorbu F, Backmana. Celkem smutná, ale je v ní naděje, žádný slaďák.

Lucila
26.12.2017 3 z 5

Z knihy jsem byla nadšená, velká část příběhu se mi líbila. Moc mi ale vadí, když to autorka kvůli příběhu nastraží tak, že "... se stane něco, co veškeré jejich plány zhatí" a týká se to dítěte. Přijde mi to zbytečné.

PetraBery
02.12.2017 4 z 5

Krásný příběh o přátelství dospělého muže Quinna, který dokončuje úkol svého "kluka" - pomoc staré paní Oně. Kniha se čte opravdu dobře, Oniny vzpomínky byly kouzelné a já si čtení celé knihy moc užila. Vsuvky z Guinnessových knih rekordů skvěle celý příběh doplnily. Za mě palec nahoru :o).

lienka.lienka
02.11.2017 5 z 5

Moc hezká knížka, ale až od druhé kapitoly, tu první jsem ještě nechápala :-) Je to lidský příběh a často přemýšlím o tom konci a o tom, co ten kluk vymyslel. Krásné...

michaela2338
27.08.2017 5 z 5

Autorka uvedla, že tuto knihu psala dlouho a možná by ji nikdy nedokončila, pokud by neměla kouče, který to nedopustil. A to je moc dobře. Hluboce žárlím na to, že někdo dokáže odvyprávět takový příběh a ještě to tak dobře napsat.

Corly
18.08.2017 5 z 5

Paráda! Zážitek...
Na to, jak je poměrně tlustá, přečteno poměrně brzo a taak to uteklo...určitě si ji nechávám jako další poklad. Moc milá, smutná i nadhledová...občas i srandovní, ale ten konec jsem samozřejmě obrečela...
* Nejlepší byla Ona a Kluk* Trochu jsem bojovala s Quinnem, ale ke konci si to zlepšil :-)

ladyfromskye
19.07.2017 3 z 5

Tak jsem se zase jednou nechala anotací nachytat. Mělo to hlavu a patu, styl psaní také nebyl špatný, ale z původního příběhu zbylo jen to přátelství mezi otcem a starou paní. Nic víc.

Ulriška
04.06.2017 5 z 5

Moc jich nebude. Jedna kniha z milionu. Ta, která mě po více jak půl roce vrátila ke čtení. Nemohla jsem se na ně soustředit, hlavu zanešenou, myšlenky mi po pár větách odlétaly jinam, a tak jsem to nadlouho vzdala. A pak jsem včera v knihovně narazila na tenhle příběh, začala číst ještě tam a dnes se s ním na poslední stránce rozloučila. Takovou má moc! Síla ztráty, kterou hrdinové zažívají, mě drtila, síla naděje, která je neopouštěla, mě uklidňovala, síla jejich odhodlání mi dodává odvahu. Úžasná knížka.

Autorovy knížky

Monica Wood
americká
2017  78%Jeden kluk z milionu

Kniha Jeden kluk z milionu je v

Právě čtených2x
Přečtených93x
Čtenářské výzvě19x
Doporučených6x
Knihotéce85x
Chystám se číst73x
Chci si koupit17x
dalších seznamech2x