Jana Brejchová

Jana Brejchová https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/226527/mid_jana-brejchova-FUl-226527.jpg 5 1 2

Jana Brejchová je jedinou českou poválečnou herečkou, která si zaslouží statut opravdové filmové hvězdy, řekl už v polovině 60. let Jan Werich a měl pravdu. Nikdo jiný se nemůže pochlubit tak bohatou filmografií, jako právě Jana Brejchová. Už ve svých 17 letech byla idolem diváků a v pětadvaceti ji znala celá Evropa. V pozdějších letech už jako vyzrálá herečka potvrdila svůj talent i v rolích stárnoucích žen. Její soukromý život byl úzce spjatý s takovými osobnostmi jako byli Miloš Forman, Vlastimil Brodský, Jaromír Hanzlík či Jiří Zahajský. Přes všechny herecké úspěchy musela v mnoha obdobích svého života ukázat velkou vnitřní sílu. Především o tom je monografie mapující více než sedmdesát let života největší české filmové hvězdy po Adině Mandlové a Lídě Baarové.... celý text

Přidat komentář

dexterman
24.11.2022 5 z 5

Krásná herečka . Na tuto knihu jsem se velice těšil . Je dobře napsaná a čte se velice svižně . Cením i obrazovou přílohu . Ta jistě není tak bohatá ale pokud si nechcete kupovat knihu jinou tak vám jistě bude stačit . Herečka která měla nespornou krásu a talent . Jana Brejchová byla hvězda opravdu velkého formátu . Škoda že se jí stala ta strašná věc . Jsem přesvědčen že ještě mohla několik filmů natočit . Bohužel osud zasáhl jinak a velice krutě . Kniha mne ovšem bavila a proto dávám plný počet .

pagac17
03.06.2015

Výborná autobiografie vynikající filmové herečky Jany Brejchové. Přečetl jsem si její osudy od jejího dětství po současnost. Byla to naše a je stále filmová hvězda. Její srovnání s předválečnými hvězdami, jako Adinou Mandlovou, Lídou Baarovou a Natašovou Gollovou mají mnoho společného i když žily každá v jiné době. Vyrostla v mnohočetné rodině- matka měla 8 dětí. Sama se dostala do popředí v mladých letech. Vše je mistrně popsáno autorkou knihy. Miloš Forman, její první manžel ji přivedl do světa filmu. Pak následovali její další vztahy manželské. Nemohl jsem pochopit její partnerství s Bróďou, ale jeho vysvětlení mi vneslo jasno. Byla to a je stále hvězdou našeho filmu. Já sám rád sleduji její vystoupení ve filmech. Třebas Noc na Karlštejně mohu vidět stále. Její pozdní věk již není pro ní tak dobrý, jak by si sama přála a také i my obdivovatelé. Ještě, že se o ní stará její dcera Tereza Brodská.