Zkamenělá zoo

Zkamenělá zoo https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/446728/bmid_zkamenela-zoo-fS1-446728.jpg 5 41 13

Úžasný komiksový příběh pro všechny holky a kluky s dobrodružstvím v srdci! Jedenáctiletá Jasmína se chce stát spisovatelkou. Na radu maminky si založí deník a začne do něj zapisovat všechny zajímavé věci, které se kolem ní odehrají. Nejvíc ji baví pozorovat dospělé. Jaká mají tajemství či přání? Co skrývají v hloubi svých duší? Například Michael. Pročpak tento starý pán popadne každou neděli kyblík s barvami a zmizí s ním v lese? Natírá nějakou starou chatu? Nebo zdobí stromy? Proč se tváří smutně, když se večer vrací? Jasmína tomu chce přijít na kloub. A co ty? Budeš pátrat s ní?... celý text

Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Le Zoo pétrifié , 2012


více info...

Přidat komentář

iLuciferie
13.01.2024 3 z 5

Pěkné ilustrace, ale četli jsme i lepší komiksové příběhy :)

broskev28
13.05.2023

Trochu netypický komiks, kombinovaný s deníkem. Není špatný, má povedené ilustrace a pro mě poněkud méně povedený námět, ale soudím, že především děvčata by z něj mohla být nadšená. Naše knihovna jej měla pouze vypůjčený, ale kupovat ho nebudeme.


hippiesak
17.04.2023 4 z 5

Dobrý komiks v kombinaci s deníkem Jasmíny. Moje dcera, Jasmína, byla samozřejmě nadšená :) Ale mě se to také líbilo. Skoro až slza na konci ukápla. Těšíme se na druhý díl :)

zuzi1162
27.03.2023 5 z 5

Nadherne - jak kresby, tak pribeh.

Zuzvil
20.03.2023 4 z 5

S dcerou jsme si knihu maximálně užili, jak její formu, tak styl (kromě komiksových okénem kniha obsahuje i stránky, kde si hlavní postava píše deník a jeho zápisky jsou součástí knihy). No a krásné ilustrace nelze opomenout. Příběh je krásný, netradiční a s přesahem, který nám oběma potěšit duši. Je to jedním slovem LASKAVÁ kniha. Měla bych k ní drobné připomínky, ale jsou tak drobné, že je zmiňovat nebudu a raději vám ji za nás obě doporučim k přečtení :-)

gretl74
17.07.2022 5 z 5

Tak tahle knížka mi udělala velikou radost. Styl obrázků možná není zpočátku úplně bombastický, ale potom právě krásně vyniknou všechna zvířátka ze zoo ,) Příběh je srozumitelný a naprosto přiměřený dětskému věku. Trošku tajemna, trošku roztomilosti, možná se až moc tlačí na pilu ve stylu "vyhrnem si rukávy...", ale mně to vůbec nevadilo. A na rozdíl od záplavy vykonstruovaných strašidelných příšer, ufonů, zombie a upírů, kterými se jiné knížky pro děti jen hemží, mi tenhle skoro "obyčejný" příběh připadal jako pohlazení po duši. Jako malá bych se určitě nadšeně tohoto projektu zúčastnila ... no, vlastně asi i teď ... :)
Knížku jsem vzala s sebou na dovolenou jako překvapení pro dcerku. Za jednoho deštivého odpoledne nadešel její čas - a pak bylo hodinku tichoučko, a dcerka, ač jinak čtenářka spíš z donucení, dobrovolně četla a moc si příběh užila.

Josh
20.01.2022 3 z 5

Zajímavý komiks, pěkné kresby, dobré a přehledné popisky…. Jen ten hodnověrný příběh a hrdinka Jasmína jsou tak trochu „divné“. Na jedné straně má kamarádky, jež si říkají vše, ale najednou je Jasmína „sobecký“ jednotlivec na stopě záhadě? Pak zase už všechny potřebuje…. Těžko také říci, zda to, že se holka vypraví sama něco vypátrat je ideální příklad pro děti žijící v dnešním světě, kdy by měly dát přednost opatrnosti před objevy na jedné straně a otravností na straně druhé. Uvidíme, co autor vymyslí za další příběh a kam se váhy hodnocení přikloní….

Covenant
30.04.2021 2 z 5

Asi jsme se sekli ve věkové kategorii, nebo v náladě. Já, starej fotr a sedmiletá dcera, jsme četli tento komiks společně. Ano, obrázky se nám líbily, ale jinak jsme se oba nudili. Myslel jsem, že to bude bavit alespoň dceru, ale ani náhodou. Nějak jsme se dostali do konce, přes poplácávání po zádech, přes miloučké a laskavé scény a společnou radost z práce, ale ne. Mé cynické srdce to ustálo, bez zranění a dceři to bylo jedno. Nechci příběh nijak shazovat, jde o subjektivní pocit a chápu, že se to lidem líbí. Mně osobně to přišlo jako nějaká kopie z animáku, která se snaží o hloubku, ale postrádá jí. Navnadili mě zdejší komentáře, proto jsem měl potřebu, narušit trochu tento chvalozpěv. Ale jinak vše dobré a slunce v duši!

Lili2020
06.04.2021 5 z 5

moc hezká knížka!

Gibis
23.03.2021 5 z 5

Jasmína chce být spisovatelkou. A proto musí především všechno a všechny kolem sebe pozorovat a zážitky a poznatky si zapisovat. Má s kamarádkami stromový domeček a z něj jednoho dne zahlédne podivného starého pána. A tak musí vypátrat kdo to je a proč je tak strašně smutný. Moc hezký příběh a krásná kresba. Pro mladší čtenáře.

lenkaabooks
17.03.2021 4 z 5

Pro čtenáře od 8 let. Kombinace textu a komiksu. Kniha je většího formátu, ilustrace tedy krásně vyniknou. Moc milý příběh desetileté Jasmíny která si zahraje na detektiva a tím pomůže znovu oživit jedno úžasné dávno zapomenuté místo za vysokou zdí.

Atlantis
03.01.2021 4 z 5

3,5* Jasmína a Zkamenělá Zoo je velice dobrý komiks. Jen není výborný. Kresba je opravdu krásná, některé dvojstrany (třeba první pohled na zoo) jsou úchvatné. Postavy jsou v pořádku, ale potřebovaly by více prostoru. Hlavním kamenem úrazu pro mne byl příběh, kterému chybí nějaké vzrušení, konflikt nebo úctyhodné završení. Je takový neslaný, nemastný, pořád jsem čekal, až se něco stane a ono nic.
Jasmína je čtení pro mladší čtenáře, možná hlavně čtenářky, které neurazí a občas i nadchne.

blackoutzuzi
21.12.2020 5 z 5

Po delší době jsem měla zase chuť přečíst si dětskou knížku a nemohla jsem si vybrat lépe! Tohle byla taková krása! Jak po vizuální stránce (kombinace psaného deníku hlavní hrdinky a komiksu mě neuvěřitelně bavila), tak i po té obsahové - ten příběh, ach! Ten pohladí po duši úplně každého. Nápaditý, úžasně zpracovaný, vtipný, laskavý a místy velmi dojemný příběh, u kterého jsem měla na krajíčku :) Miluju to a moc moc doporučuji!

Autorovy další knížky

Joris Chamblain
francouzská, 1984
2020  92%Zkamenělá zoo
2023  85%Tajemná kniha