Jak šlo srdíčko do světa

Jak šlo srdíčko do světa https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/254127/bmid_jak-slo-srdicko-do-sveta-254127.jpg 5 1 1

Přidat komentář

Ayla767
11.09.2023 5 z 5

Daleko, daleko, až někde na konci světa, byla zahrada takové krásy, že se to nedá ani pověděti. Stříbrné květy tam zvonily jako když hraje tichá hudba a zlaté květy zářily jako sluníčka, která spadla do čarovné zahrady z modré nebeské báně.
Celá ta krásná zahrada byla královny Pohádky a byla zastřena hustou stříbrnou mlhou, aby tam nemohl nikdo ani drobátko nahlédnouti. Jen větřík Vánek, který lítal tiše po celém světě, mohl tam zaletět a podívat se trochu po zahradě. Ale větérek Vánek se tam nikdy nezdržel dlouho, protože se mu v zahradě vždycky zatočila hlava z omamné vůně čarovných květů a kvítků.
V zahradě královny Pohádky byla všude nevídaná krása. Ale uprostřed, na nevelkém záhonu byl kvítek nejkrásnější. Větérek Vánek jej často hladil a líbal a šeptal mu, že je nejhezčí z celého toho pohádkového sadu. A větérek nelhal. Kvítek byl jako růžové srdíčko, kterému zářila z hlubokých očí veliká dobrota a radost.

A tak se stalo, že si náš kvíteček Srdíčko velice přálo podívat se do světa, protože mu větérek Vánek povídal o malých dětech. Královna Pohádka mu pomohla dostat se daleko za zlatou mříž, aby sám všechno viděl. Bylo zrovna takové jako jsou děti: hezoučký cvalíček s červeným srdíčkem na čapce i na kalhotkách.

Tak začíná dobrodružství našeho chlapečka. Krásný, kouzelný příběh pro nejmenší děti s obrázky od Cyrila Kotyšana.