Janko Hraško a O Janíčkovi

Janko Hraško a O Janíčkovi https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/419593/bmid_janko-hrasko-a-o-janickovi-wvc-419593.jpg 4 20 7

Dve známe rozprávky O Jankovi Hraškovi, ktorý prešiel cez rozum bohatému pánovi a o neposlušnom Janíčkovi, ktorého uniesla líška v spojení s príťažlivými a invenčnými celostranovými ilustráciami Vladimíra Krála sú v poradí už treťou knihou z edície bilderbuchov pre malé deti (Kozliatka, Buvik 2013, Ako šlo vajce na vandrovku, Buvik 2015). Príbehy o šikovnosti a vynaliezavosti malých hrdinov, ale aj o nebezpečenstve, aké im hrozí a o tom, ako sa všetko dobre skončí, môžu menšie deti samy vyrozprávať rodičom podľa ilustrácií. Kniha je určená deťom od troch rokov.... celý text

Přidat komentář

bibi.r
19.07.2023 4 z 5

Pro děti 3+

Tato série klasických pohádek nás baví. Ilustrace jsou velmi hezké a nám vyloženě sedí.
Mimochodem klasické pohádky chtějí aspoň moje děti slyšet pořád. Mladší teď miluje Budulínka a starší Tři zlaté "vousy" děda Vševěda (jak on říká).

Výborné na čtení před spaním.

tlllk
07.03.2023 4 z 5

Notoricky známe rozprávky s nádhernými ilustráciami. Tento trend dáva palierovým knihám zmysluplnú šancu presadiť sa v tejto modernej dobe.


barbora5337
03.10.2022 5 z 5

Knihu jsem si koupila do své pedagogické praxe v mateřské škole. Pro mě užasný nápad, dvě pohádky v jednom. Krátký a jednoduchý text doplněný nádhernou ilustrací p.Vladimíra Krále. V množstbí dnešní dětské literatury je tato kniha zase něco jiného, odlišného a hlavně, žádná slátanina.
Těším se až knihu neotevřu jako učitelka ale jako maminka :-)

Briv
02.05.2022 3 z 5

* Knížku jsem viděla na internetu a protože mi obálka knihy připadala zajímavá, tak jsem nám ji půjčila v knihovně. Syna až tak nezaujala, párkrát jsme si ji přečetli, ale přiznám se, že jsem z ní také nebyla nadšená. Nejvíc nám nakonec vadily ty ilustrace, některé postavy mají tak šíleně barevné oči, že vypadají jako sjetí :).

martinkaLLL
20.03.2020 4 z 5

Taková zkrácená klasika. Ilustrace jsou moc pěkné, ty se nám líbí. U Budulínka mě zklamala písnička, krátká.

Aknel26
05.02.2020 3 z 5

Ke koupi knížky mě nalákaly nádherné ilustrace, ale po přečtení pohádek jsem trochu rozpačitá. Kulihrášek se hodně podobá českému Palečkovi, jak ho známe z pohádek Boženy Němcové, i když je v něm něco navíc. Zato Budulínek mně ani synovi vůbec nesedl. Písnička, kterou babička a dědeček zpívají, je úplně jiná než ta tradiční "jsou tam čtyři lištičky", zdaleka ne tak hravá a chytlavá. A navíc - po malých lištičkách vyleze Budulínek, je tedy potřeba lákat ven ještě lišku? Jen aby jí nabančili?

bookcase
30.10.2019 5 z 5

Dvě klasické pohádky s naprosto úžasnými snovými ilustracemi.

Štítky knihy

lidové pohádky

Kniha Janko Hraško a O Janíčkovi je v

Přečtených26x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce6x
Chystám se číst2x
Chci si koupit2x