Jak se žije padesátkám aneb Čarodějnice neupalovat

Jak se žije padesátkám aneb Čarodějnice neupalovat https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/367450/bmid_jak-se-zije-padesatkam-aneb-carodej-ECI-367450.jpg 3 45 12

Žena zralého věku to nemá ve světě plném mládí jednoduché, zvláště pokud ji ze všech stran sledují ostříží zraky dospívajících potomků, chátrajících matek, nedosažitelných mužů, zaujatých kolegů, jiných závistivých žen i kritické společnosti, jež povrchně soudí, že zralá žena už má vše podstatné vlastně za sebou. Že tomu tak ve skutečnosti není a že i na čarodějnici 50+ ještě mnohé čeká, dokazuje právě toto ironické pojednání sepsané známou advokátkou i věhlasným sexuologem, tedy autory, kteří o ženách, mužích i strastech tohoto světa leccos vědí.... celý text

Přidat komentář

Buchtičkajani
29.04.2023 3 z 5

Vtipná odechovka pro ženy 50+. Zasmějete se, zamyslíte a někde se i najdete, uslyšíte ...

Olous1
24.07.2022 5 z 5

Náhodný výběr v knihovně. Příští rok se bohužel řadím do řádu čarodějnic,tak jsem se chtěla dočíst co mě čeká. Byla jsem z knihy nadšená. Velice jsem se zasmála, velice vtipně napsané.85%.


bigbabe
09.01.2021 1 z 5

Třetí kniha od této autorky a bohužel to pro mě má sestupnou tendenci. Na knihu o hubnutí, nezblbnutí jsem narazila náhodou a zasmála jsem se, tak jsem si potom půjčila návod na muže a toto. Návod ještě tak šel a toto mi už přišlo nudné, částečně opakující se s návodem (a to nevím, která vyšla dřív) a částečně se opakující s návodem.
A proto nemohu jinak než dát o hvězdu méně než návodu, aby to bylo spravedlivé.
Ještě dám ale autorce šanci s Minutovými povídkami a knihou s Jaklem.

monte
18.09.2020 4 z 5

Vtipně napsáno, pobavila jsem se

zuzu8480
29.06.2020 4 z 5

Některé kapitoly pro mě aktuální a číst jiný pohled na věc není nikdy špatne. Moudra a motta vtipné.

Elea
27.11.2019 3 z 5

Některé části knihy se mi líbily (většinou ty, které psala autorka), některé mi spíš připadaly jako souhrn výzkumných prací na téma promiskuita mužů.

Gibis
24.09.2019 4 z 5

Pobavilo mě to...ne vždy, ne za každou cenu, ale převládal úsměv na tváři. V některých situacích jsem se poznala a vzhledem k tomu, že padesátka se kvapem blíží, asi je dobře nebrat se moc vážně a umět se zasmát sama sobě ;)

kneslova
08.08.2019 3 z 5

Kniha s mírným humorem, lehké čtení pro mne na hranici nudy. Přijde mi to spíše jako sbírka fejetonů, což by nevadilo, jen jsem se moc nepobavila což však neznamená, že jiný čtenář nebude spokojen

LenkaV.1
14.01.2019 5 z 5

Ač mám ještě "nějaký ten pátek do padesátky", knížka mě fakt pobavila - aspoň vím, na co se připravit a do čeho jdu. Za mě osvěžující a bavící.

Damato
13.02.2018 4 z 5

Náhodou mně se tahle kniha líbila. Když mi bylo30 let, syn mi přál k narozeninám ´větou: ..." a za deset let ti potáhne na 50....". Když mi bylo opravdu těch 50, tak si to pamatoval a ( protože jemu už těch 30 bylo) tak mi mezi přáním sdělil: ... "vždycky jsem se mezi kamarády naparoval, jak mám mladou maminku, čím se budu chlubit teď? " Když jsme si po oslavách dali závody na kolech na zdejší kopec, dalo by se říct, že jsem ho ( jo,jo, v tom městě nám hoch zpohodlněl) naprosto s přehledem předjela ( rodina - syn s partnerkou a můj partner - to kvitovala s jásotem a větou - "tý jó, mamka ti dost brutálně natrhla cvičky, co? ". Nikomu jsem teda nevykládala, že když jsem před těmi dvěma lety vyjela na vrch, oči jsem měla už na vrcholu, zatímco já fyzicky byla ještě za zatáčkou ( něco jako když honí Tom a Jerryho), sentinel proti mě tiše vzdychal, zatímco já funěla, že to muselo být slyšet až pod kopcem - ale dokázala jsem nejen sama sobě , že 50-tka není vstupní branou ke stáří, ale začala jsem si - a to fakticky a opravdově- užívat života- děti už jsou z domu, s partnerem si užíváme volných víkendů k cestování a sportování i lenošení- jak se nám zrovna chce a nejsme limitováni žádným stresem z toho, že něco nestihneme. Myslím, že jsem nikdy nebyla vyrovnanější a v pohodě- to co dokážu vymyslet s vnučkami, aby měli radost jsem s dětmi nikdy nedělala, protože jsem se bála, - co by tomu řekli lidé, kdyby mě viděli, jak válím kotouly z kopce- no a teď je s holkama úplně klidně válím, kolena mokré od sněhu, ale holky se smějí a to je pro mě to úplně nejkrásnější na světě. A co na to lidi? - Ty mně jsou už úplně ukradení :-)

Milena1967
25.12.2017 5 z 5

Za mne můžu říct, že jsem se již dlouho u žádné knihy tak nepobavila. Asi právě proto, že je mně čerstvých 50. U některých vět a kapitol jsem doslova řvala smíchy. Všem padesátkám doporučuji!

mariva
17.12.2017 3 z 5

Čekala jsem více humoru - i když se oba autoři snažili podat životní situace žen 50+ s humorem a nadsázkou, často to byl jen obyčejný zdlouhavý popis. Ale chvílemi jsem se i tak zasmála, takže to nebyla až taková ztráta času.

Štítky knihy

padesátka (věk)

Autoři knihy

Daniela Kovářová
česká, 1964
Radim Uzel
česká, 1940 - 2022

Kniha Jak se žije padesátkám aneb Čarodějnice neupalovat je v

Právě čtených2x
Přečtených63x
Čtenářské výzvě29x
Doporučených1x
Knihotéce76x
Chystám se číst18x
Chci si koupit6x
dalších seznamech2x