Půvab pomsty

Půvab pomsty https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/431371/bmid_puvab-pomsty-Xi6-431371.jpg 4 67 21

Jane Doe (adults) série

1. díl

Jane si na ulici nevšimnete. Chodí v laciných šatech do nudné práce, nemá žádné ambice a útěchu hledá v kostele. Takhle nějak ji vidí její nadřízený Steven, který ji snadno zařadí do sbírky svých trofejí. Netuší přitom, že je to ona, kdo určuje pravidla této ponižující hry. Aby ochránila své tajemství, musí být přesně takovou, jakou ji chce Steven mít. Skutečná Jane je ale mnohem prozíravější, nebezpečnější… a nikomu není podezřelá.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Motto
Originální název:

Jane Doe , 2018


více info...

Přidat komentář

Jaruš7
10.08.2022 3 z 5

Jak přitažlivý titul, který rozvíří představy pomsty.
Jane je pomstychtivá, má silný důvod a scénář naplánovaný.
Je celkem dobrý, jenže msty se osobně účastní, čímž laťka poklesla, neboť vžít se do takového bahna mi dělalo, jako mstitelce, zle.
Citace:" Přesně věděl, po čem M. touží, a pomocí jejich dětských snů ji bezohledně terorizoval."

Vlastní nedotknutelnost bych preferovala.
Ale to by pak čtenář neměl asi to vzrůšo.
Jako hrdinka úspěšně zdolá pomstu, ale jaksi se (dle mého) zašpiní.
Snad ve II. bude chytřejší.

Petronela16
24.10.2021 1 z 5

Mala som chuť prečítať si niečo pomstychtive,takže preto tento výber.Keby som, ja úbohá ,bola vedela....!!!!! Začnem po poriadku.Kniha sa celkom slušne rozbieha, ale v strede už celkom slušne stagnuje.Od cca 150 strany som to popreskakala na koniec, ktorý bol absolútne predvídateľný...No žiadny sláva sa nekonala, nič , čo by som nemohla oželieť.Hlavna hrdinka je namyslená, sebavedomá ,nesympatický fuchtľa, ti jej chlapi obyčajní tajtrlici ....no dobre končím už s hodnotením.Skratka o nič neprídete keď neprecitate, nie ako ja blbec, ešte som za ňu vysolila aj vyše 5€.To koľko by za to bolo sladkosti, taká škoda!


tess.de.veles
18.10.2021 odpad!

Pěkná blbost.... Ztráta času...

Bara52
14.02.2021 4 z 5

Bible pro ženský, kterým někdy bezdůvodně ublížil chlap :) Zrovna v mém aktuálním rozpoložení mě kniha vyloženě povznesla na duši, protože říká, že pomsta se Vám nemusí vždycky vymstít a může být sladká. Knížka se četla dobře, takové jednodušší pojetí, ale od začátku až do konce jsem se ani chvíli nenudila.

Nikkaa
10.01.2021 3 z 5

Nebylo to ani nejhorší ani nejlepší, četla jsem lepší knihy... Taková lepší oddychovka

Allla9
12.11.2020 5 z 5

Děj příběhu se pěkně rozjel a knížka má pořádné grády. Bavila jsem se.

Leona333
19.10.2020 3 z 5

Knihu bych označila za akčnější, ženský román. Za označení thriller, se dle mého nehodí. Postrádala jsem v ní totiž ten správný druh určitého napětí a nepředvídatelnosti. Tady mi velice záhy došlo, proč se někteří členové rodiny nemají rádi, se přímo nesnáší a jak toho hlavní hrdinka, postava v knize využije... No využila a nijak tím nepřekvapila. A ano, i jistý druh happyendu a love story to samozřejmě závěrem mělo, muselo být.

Jájinka
20.08.2020 5 z 5

Bavilo mě to moc. Bavil mě kontrast mezi tím, co si Jane myslela a tím, co říkala nahlas a jak se chovala. Potkala jsem bohužel takového Stevena kdysi taky a pár let trvalo než jsem pochopila, že tady pomůže jedině utéct.

magic11
14.08.2020 2 z 5

Nestála za to. Byla jsem zvědavá, jak to dopadne, zúčtování bylo celkem povedené, proto 3 hvězdičky, jinak nic moc..

Prokrastinuji
14.06.2020 3 z 5

Z Půvabu pomsty mám celkem smíšené pocity. Většinou jsem po dočtení knihy nadšená nebo mírně až hodně zklamaná. Tady jsou moje pocity prázdné. Je to jako číst něčí deník o běžném životě, s tím, že žádný život není tak úplně běžný. Jane je sociopat a chce se pomstít Stevovi za to, že způsobil sebevraždu její kamarádky Meg. Ze začátku se tak nenápadně infiltruje do jeho života a nemá nějaký přesný konkrétní plán, což mě celkem iritovalo. Prvních cca 250 stran tak čteme o basic věcí jako jak se s ním seznámila, jak zvažovala kdy se s ním vyspat, jak mu do domu nainstalovala skryté kamery, ale taky čteme o tom, jak si pořídila kočku a narazila na svého bývalého přítele ze studentských let Luka. Po celý čas knihy jsem taky měla zvláštní až rozpačitý pocit z toho, jak se autorka rozhodla, že poskytne čtenářům důkaz, že Jane skutečně sociopat je. Jako by vypisovala pasáže s popisem sociopatického chování z nějakého odborného časopisu a do toho se vždy ozve podvědomí Jane s tím, že “přesně takhle to má taky, protože je sociopat”. Nicméně kniha krásně ukazuje jak můžou “fungovat” nezdravé vztahy mezi mužem a ženou. Steve je prostě hajzl, který ženy ponižuje při každé příležitosti, která se naskytne, pohrdá jimi a má je všechny za kurvy. Bohužel Meg se na něj až nezdravě uvázala a tak ji bylo z velké části jedno, že s ní zachází jak s kusem hadru. Popravdě, i když se jeho charakter může zdát přehnaný, uvědomila jsem si během čtení, že už jsem v životě taky minimálně na jednoho Steva narazila a jsem ráda, že jsem tehdy vzala nohy na ramena než to mohlo zajít dál. Proto pro mě má tahle kniha takovou krapet větší osobnější hodnotu. Je to jako sledovat něco, co se skoro stalo vám s tím, že teď vidíte všechno jasně a s nadhledem skrze někoho jako Jane. Knihu bych úplně neřadila k thrillerům. Jasně jsou tady dost očividné prvky jako sociopat coby hlavní postava, stalkování,... Nechci spoilerovat, nemám zase tak moc načteno v tomhle žánru, ale za mě to byl takový slabší odvar. Pokud se těšíte na pořádnou melu a mord bude lepší když sáhnete po něčem jiném. Kolem a kolem je tohle vlastně dost poklidná kniha, která vás ve svém finále nemusí tak úplné uspokojit, což nebyla 100% ani Jane podle mě???? Na druhou stranu pokud s thrillery začínáte tohle by mohl být slušný začátek. Knihu bych přirovnala ke knize Ty od Caroline Kepnes - mnozí možná budete znát seriálovou adaptaci. Je to dost jiné, i když Joe a Jane mají dost obdobné charaktery a Půvab pomsty je rozhodně méně znepokojující.

ArwenAragorn
30.05.2020 3 z 5

Bylo to trošku jednodušší, ale kvůli konci nechávám 3 hvězdičky. Nejdřív jsem nechápala, proč jde Jane zrovna o Stevena. Během četby se to dozvím. V závěru mě čekalo překvapení, jak tato profesionální manipulátorka dovrší svůj plán pomsty.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ještě nikdy jsem nikoho nezabila. Taková sociopatka zase nejsem. Ale člověk nikdy neví. Zoufalí lidé dělají zoufalé věci...

Dresia
03.05.2020 3 z 5

Průměrný thriller, jen díky konci si zaslouží 3 hvězdičky.

ivousekk
18.04.2020 5 z 5

Vyborny pribeh, skvele napsany, cetlo se to uplne samo, takze mi na precteni stacil jeden den. Jane byla skvela sociopatka, i kdyz plan Stevena zastrelit byl dost naivni. Presto pomsta vysla skvele. Doporucuji!

VasnivaCtenarka
12.04.2020 3 z 5

Celou dobu, v průběhu čtení, jsem si přála, aby ten ubohý Steven trpěl. Trpěl jako kůň. Musím přiznat, že jeho charakter autorka vykreslila tak dokonale, že jsem ho opravdu nesnášela. A téměř každá jeho věta, která v knize zazněla, ve mne způsobila silnou touhu dotyčnému dát pravý hák. A pak i levý, a pak i kopanec do… však víte.

Celý příběh nám byl podáván z pohledu Jane. Jako by k nám celou dobu promlouvala a dávala nám tím jasně najevo, co si něm myslí. Tady musím spisovatelku pochválit. To se jí skutečně moc povedlo. Jenomže tenhle způsob vyprávění má jednu nevýhodu – mnoho filozofických odstavců a málo přímé řeči. Pokud se čtenář nerad “topí” v mysli hrdiny, může to maličko kazit požitek z četby.

Čekala jsem celou dobu na nějakou velkou akci. Na něco ohromného, co ho naprosto zničí. Čekala jsem, jak bude chtít Steven páchat sebevraždy, nebo jak bude někde zahrabaný v lese… jak bude prosit o odpuštění a bude oplakávat své činy. Čekala jsem jak si budou tváří v tvář hledět do očí a on bude prosit o smilování. Čekala jsem stupňující se napětí, vyvrcholení děje. Ale ničeho takového jsem se v knize nedočkala.

Čekala jsem něco promyšlenějšího. Celou dobu čtete příběh, který má vyústit v nějakou velkou pomstu, ale já jsem měla dojem, jako by ta pomsta utekla moc rychle. Jako by o ni byla pouze zmínka.

Z tohoto důvodu si já odnáším pouze průměrný pocit z knihy. Ale znáte to - sto lidí, sto chutí. Na mém názoru vlastně zase tak nesejde. Je to jen jeden názor z mnoha.... tak ať se kniha dobře čte :)

Mialll
09.04.2020 4 z 5

Doporučuji všem ženám, které měly tu smůlu potkat v životě odporné manipulátory a misogyny jako je knižní Steven. Pomsta je sladká.

Ivet1990
18.03.2020 4 z 5

Abych byla upřímná po přečtení úryvku jsem čekala něco jiného, ale i tak jsem nebyla zklamaná. Na psychoThrillery moc nejsem, ale tato kniha se mi líbila. Je dobře napsaná, takže se svižně četla. Chvílemi mi akorát vadilo, že svým způsobem řešila pořád stejné pocit dokola. Co se týče hlavní mužské postavy tak to bylo vážně něco. S takhle arogantní a sobeckou mužskou postavu jsem se ještě v knižním podání nesetkala a musím uznat, že jsem obdivovala hlavní hrdinku jak byla pro tu svou pomstu tak moc motivovaná, že i přes jeho chování to bravurně dotáhla až do konce.

Knihomolka97
17.03.2020 5 z 5

Jo jo pomsta je sladká :D Steven byl fakt neuvěřitelný sobecký ubožák a pokrytec, těšila jsem se na jeho ,,zničení'', fakt si to zasloužil ha*zl. Uchechtávala jsem se nad absurditou jeho chování, to bylo fakt něco. Celkově nechápu, když se žena nechá od muže takhle hnusně ponižovat, proč? Kvůli čemu?
Jane jsem fandila. Kniha se četla dobře, přečetla jsem ji během jednoho dne. Super.

Ivuska.09
01.03.2020 3 z 5

Nebylo to špatné, ale zároveň v knize nebylo nic, proč by mi měla utkvět v paměti, takže očekávám, že za delší dobu už nebudu vědět, o čem vlastně byla. Ve svém žánru průměr, trochu mě zklamal závěr. Ale příběh byl čtivý a hlavní hrdince budete fandit.

Kočička911
29.02.2020 5 z 5

Líbilo se mi to..
Pořád se něco dělo a dobře a rychle se to četlo.
A Jane? Šikovná děvčica :)

romanka26
24.02.2020 5 z 5

Knihu jsem zakoupila v knihkupectví aniž bych si předem četla hodnocení a příjemně mě překvapila. Povedený psychologický thriller.