Jaromír Jágr - Hledání nebe

Jaromír Jágr - Hledání nebe https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/205449/bmid_jaromir-jagr-hledani-nebe-205449.jpg 4 27 6

Jeden z nejlepších hokejových novinářů posledního čtvrtstoletí Pavel Loněk napsal unikátní publikaci o Jaromíru Jágrovi. Jágra detailně sledoval a podrobně s ním promlouval po skončení každé sezony od jeho extraligových začátků. V knize tak můžete pozorovat, jak se Jaromír Jágr v průběhu let měnil, jak se postupně měnil z chlapce v muže, jak se měnil jeho přístup k reprezentaci, k penězům, ženám, kasinu, jak se vyvíjel jeho humor. V knize jsou připomenuty Jágrovy začátky, dva Stanley Cupy s Pittsburghem. Vzpomíná jak na léta ve Washingtonu, tak i v New York Rangers. Jágr se samozřejmě vrací i do zlatého Nagana, ke zlomenému malíčku na MS ve Vídni, sahá ke svým kořenům v kladenském hokeji a vrací se i do ruského Omsku, který si zamiloval a který si i přes mrazivé sibiřské počasí zahřál. Kniha není vyprahlým výčtem hokejovým úspěchů. Ani jí tolik nezaleží na tom, jestli umí Jágr lépe kličku doleva nebo doprava, jestli má lepší střelu zápěstím nebo příklepem. Hledá jeho duši, jeho názory na život, sleduje, jak se z dlouhovlasého kluka stává přemýšlivý muž hledající nebe.... celý text

Přidat komentář

Fidorr
14.08.2021 5 z 5

Jako hokejový fanatik a uctívač boha na čtyři jsem byl z knihy opravdu nadšený. Posezónní rozhovory ukazují jak se Jágr měnil rok od roku z mladého kluka a namistrované hvězdičky na vyzrálého, skromného a zodpovědného chlapa. Jeho posedlost hokejem je všem známá, ale ona je ve skutečnosti několikanásobně větší. Autorovi patří velké díky, škoda, že už další rozhovor nepřidá. Bylo by stále o čem psát, protože já věřím, že JJ tu svou hokejovou kapitolu ještě chvilku psát bude.

terysek47
23.09.2016 5 z 5

Z této knihy jsem byla jakožto hokejová fanynka opravdu nadšená :)
Doporučuji všem, kteří se chtějí o Jágrovi něco dozvědět :)
Skvělé!!


ZÓNA
08.05.2016 5 z 5

Formou rozhovorů napsaná kniha. Pavel Loněk skvěle pokládanými otázkami rozebral Jaromíra Jágra napříč stoletími. Můžeme sledovat Jágrovo vnitřní zrání, jeho přerod v dospělého muže, jeho posedlost hokejem i jakousi chlapeckou naivitu, které se zřejmě nikdy nezbaví.
V knize je málo z onoho sportovního zápolení, s kterým je Jágr spjat. Určitě by nebylo na škodu připomenout jisté milníky jeho hráčské kariéry, popsat některé výjimečné události, které ho udělali nesmrtelným. Ale podstata knihy je jinde.
Je smutné, že autor knihy zemřel a jeho práci museli dokončit přátelé. Závěr je proto méně osobitý, ale na kvalitě knihy to neubírá.
Kdo prožíval s Jágrem jeho první úspěchy v lize, jeho fantastické výkony v dresu Pittsburghu, zlaté Nagano, nebo i jednotlivé zápasy v NHL, které vedly k pětinásobnému vítězství v kanadském bodování, bude jistě nadšený. A právě těmto čtenářům je kniha určena.

evelýny
24.12.2015 5 z 5

Knihu jsem koupila svému švagrovi jako vánoční dárek. Po nahlédnutí do ní mu ji ani nechci dát. Kniha mě opravdu bavila - ve skrytu duše doufám, že je napsána pravdivě.
Švagr svůj dárek pod stromeček samozřejmě dostane a moje knihovna je o jednu knihu bohatší.

DonFilipson
21.05.2015 5 z 5

Doporučuji každému kdo si chce přečíst něco o tomto nejlepším hokejistovi všech dob...

WEIL
20.08.2011 2 z 5

Pokud bude hledat Jágr nebe po kasínech, tak nevím...

Při jeho příjmech je nepochopitelné, že do svého rodiště nedal žádné peníze. Proč tam nepostavil halu?

Eliáš dal 160 milionů do tréninkové haly v Brně, a to má mnohem menší příjmy, ale Jágr? Nic. Drobné, z pohledu jeho účtů. Ostuda.