Je to vo hviezdach

Je to vo hviezdach https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/428993/bmid_je-to-vo-hviezdach-MPS-428993.jpg 4 37 11

Keď sa kamaráti z detstva Justine (skeptická racionalistka narodená v znamení Strelca) a Nick (zasnený Vodnár, ktorý verí horoskopom) po mnohých rokoch opäť stretnú, mohla by z toho byť veľká láska. Aspoň Justine to tak cíti. Keďže sa však Nick tomto smere nijako neprejavuje a navyše má priateľku, rozhodne sa Justine pomôcť osudu po svojom – upraví horoskopy v časopise, v ktorom pracuje, tak aby cez ne Nickovi ukázala, ktorá žena je preňho tá správna. Nick však nie je jediný Vodnár, ktorý sa riadi tým, čo je napísané vo hviezdach... Pôvabný romantický príbeh o priateľstve, osude a o veľkých rozhodnutiach, ktoré zásadne menia dráhy našich životov.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Lindeni
Originální název:

Star-Crossed , 2019


více info...

Přidat komentář

E.T.007
25.11.2023 2 z 5

Čakala som milú romantiku a vtipné situácie, no bolo to hrozne rozťahané a dosť suché.

Kristy.Seb
07.08.2023 3 z 5

O radu stojíš jen tehdy, když se shoduje s tím, co stejně chceš udělat.

My ženy se vzmužit nepotřebujeme. Jsme dost silné i tak.

Pro většinu lidí je skutečný život jedním dlouhým ústupkem, nekonečnou řadou kompromisů mezi tím, co je ideální, a tím, co je dosažitelné.

Do knihy se mi nedařilo začíst. Spousta příběhu které se vztahovaly k horoskopům, mě strašně mátla. Škoda.


Ewwe
17.02.2022 3 z 5

Hvězdy, to je moje láska. Na knihu jsem se těšila, ale upřímně, nic extra nenabídla. Strašně mi vadilo, jak je v knize x příběhů. Ač jsou všechny vždycky uzavřené, takže žádný otevřený konec, tak stejně to pro mne byl takový rušivý element. Na takové to pohodové čtení je to ale fajn.

Tyn_a
16.09.2021 4 z 5

(SPOILER) Hvězdy, horoskopy, láska.
Příběh se točí kolem tří témat. Je to vlastně fajn oddechovka, kdy jsem zjistila pár věcí o znameních horoskopu (hlavně můj milovaný Vodnář). Horoskopy mě docela zajímají, proto jsem po knize sáhla a byla jsem mile překvapená. Nebylo to vůbec špatné. Naopak..

Hlavní představitelka byla taková "čarodějka" přes znamení. Myslela si, že když pozmění pár slov v horoskopu, její láska ji najednou padne kolem krku a budou žít šťastně až na věky. Bohužel celý její plán se tak nějak zvrtl a neprobíhal podle jejích představ. Osud si stejně našel svoji cestu..

Hodně jsem se nasmála, když přemýšlela jak se chovat, když se Nick přestěhoval vedle ní. Typické zamilované myšlenky jako "Kdy mám zatáhnout závěsy? V sedm nebo později? Aby si nemyslel, že chodím brzy spát..." a bla bla, joo, to mě bavilo.

Jako minus bych určitě trošku zmenšila počet postav, bylo jich až příliš, i když nakonec některé z nich propletly svůj osud. Neuškodil by i menší počet stran, některé kapitoly byly až moc protáhlé...
Ale samozřejmě jako oddychovka super. :))

tereza5887
02.09.2021 3 z 5

Kniha má jeden hlavní děj a poté se do příběhu zamotá dalších několik lidí. Většinou nečtu více knih najednou, aby se mi děje a příběhy nepopletli a přesně takový pocit jsem teď měla. Nedokázala jsem se orientovat a když už ano objevila se nová postava ( to však může být jen můj problém). Kniha mě opravdu začala bavit až v druhé polovině. První polovinu jsem četla přes týden nechtělo se mi do toho a přišlo mi to nezajímavé (hlavně tím, že se v knize neobjevoval žádný konflikt/problém, který by se měl řešit), druhou polovinu jsem přečetla do dvou dnů - zábavné, napínavé a neočekávané. Horoskopy nijak nečtu ani neřeším přesto jsem měla chuť si tuto knihu přečíst (není to problém). Konec se mi neskutečně líbil to, jak se najednou příběhy propojily a vše do sebe zapadalo. Padaly otázky osudu, co by kdyby. Kdyby autorka na začátku knihy přidala cokoli co by mě lákalo dál číst byla bych raději nebo méně dalších postav.

nirvana91
02.04.2021 4 z 5

Veľmi príjemná oddychovka na vytrhnutie z reality. S Justine som sa veľakrát vedela stotožniť, lebo my strelci sme proste takí, akí sme :D Tie ostatné príbehy boli zaujímavým doplnkom, a čo sa mi často pri takejto forme písania nestáva bolo, že v postavách som sa nestratila.

hlavajda93
23.07.2020 4 z 5

Není to typ knihy, u které nemůžete přestat napětím číst, ale i tak je to milé čtení. Kromě hlavních postav je tam ještě několik menších dějových linek, u kterých je zajímavé sledovat, jak je všechny ovlivnil Justinin změněný horoskop.

Květinka008
05.07.2020 4 z 5

Moc povedená oddechovka, hodnotím neotřelý nápad s popisem osob pomocí horoskopu. Ze začátku jsem si sice musela zvyknout na styl psaní, členění kapitol i to, že se objevovalo postupně víc a víc postav a já nevěděla, v jakém jsou vztahu a jestli jsou vůbec důležité k zapamatování... Ale nakonec se to vše hezky spojilo. Přesto... něco tomu ještě chybělo, nějaká jiskra, dynamika. Anebo možná právě padesát stránek přebývalo.

Andy0892
05.03.2020 2 z 5

V knize je uvedeno několik příběhů a jsem ráda, že každý má svůj konec - čtenář si tak nemusí nic domýšlet. Na druhou stranu se zas celý příběh nesl v duchu romantického klišé, kdy si na posledních deseti stranách hlavní hrdina uvědomí, že celou dobu šel špatným směrem... Jinak vcelku čitelná kniha s dobrými postavami a ukázkou toho, jak rozhodnutí jednoho člověka může ovlivnit životy ostatních, klidně i cizích, lidí ;)

bbara155
14.01.2020 5 z 5

Ačkoliv horoskopům nevěřím, protože podle svého znamení bych měla být někdo úplně jiný, stejně jsem se dobře bavila.

Ivuska.09
10.01.2020 3 z 5

Zdá se, že tato kniha zatím čtenáře příliš nezaujala. Ačkoli mi horoskopy nejsou úplně blízké, tohle pojetí mi nevadilo. Naopak tím příběh získává na originalitě. Musím ale říct, že je zbytečně dlouhý - autorka používá až zbytečně moc odboček od hlavní dějové linky.