Jak utéct času?

Jak utéct času? https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/247002/bmid_jak-utect-casu-247002.jpg 4 32 6

Ode dne, kdy bylo Olze Kotelkové devadesát let, představovala problém pro organizátory všech atletických závodů seniorů, jichž se zúčastnila: S kým bude soutěžit, když ve své kategorii neměla soupeřku? Nakonec závodila s muži a porážela je. K běhu přidala také skok daleký, golf, vrh koulí… A přestože začala sportovat až v pozdním věku, stala se držitelkou téměř 30 světových rekordů. V čem spočívá její tajemství? Je to věcí genetické výbavy, nebo vztahu k životu? Autor pečlivě zkoumá každý detail Olžina života, její stravovací i spací návyky, přední světoví odborníci testovali její DNA… A výsledkem je jedna z nejúchvatnějších knih o jedné ženě, sportu a životě. Fascinující kniha o aktivním stárnutí nejen pro seniory, ale doslova a do písmene pro každého!... celý text

Přidat komentář

KaroM
15.01.2020 5 z 5

Já osobně jsem z knihy nadšená a doporučuji ji všem kamarádům, na kterých mi záleží. Kdo si ji koupil a přečetl, je z ní nadšený stejně, jako já. Skvělá motivace pro aktivní život nejen v devadesáti.

kvádr
26.10.2019 2 z 5

Kniha je zajímavá jen z malé části. Zbytek je o medicíně, které lajk moc nepozorumi. Dost jsem přeskakovala. Jen díky knize jsem vzala do podvědomí, že i senioři mají svoje,, olympiády ". Určitě si kniha najde čtenáře, který ji více ocení. Já ji dostala jako dárek a četla dva roky, bohužel.


denča1000
27.03.2017 2 z 5

Kniha je velikou inspirací pro všechny věkové kategorie. Myslím, že každý se po přečtení této knihy hodně nad životem zamyslí. Je to téměř neuvěřitelný příběh, jak paní Olgy, tak dalších seniorů kolem ní. Přesto jsem od knihy čekala něco jiného, když jsem si ji kupovala. Myslela jsem, že kniha bude o životě Olgy, jako biografií. Příběh je psaný na přeskáčku, nenavazuje nějak na sebe a spíše je z klinik a výzkumných ústavů, než o Olžiném životě. Její život zde byl shrnut jen velmi stručně, což je škoda, když kniha pojednává o ní. Chtěla a čekala jsem, že její život zde bude popsán dopodrobna a bude se rozvíjet až doposud, aby jsme se jako čtenáři mohli mnohem lépe vžít do situace a celkově do jejího života.

Jandel
22.01.2017 3 z 5

Kniha mi docela zbourala tabu ohledně "seniorů". Vlastně jsem do té doby žila v představě pouze nemohoucích stařečků a stařenek. Je to opravdu inspirativní kniha, která dává pocit/naději, že nic není v životě ztraceno a člověk může dokázat opravdu cokoli. A to hlavní co si z toho odnáším, je dělat věci, ze kterých mám radost a baví mě; a to nejlépe po celý život. Střední část knihy jsem však upřímě přeskočila, pro mě až moc biologických detailů, kterým jsem stejně zcela nerozuměla.

Souteska
23.04.2016 5 z 5

Hezky se to čte, kniha je vlastně bádání nad příčinami vysoké výkonnosti ve stáří. Doporučuji zejména "doporučení ke spokojenému životu" na konci knihy. Stručné, jasné, moudré. A paní byla obdivuhodná žena, bohužel již zemřela, ale jde o to, že až do konce žila aktivně a pozitivně.

tulipa
01.03.2016 1 z 5

Prvních pár stránek mi přišlo velmi zajímavých, pak už to byla jedna velká nuda. Určitě je zajímavá myšlenka, že paní Olga je ve svém věku tak čilá, bohužel snaha autora o shrnutí, proč tomu tak je, pro mě byla zbytečná, především z toho důvodu, že postrádá jakýkoliv koncept, alespoň pro mě. A shrnutí na konci je jistě zajímavé, ale není to nic nového. Existuje spousta krásných knih o tom, jak jak žít naplno.