Jak se zamilovat do muže, který žije v křoví

Jak se zamilovat do muže, který žije v křoví https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/498164/bmid_jak-se-zamilovat-do-muze-ktery-zije-GTx-498164.jpeg 3 51 14

Svěží příběh o lásce, odvaze řídit se srdcem a ochotě dohlédnout za předsudky a špinavé hadry Julia žije ve Vídni sama se svým kocourem. Její dny se točí kolem ubíjející práce, sledování Chirurgů a snění o tom, jak jednou konečně zazvoní u dveří sousedky Elfriede Jelinek a svěří se jí, že se touží vydat v jejích šlépějích a stát se spisovatelkou. Jen kdyby tak dostala nápad, se kterým už nestačil přijít někdo jiný. Do té doby bude muset dál učit angličtinu přepracované ředitele i děti přehnaně ctižádostivých rodičů. Jednoho dne ji na náměstí v centru osloví mladý muž. Vtipkuje o Arnoldu Schwarzeneggerovi a chce se seznámit. Zdá se téměř dokonalý, až na jednu drobnost — Ben totiž přespává v křoví. A i když Juliino okolí nemá pro románek s bezdomovcem žádné pochopení, ona se do něj přesto vrhne. Týdny se mění v měsíce a Julia si stále říká, že tohle je jen jedna kapitola jejího života, ne celá kniha. Když ke svému příběhu sama napíše i konec, nic jí přece nemůže ublížit. Ale co kdyby ho nenapsala? ––– Tento nepředvídatelný příběh o lásce je protilátkou na všechny ty dojáky, které před Valentýnem bez ustání dávají v televizi. — Elle Canada V postavě Julie autorka vytvořila hrdinku, která je chytrá, vtipná a velmi sympatická — žena, s jakou byste se chtěli spřátelit. A ačkoli byste si knihu mohli zaškatulkovat jen jako prostý romantický příběh s dobrým koncem, autorčin způsob psaní z ní dělá chytré čtení. — Winnipeg Free Press Tento hřejivý příběh o poznávání sebe sama je plný humorných momentů. S Julií se můžete snadno ztotožnit […]. Poselství tohoto románu — pokud chcete někoho opravdu poznat, dívejte se pod slupku — je podáno skromně a citlivě a v závěru vám na tváři vykouzlí spokojený úsměv. — Booklist... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Host
Originální název:

Hur man förälskar sig i en man som bor i en buske , 2016


více info...

Přidat komentář

AndreaP.
předevčírem 3 z 5

Kniha jako taková sice není žádný literární skvost, ale od takové knihy asi čekáme spíše odpočinek a oddech, což kniha splňuje. Ač je to kniha o lásce, tak děj je tak netradiční, až je vtipný, dva větší protiklady se asi najít nemohly. Co teda musím vyzdvihnout, tak je obálka, ta se fakt povedla.

aji
24.04.2024 4 z 5

Za mě moc pěkná knížka.
Dlouho jsem nečetla něco, co by mě tak zaujalo.
Originální děj.


Annkag
16.04.2024 3 z 5

Trocha jsem se tlemila. Jo bylo to místama vtipné ale více méně jsem se smála nad tou absurdností tohoto příběhu.
Člověk se zamilovává každý den (nech už jsou to chutě, gestá, doteky) ale bezdomovec? Myslím že máme dost svých problémů než aby jsme si dotáhli další nesmysl z ulice.

essene
30.12.2023 4 z 5

Pěkné,vtipné,ze života)

Prim
07.10.2023 2 z 5

(SPOILER) Dovolím si tento příběh shrnout svými slovy: Rádoby vtipný příběh Julie která je zoufalá, vůbec si nevěří a tak si domů nastěhuje bezdomovce, protože jí řekl, že si ji jednou vezme za ženu. Po jedné hádce kterou Julie vyvolá, Ben bez jakéhokoli vysvětlení zmizí. Julia pak zjistí kde by asi mohl být a protože si sama sebe neváží rozjede se ho hledat. Když se Ben nakonec sám vrátí tak mu všechno vyčítá, ale ona výčitky nesnese. Stejně tak jí vadí, že Ben měl nejspíš jinou ženu a přitom ona se vyspala s kolegou aby si zvedla ego.
Ale úplně špatné to není jen mi pak už hrozně lezla na nervy.

Doubravka1975
05.08.2023 3 z 5

Tahle kniha je románová verze autorčina údajně skutečného příběhu. Autorka potkala svého manžela, když žil na ulici. Ve Švédsku má kniha prý velký úspěch, takže se připravuje i film.
No,....za mě nic moc, taková pohádka pro dospělé, ale je to rychle přečtené, má to jen 230 stran

tereza9371
02.10.2022 3 z 5

Celá kniha je vlastně autorčin příběh o seznámení se svým mužem. Kolik je v příběhu pravdy? Do jaké míry je to jen fikce? O tom můžeme jedině spekulovat.

Kniha pro mě byla překvapením. Z počátku jsem byla poměrně skeptická, ale pak se na scéně objevil Ben a já se nemohla odtrhnout od čtení.

Zaujal mě kontrast mezi ústřední dvojicí, tedy mezi Julií a Benem. Julia měla práci, bydlení, jidlo i úspory, ale stále si na něco stěžovala a nebyla spokojená. Chvílemi na mě působila hodně pokrytecky,ale je pravda, že byla odvážná a nebála se riskovat. Oproti tomu Ben měl doslova jednu igelitku a kartonovou podlahu, ale za to byl pozitivně naladěný a užíval si života.

Příběh je skvěle napsaný. Hodně jsem se nasmála a překvapil mě všechen ten optimismus a vlastně i lehkost. Některé věci v životě jsou fakt malichernost.
V knize se najdou ale i chybičky. Především několik nevyjasněných situací, které jsou jakoby zapomenuty. A pak taky uspěchaný konec.

I když kniha není rozhodně pro každého, mně osobně se líbila.

IG: vesnicka_knihomolka

hana8062
30.09.2022 4 z 5

Hele, taky se vám stává, že si tak sedíte na lavičce a tu na vás ze křoví vybafne okouzlující zarostlý bezďák trousící oduševnělá moudra, vy mu v okamžení propadnete, během pár dnů ztratíte hlavu a vemete si ho domů? Že ne???? No, mně taky ne :-). Věřte, nevěřte, hlavní hrdince a vlastně i autorce (protože je to tak trochu autobiografie) se to stalo. Vážně. Láska jako trám, s týpkem z křoviska u náměstí. Inu, drhlo to a třecí plochy byly, jak vztahově, tak literárně, to si pojďme říct. Není to zrovna knižní skvost. Jenže i tak jde o moc milý čtení, taková romantická komedie, popravdě ne vždy romantická a ne vždy komedie. Ale byl to hezky strávený čas.

Ivule9
17.08.2022 3 z 5

Milá oddechovka. Něco mezi 3 a 4 hvězdičkami :-) Láska na první pohled s malým přesahem. I když jsem si myslela, že vím, jak bude příběh probíhat, probíhal zcela jinak :-) Ke konci i téměř detektivní zápletka. Občas dobré hlášky, celkově mám z knihy dobrý pocit.

Kešu1981
26.07.2022 2 z 5

Námět oki... zpracování se ovšem nepovedlo...bohužel

Knižní střípky
08.06.2022 3 z 5

Poslech audioknihy

Šla jsem do audioverze v podání Terezy Taberyové a byla to fajn oddechovka na pár hodin, když jsem se válela u vody :-). Přišlo mi to místy docela dost praštěné, ale pak jsem zjistila, že autorka se nechala inspirovat skutečným příběhem, a dokonce svým vlastním, kdy ona sama poznala svého budoucího manžela v době, kdy byl bezdomovec. V něčem to bylo jiné a právě to něco jiného se mi líbilo. Mělo to spád, poslouchalo se to samo, chvíli mi lezla na nervy Julie, jindy mě zase vytáčela Benova laxnost, hodněkrát jsem se smála....Nicméně to není kniha, kterou bych musela mít doma...

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky

ivetdos
12.05.2022 4 z 5

Je to bizarní, praštěné ale vtipné :) Jde o autorčin debut, takže je celkem znát, že ještě není vypsaná. Vyprávění místy působí strohým dojmem, setkala jsem se s pár hluchými místy, stejně tak některé vedlejší postavy mi přišly zbytečné, ale jako celek se mi kniha moc líbila. Chvílemi jsem se smála nahlas, stránky ubíhaly pod rukama a četla se velmi lehce. Připomínala mi svým humorem knihu Falešný román od Magdaleny Mintové. Prostě parádní oddychovka, rozhodně doporučuji :)

Určitě knihu doporučuji, jde o velmi originální příběh, u kterého si odpočnete a zasmějete se.

KávaSMlékem
26.04.2022 odpad!

(SPOILER) Knihu jsem si přečetla, neb jsem kdesi narazila na medailonek o ní, který mě zaujal.
Měla jsem asi radši zůstat u toho medailonku.
Takže, plusy: je to podle skutečného života, hlavní postavy zjevně jsou takto asi šťastné, spokojené, spolu (nebo se tak aspoň prezentují), a teď nejspíš i slavné a bohaté, budiž jim přáno.
Co do knihy: autorka bohužel nemá absolutně žádný talent. Celé její vyprávění je ploché, toporné, z emocí ve mě budilo tak leda touhu poškrábat se na zadku.
Hlavní hrdinka neudělá za celou knihu nic, čím by získala moje sympatie. Většinou je nudná, ale má i místa, kde se pokouší být vtipná (není), kde se pokouší být emancipovaná (to se projevuje masturbací nebo neuváženým sexem) a nejhůř, kde je jen sama sebou, což zejména v četných konfrontacích s hlavní mužskou postavou znamená - nesnesitelná semetrika.
Vedlejší postavy jsou všechny jen do počtu a v průběhu čtení jsem přímo měla dojem, že vidím autorku, jak je po scéně vodí jako maňásky. Jejich výskyt v knize nemá absolutně žádný význam krom toho, vycucat z námětu ještě aspoň dvacet stran, aby pevná vazba nevypadala blbě.
Po přečtení knihy jsem nabyla dojmu, že naprosto chápu, co některým mužům vadí na některých ženách a co znamená fráze, že "se s ní prostě nedá vydržet". A k tomu mě přiměla kniha, kde autorka/hlavní hrdinka píše sama o sobě!
Kniha si hraje na harlekýnku, ale co harlekýnce projde, protože je to pohádka pro dospělé, se zde (s vědomím, že jde o autobiografii) musí nutně setkat s pozdviženým obočím. Komu se autorka snaží lhát, že takhle vypadá začátek zdravého a funkčního vztahu? Jen čtenářům, nebo i sama sobě?
Zoufalé, a bohužel až skoro hmatatelně hnané touhou konečně napsat "něco", přičemž ovšem vaše výbava zahrnuje nulový talent, nulové ovládání řemesla, nulovou originalitu, ale zato jste jednou ojeli smradlavýho bezdomovce a s tím se už pracovat dá.

Kudík
23.03.2022 3 z 5

(SPOILER) Přečíst si předem životopis autorky, vím to již dříve než až po dočtení knihy, ale to jsem prostě já. :) Kniha je kratší, relativně čtivá, sem tam trošku kostrbatá a je dobré předem vědět, že příběh vychází přímo z autorčina života a jejího seznámení s manželem. Julia měla zajímavý smysl pro humor s příjemnou dávkou sarkasmu. Zatímco Ben se těžko charakterizuje, protože bezdomovec ve čtyřiadvaceti, to evokuje problémy, např. se závislostí (jedno na čem), i když mi z počátku přišel jako na vrch fuj, uvnitř huj. Chování obou dvou jsem v jisté části nepochopila, protože řešit špatnou náladu svou či partnera tak jako oni, určitě se po takovém jednání za dotyčného neprovdám. Navíc těžko říct, čím si Ben v Kanadě vydělával. Každopádně setkání s medvědem pobavilo. :)