Jako kolibřík

Jako kolibřík https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/415855/bmid_jako-kolibrik-QGi-415855.jpg 2 29 9

Sofie má šestnáct. Manželství jejích rodičů se rozpadá a máma jí leze neskutečně na nervy. Naštěstí je tu Patrik, se kterým chodí. A nejlepší kamarádka Eva! No a samozřejmě tanec, který miluje. Ve škole dostanou za úkol napsat zvláštní sloh. O tom, jak se svět změnil od dětství jejich rodičů. A v té chvíli se všechno okolo Sofie začne komplikovat… Kniha o hledání, přátelství, lásce a porozumění – a o tom, že když to nejméně čekáte, může se stát něco úžasného.... celý text

Přidat komentář

beata796
18.04.2023 2 z 5

Tento Vánoční dárek , hodnotím jako zajímavý únik do života Sofie . Která má jako šestnactiletá dívka starosti sama se sebou a přidají se i starosti rodičů . V knize mi chybělo podrobnější popis hlavních postav . Zdálo se mi , že aoutorka hodně přeskakovala z tématu na téma , aniž by to první téma bylo dořešené . Asi pro Sofii konec dobrý , že se rodiče rozhodli rozvést . Špatná volba to nebyla , ale už se těším až si přečtu něco z větší energií .

Elulilinka1
30.12.2022 1 z 5

Pro mě naprosto nezáživná, nevýrazná a nezajímavá kniha. Sice tuto recenzi píšu lehce se zpožděním, ale nepamatuju si jednu jedinou myšlenku/pasáž. Přesto věřím, že si "Kolibřík" své čtenáře najde.


Laughtubbe
26.01.2022 2 z 5

První polovinu knihy byla hlavní hrdinka na ránu pěstí ,ale po chvíli jsem se spíš vrátila do puberty. Bylo to fajn ale ve 13 by mi ta kniha udělala větší radost.

KočkaSára
17.11.2020 3 z 5

Kniha mě nijak zvlášť nechytla, chyběla v ní hlavní zápletka a vlastně se v příběhu nic nedělo....
Ale na takové jednoduché čtení, kdy nechcete nic složitého to bylo fajn.

oblakaknih
06.11.2020 1 z 5

0,5/5
Tato kniha byla bohužel docela propadák. Po všech těch negativních recenzích, které jsem na ni četla, jsem sice neměla velká očekávání, ale přesto jsem zklamaná.
Samotný námět knihy je poměrně o ničem, nesleduje žádné výrazné téma, ani není ničím originální.
Hlavní hrdinka se nechovala na svůj věk, byla nevděčná a skoro celou knihu mě štvala. Každou další postavu udělala autorka zbytečně špatnou, každý udělal v knize něco negativního. To by v knize podle mě nemuselo být vůbec. Chyběl mi detailnější popis postav a jejich vtahů a nějaké originální vlastnosti.
Jediným plusem bylo, že se kniha dobře a rychle četla. Autorčin styl psaní mi ale nesedl vůbec, připomínal mi knihy, které jsem četla když mi bylo dvanáct.
Za celou dobu se v knize nic moc nestalo, a přestože byla krátká, bez všelijakých zbytečností by mohla být klidně kratší. Spousta věcí nebyla pořádně vysvětlená a kromě jedné věci nebylo nic dotažené do konce. Navíc byl děj dost předvídatelný.
Romantická linka byla opět málo popsaná, málo rozvinutá, …
Za mě bohužel ne. Kdybych knihu četla jako mladší, možná bych z ní byla unesená, ale dnes už ne.

knihomolka11
18.01.2020 odpad!

Tak tohle bylo hodně špatný. Ani vlastně nevím, co bych měla na knížce hodnotit, protože neměla ani nějaký děj, nějakou zápletku. Všechno bylo tak nějak naznačené, ale nic dodělané, prostě to tak nějak skončilo a nic. Hlavní postava Sofie mě neskutečně vytáčela celou knížku a nikoho jiného jste vlastně poznat ani nemohli. Bohužel tohle bylo jedno velké zklamání!

eva.haf
06.01.2020 3 z 5

Dvě třetiny knihy mi hodně vadilo takové to klišé vzájemného nepochopení rodičů a dětí. Pak do příběhu na chvilku vstoupilo nadpřirozeno a konec byl reálný a zajímavý.

Zerozdroj
10.12.2019 4 z 5

Kniha se mi líbila. Připomněla mi mé mladí.Celkem jsem si ji užil. Konec byl hustý.

SknihouVrukách
10.04.2018 3 z 5

Táto kniha bola priemerná kniha na odych. Hlavná hrdinka, tak ako aj ostatné postavy mi nebolo extra sympatické. Moje hodnotenie vylepšil koniec, kde boli zvraty.... Hodnotím 3,3*/5 za krátku odychovú knižku