Japonsko v detailech

Japonsko v detailech https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/473544/bmid_japonsko-v-detailech-fxT-473544.jpg 5 4 3

Současné Japonsko zaznamenané ve fotografiích a textech dvou výtvarníků, sochařky Veroniky Richterové a grafika Michala Cihláře. V roce 2017, v čase rozkvetlých sakur, zrealizovali v Tokiu své výstavy a poté část Japonska procestovali, aby na vlastní oči poznali tamní specifickou kulturu. Zároveň vše fotografovali s úmyslem podělit se o své subjektivní dojmy ve vlastní obsáhlé autorské publikaci. Navázali tím částečně na své předchozí fotografické počiny Cuba v detailech, Kambodža v detailech a Ostrov-dva kubánské deníčky. Kniha Japonsko v detailech obsahuje 1166 fotografií, které doplňují četné kresby, dvoustránky z cestovních deníčků i reprodukce japonských razítek, obalů, letáčků a různých drobností. Nechybí ani ukázky jejich výtvarných děl inspirovaných Japonskem. Na své cestě po atraktivních místech ostrova Honšú a Šikoku si všímají nejen historických souvislostí, ale i detailů každodenního života a japonských fenoménů, jakými jsou hazardní provozovny pačinko, knihkupectví s mangou, umělá jídla, varovné zákazové cedule, barevné kanalizační poklopy, výstřední oblečení, specifický noční život, všudypřítomné nápojové automaty nebo třeba naparádění psíci v dětských kočárcích. Rozdílů všedního života je překvapivě mnoho a kniha je bohatě dokumentuje, přičemž neskrývá nemizící úžas obou autorů.... celý text

Přidat komentář

gonga
22.08.2022 5 z 5

Tato kniha je poklad! Fantastické dílo o Japonsku se skvělými obrázky a spoustou zajímavého textu. Vím o Japonsku hodně a mám i hodně načteno, ale tady jsem se dozvěděl spoustu nových zajímavostí. A to, že je navíc doplněno tematickými uměleckými díly obou autorů, je jen třešnička na dortu. Skvělý počin.

Shinju
01.03.2022 5 z 5

Moc pěkná kniha, jak na čtení tak po vizuální stránce. Určitě doporučuji. V knize je od každého trochu z historie, z nové doby, postřehů, zajímavosti, typů na výlet kam se v Japonsku podívat a spoustu dalšího. (ノ◕ヮ◕)ノ*.


Calinda
03.09.2021 5 z 5

Naprosto nádherná kniha, dokonalá! Pro milovníky či zájemce o Japonsko naprostá nutnost - plná krásných a zajímavých fotografií a i když se to možná při letmém nakouknutí do knihy nezdá, i textu (je psán velmi drobným písmem, ale je ho dost). Jsem ráda, že jsem na tenhle poklad narazila.

Autoři knihy

Michal Cihlář
česká, 1960

Kniha Japonsko v detailech je v

Právě čtených1x
Přečtených4x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce6x
Chystám se číst12x
Chci si koupit4x