Jak vycvičit draka - Celý příběh o mně a Bezzubkovi

Jak vycvičit draka - Celý příběh o mně a Bezzubkovi https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/405825/bmid_jak-vycvicit-draka-cely-pribeh-o-mn-Sek-405825.jpg 4 18 5

Mladý Viking Škyťák prožívá napínavá dobrodružství s drakem Bezzubkou a díky nim se stane i náčelníkem ostrova. Přišel totiž na to, že s draky není třeba bojovat, ale že s nimi naopak lze žít v míru. A o tom vám bude vyprávět. Nechte se oslnit příběhem slavné filmové trilogie Jak vycvičit draka!

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

How To Train Your Dragon: The Hidden World , 2019


více info...

Přidat komentář

simca9342
15.01.2024 5 z 5

Přečteno v knihovně.
Hodnocení knihy i filmu:
Vikingové jsou jiná rasa- neohrožení mořeplavci, ale taky silní bojovníci, miluji jídlo, pití a souboje.
Jedním z nich je Škyťák. Ten se ale vymyká všem představám a příručkám o vikinzích. Hubený , schopný hned se vzdát. Ne však pro jeho slabost, ale pro svobodu jiných. Bezzubka a další tvorové ukážou těm, kteří by dali nevím za co za jakékoliv zabité zvíře na kontě, že s draky lze žít normální život pokud žijete na ostrově Blpu.

Kniha je rozdělena na tři části, každá část jeden díl filmu. Jediným záporným bodem pro knihu je její zkrácenost a vynechání mnoha bojových scén z filmů, ale jde o knihu v sekci dětská beletrie, tak tam je to pochopitelné.

vojta888
02.01.2021 4 z 5

Já mám rád jak vycvičit draka a i když to byla velmi lehká kniha tak mě to bavilo.


gretl74
28.10.2020 3 z 5

Koupeno pro dcerku, začínající čtenářku - ale typ písma je pro děti naprosto nevhodný. Děj je velmi zjednodušeným převyprávěním filmů.

HockeyGirl
19.08.2019 4 z 5

Všechny díly Jak vycvičit draka v jedné knize. Je to sice knížka spíše pro děti a mladší, než jsem já, ale i tak jsem si ji chtěla přečíst. Viděla jsem i filmy a moc se mi líbily, byť je to animovaný film. Knížka byla tenká a taky jsem ji měla za pár dní přečtenou. Nečetla jsem samozřejmě každý den, protože některé dny trávím s přítelem a na čtení tak není čas, ale i tak se kniha četla moc dobře. Navíc je proložená obrázky, kterých je tam opravdu hodně. Knížka byla dost zkrácená, mnoho pasáží chybělo. Ve filmech uvidíte víc, než když si přečtete tuhle knížku. Ale je mi jasné, že pokud je to kniha spíše pro děti, že nebude mít 400 stránek... :-) Za mě by mohla být delší a víc rozepsaná, chyběl mi tam větší popis a děje, ale přesto se mi knížka líbila. Bezzubka je můj oblíbený drak.

KájaKoxík
01.04.2019 4 z 5

Super knížka pro všechny rodiče, jejichž děti milují filmy s Bezzubkou.

Knížka je rozdělena do tří částí podle filmových předloh.
Každá Vám zabere cca 15 minut čtení, pokud budete číst nahlas pak max 30 minut. Je to tedy ideální na čtení dětem před spaním.
Knížka je zjednodušeným převyprávěním filmů. Chybí v ní veškeré bojové scény, ty jsou nahrazeny jednoduchým popisem toho, proč k boji došlo a jak dopadl.

Dávám o jednu hvězdu méně za zakončení poslední části příběhu, který kopíruje třetí film. To proto, že kniha je závěrem zjednodušena až moc, tím pádem půlka posledního filmu chybí.

Ale i tak pro malé fanoušky určitě skvělý dárek :)