Jakub Ludvík - Fotograf duší

Jakub Ludvík - Fotograf duší https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/393857/bmid_jakub-ludvik-fotograf-dusi-Hef-393857.jpg 3 10 6

Ludvík Jakub patří mezi naše nejuznávanější portrétní fotografy a jeho snímky se v průběhu let objevily v řadě domácích i zahraničních časopisů, na obalech mnoha hudebních nosičů i na titulních stranách knih. Měl možnost nafotit snad všechny známé české a některé i zahraniční osobnosti, o čemž mimo jiné vypráví i ve své první biografii. Mezi lidmi v showbyznysu proslul jak svým talentem – jeho fotografie mají atmosféru a nápad, podle některých dokáže dokonce zpodobnit lidskou duši – tak i rozporuplnou povahou a svéráznými názory. Jak se mu podařilo vypracovat mezi elitu české portrétní fotografie? A kdo je ten, jenž vstoupil do života mnoha slavných českých umělců, sportovců a politiků a zanechal v něm nesmazatelnou stopu?... celý text

Přidat komentář

ivka67
15.01.2021 1 z 5

Řekla bych že knize by prospělo více fotografií a méně nezáživných rozhovorů s přáteli.

Marla
07.10.2020 1 z 5

Prolistovala jsem ódu na člověka o kterém jsem v životě neslyšela. Mizerně napsané, za víc než prolistovaní to nestálo.


hnatlubo
17.10.2019 1 z 5

Ačkoliv nezpochybňuji kvality Jakuba Ludvíka jako fotografa, kvalita téhle knížky je prachbídná. Je psaná jako jedna velká óda, mnoho věcí se v ní opakuje. Rozhovory, které jsou v ní obsaženy jsou mizerné. Text je zbytečně natažen o prázdné stránky, před čtenářem co chvíli defiluje spousta známých jmen z nichž snad každý je nejbližším přítelem pana Ludvíka. Prostě tahle knížka je hodně špatná, jako by byla psaná pro "náctileté" fanynky. Čtenář, který hledá nějaké informace o fotografování v ní moc informací nenalezne.

Nočnípták
01.10.2019 4 z 5

Fotografie Jakuba Ludvíka jsem znala z obálek časopisů, ale o jeho životě nevěděla nic. Tahle kniha to napravila. Biografie čtu ráda, ale musí o dotyčném člověku něco vypovídat a být prostá "drbů". Tahle je. Dozvíte se v ní hodně o životě a profesi člověka, který se svou pracovitostí a pílí dokázal vypracovat na uznávaného umělce. Protože nestačí mít nadání a umět řemeslo.
Kniha obsahuje mnoho fotografií známých umělců, sportovců, politiků. Většina z nich jsou Jakubovými přáteli.
Na mne hodně zapůsobilo, jaký úžasný má Jakub vztah s tatínkem. Knihu mu věnoval.

Magrata15
16.08.2019 3 z 5

Jakuba Ludvíka jsem do této doby neznala. Z knihy jsem se o něm dozvěděla mnoho zajímavých věcí. Především, jakou spoustu známých osobností fotil.

TheMelorry
05.08.2019 4 z 5

Fotografa Jakuba Ludvíka zná asi každý, jeho životní příběh ale ne. Stejně tak tomu bylo u mě. Z knihy jsem se dozvěděla spoustu zajímavého z jeho života, objevuje se i spousta rozhovorů s jeho přáteli, ze kterých je jasně patrné, jak moc přátelský, obětavý... Jakub Ludvík je. Kniha je doplněná o krásné fotografie. Určitě stojí za přečtení a to i pro ty, kteří biografie příliš nevyhledávají.