Jak to ten pes myslí?

Jak to ten pes myslí? https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/207402/bmid_jak-to-ten-pes-mysli-vizualni-pruvo-Nf7-207402.jpg 4 20 4

Vizuální průvodce psí řečí. 100 různých výrazů, postojů, pohybů a zvuků. Kniha Jak to ten pes myslí? poskytuje čtenářům solidní základ pro budování promyšleného a zdravého vztahu s jejich psem, založeného na upřímné a jasné komunikaci – vyjádření záměru, přijetí zprávy a adekvátní odezvě. Najdeme zde popis psí řeči těla i hlasových projevů typických pro určitá plemena, doplněný radami, jak na dané chování reagovat, názornými barevnými fotografiemi a připomínkami zvěrolékaře. V tom je její velký přínos – rozmanitost vypozorovaného psího chování má čtenáře vybídnout k tomu, aby se zastavili, dívali se a snažili se pochopit, co se jim jejich pes snaží sdělit, aby se naučili porozumět zvířecímu myšlení a poznali, proč se jejich domácí mazlíčci chovají tak, jak se chovají. Stejně důležité je však učit lidi, jak sami mohou přispět k většímu bezpečí a spokojenosti zvířat, tím, že budou vnímat nové situace i vzorce chování a adekvátně na ně zareagují.... celý text

Přidat komentář

hu_87
16.09.2021 5 z 5

Na téhle příručce se mi líbí to, jak je přehledná a jednotlivé kapitoly jsou řazeny podle nejrůznějších psích projevů, včetně různých rad, jak třeba pejska nepodporovat v ne moc žádoucím chováním, nebo jaké možné zdravotní potíže mohou maskovat některé zvyky. Jak už někteří psali, tabulka s plemeny, pro které je dané chování typické mi přišlo mimo mísu.

ladyba
20.07.2021 3 z 5

Snahou je přehledně a stručně popsat určitá psí gesta a projevy chování, ale není vždy úplně jasné, co je pozitivní a co opravdu nežádoucí a burákové máslo bych asi do psů jako pochoutku a pamlsek zrovna necpala. Je hodně příruček, které nabízejí chovatelské rady, ale málokterá opravdu nabídne něco nového či opravdu poučného.


Verrrunka
02.03.2017 2 z 5

Občas se zde dají najít zajímavé informace, ale jinak je to takové splácané. Skoro u každého chování je nějaký poznatek veterináře, že by to řešil léky, což může dost lidí vyděsit. Tabulka, pro které psy je dané chování typické, je úplně mimo mísu. Jednak jsou tam téměř neznámá plemena a pak je to taky ve většině případů dost diskutabilní.

hanka24
11.09.2016 4 z 5

Hezky zpracovaná knížka o psím chování, základní stručné popisky doplněné fotografiemi. Nečekejte žádnou encyklopedii, ale dostačující.

Štítky knihy

psi člověk a pes psi - chování, etologie

Autorovy další knížky

2014  84%Jak to ten pes myslí?
2017  80%Zdravá kočka
2016  91%Zdravý pes

Kniha Jak to ten pes myslí? je v

Přečtených23x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených5x
Knihotéce19x
Chystám se číst4x
Chci si koupit4x