Dračí výheň

Dračí výheň https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/417350/jak-vycvicit-draky-draci-vyhenWBGJU-But-.jpg 4 23 5

Snoplivcův drak Tesák líná. Žhavé šupiny, které z něj padají, způsobují po celém Blpu požáry. Když nešťastný Tesák z ostrova odletí a nevrací se, kamarádi se za ním vydávají na záchranou akci. Na Tesáka má však spadeno také Alvin Úhoř... Kdo se k Tesákovi dostane první - jezdci, nebo Alvin? To se dovíte v prvním napínavém kresleném příběhu pid nímž je pidepsán Simon Furman a vycházející hvězda komiksového žánru, ilustrátor Iwan Nazif.... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Dragon Down , 2014


více info...

Přidat komentář

Štěpinambura
25.09.2022 5 z 5

Syn byl absolutně pohlcen!

Kapis
21.07.2022 4 z 5

Tak jelikož to Ježíšek přinesl děckám loni pod větev, musel jsem jako zodpovědný otec, dbající mravního vývoje, správného hodnotového rámce a vzdělanosti svých ratolestí zkontrolovat, jestli už i Ježíška nepostihla nějaká ta degenerativní ideologická deformace.

A nepostihla, což je dobře! Draci u nás jedou skoro pořád nebo aspoň jeli. Myslím, že jsem viděl všechny díly i filmy snad patnáctkrát. Je to fajné - Vikingská vesnice, bojující proti drakům, s kterýma se děcka skamarádí, ochočí je, vycvičí a zažívají různá dobrodružství. Proti nim stojí protivníci, které porážejí důvtipem a odvahou. Jednotlivé postavy mají své charaktery, historii i různé povahové rysy. Draci jsou pestří. Není tam žádný čokoviking!! Řeší se věci, které by měli přesně děti řešit - to jest draci, sekery, přátelství, dračí oheň, štíty, odvaha, věrnost, zodpovědnost vůči kamarádům, meče, katapulty, balisty, bojové lodě, obrana před těmi zlými - což jsou lovci draků, a tak to má u pohádek být. Později už i trochu láska a vztahy, ale kluci jsou kluci, holky jsou holky a necpe se ani podprahově žádné svinstvo, že by to mělo být jinak, nebo patologické nesmysly, že je něco mezi tím.

Seriál je dělán digitálně, já mám radši věci kreslené a tento komiks je kreslený a to docela pěkně. Parta na dracích, stejně jako v seriálu, řeší věci, které dětem přísluší k jejich spokojenému dětství a proto to můžu jen doporučit. Ty 4 hvězdy pro svou věkovou skupinu si to rozhodně zaslouží, možná i 4,5. Další díly jsem už nezkoumal, ale jsem klidný.


Drakobrouk
01.10.2020 5 z 5

Bilo to dobré a někde vtipné. Všiml jsem si že Alvin je tlusťoch a Škyťák je hubený. A nejvíc se mi líbila Buřina.

šárofka
16.03.2020 5 z 5

Můj první komiks a moc se mi líbil. Četla bych to pořád dokola. :)

Abukšákul
13.08.2019 5 z 5

Kniha v podobě komiksu. Kluci byli nadšení, jelikož u nás momentálně frčí Jak vycvičit draka. Zvládnou přečíst i začínající čtenáři. Za nás super =) Jdeme na druhý díl...

Štítky knihy

komiksy pro děti od 8 let

Autorovy další knížky

Simon Furman
britská, 1961
2019  83%Dračí výheň
2019  80%Nebezpečí z hlubiny
2020  84%Černý pasažér
2020  86%Ledový hrad
2021  70%Legenda o Ragnaroku