Jak se stát diktátorem

Jak se stát diktátorem https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/405159/bmid_jak-se-stat-diktatorem-Bya-405159.jpg 4 40 11

Vtipný návod, jak se stát diktátorem, založený na nestoudných, skandálních a přehnaných výstřelcích historických i současných diktátorů. Kdo z nás někdy nesnil o tom, že bude vládnout vlastní zemi? S velkou mocí přichází velký vliv, kontrola, obdiv a často i bohatství. Tato kniha vás naučí všechna tajemství řemesla – jak se dostat na vrchol, jak se na něm udržet, a jak si svůj čas na výsluní pořádně užít. V této příručce najdete inspiraci od těch nejúspěšnějších vůdců, včetně Kim Čong-ila, Roberta Mugabeho, Muammara Kaddáfího, Nicolae Ceaușesca, Françoise Duvaliera a mnohých dalších.... celý text

Literatura naučná Historie Politologie, mezinárodní vztahy
Vydáno: , Omega
Originální název:

How to Be a Dictator: An Irreverent Guide , 2017


více info...

Přidat komentář

martipa2
24.07.2023

Velmi povedená publikace. Zajímavé na ní je, že se narozdíl od jiných podobných snaží zabývat především diktátory za posledních, řekněme, padesát let a velká jména jako Mussolini, Hitler nebo Stalin počítá spíš do počtu. Ironický nadhled je přesně to, díky čemu lze tuhle knihu číst (nebo také obecně učit o dějinách 20. století) a nezhroutit se.
Navíc kniha poskytuje nevídanou syntézu a historický (nejen sarkastický) nadhled.

LittleRebelle6
21.02.2022 5 z 5

Kniha je prostē vtipnē psaná. Bavila mē hlavnē kapitola o oblékani. Jen škoda že autor nemyslel i na holčičí modu. No ale jinak mē kniha dorazila jak byla vtipná. Doporučuju rozhodnē.


LusSyNDA
26.11.2020 2 z 5

Mně se to zas tolik nelíbilo. Nějaké informace byly docela zajímavé a člověk se nad tím co čte opravdu pozastaví, ale jako celek mi kniha nepřišla příliš zajimavá ani úsměvná.

postoran-CZ
05.08.2020 5 z 5

Já tomu musím dát za 5*. Skvěle jsem se bavil. Tahle kniha si rozhodně zaslouží přečtení. Nemusíte znát mezinárodní politiku. Nemusíte toho moc vědět o historii. Vše potřebné je v knize. Co bych však případným čtenářům doporučil, je mít u sebe telefon či PC s přístupem na internet a občas se na některé diktátorské monumenty podívat. Hned to dostává jiný rozměr. Například taková Turkmenbašiho rozevírající se kniha je opravdu velkolepé dílo. :)

anticlovek
01.07.2020 4 z 5

relaxační bezmyšlenkovité čtení, které pobaví a dozvíte se nějaké zajímavosti ze světa diktátorů. pokud nic víc nečekáte, budete spokojení

vojtahoodie
04.06.2020 3 z 5

Zajímavé, čtivé, u některých pasáží jsem se zasmál. Fakty zapsané poutavou a vtipnou formou, dozvíte se toho mnoho o autoritářských režimech a diktátorech - a poznáte, že tito lidé, o kterých se vždy píše vážně o obětích, které za sebou mají jsou ve skutečnosti v mnohém hrozně legrační, jen stačí správný úhel pohledu. Ten autor našel a knížka je takovou oddechovkou na pár večerů, pokud se zajímáte o politiku a veřejné dění, žádný hluboký politologicko-sociologický titul v širokém kontextu a s precizním zpracováním zde však nehledejte.

rikiki
28.05.2020 5 z 5

Čtivé, vtipné, poučné. Stravitelným způsobem podá informace i laikovi či někomu, koho politika moc nezajímá.

kathla
14.03.2020 4 z 5

Kniha přesně dle očekávání - člověk se dozví o kdejakém diktátorovi, o jejich šílených kouscích... Naprosto neuvěřitelné, co je možné - ale jak píše sám autor "v diktatuře vás omezuje jen vlastní fantazie" a tak nezbývá než žasnout a děkovat Bohu, že v tom nemusíme žít.

Atlantis
09.01.2020 4 z 5

Podle obálky jsem s obavami čekal knihu, která bude plná rádoby vtipných návodů a utahování ze Severní Koreji. Díky bohu se tak nestalo a Jak se stát diktátorem je slušným průřezem diktátorskými režimy celého světa.
Lehce mi vadila struktura knihy - kapitola oblečení, pojďme si projít deset diktátorů a jejich oblečení. A pak architekturu, hudbu, lodě, auta, knihy.... Může se pak stát, že se mezi jmény a státy ztrácíte.
Není to na čisté čtyři hvězdy, spíš tři a půl, ale kniha zaujala natolik, že lehce nadsadím.

Conely
10.12.2019 4 z 5

Koupila jsem knížku jen kvůli tomu, že se mi hodila do vánočního nákupního košíku. Byla ovšem moje povinnost si ji rychle přečíst než ji dám obdarovanému. Záhy jsem byla překvapena neboť jsem čekala, jen velmi inbecilní humor a řadu trapných rad. Místo toho jsem byla zasypána informacemi z všemožných koutů světa. Humor autora mi velmi sednul a přestože jsem se nesmála od začátku do konce, tak když už jsem se smála, tak to opravdu stálo za to. Pokud se chcete náhodně dozvědět informace o světě za humny vřele doporučuji. (Na druhou stranu hrozí přesycení informacemi.) Rovněž skládám autorovi poklonu za všeobecný přehled.

TerkaM
06.11.2019 3 z 5

Nebylo to špatné, ale nebylo to ani nejlepší. Pokud se v tomto orientujete a chcete si přečíst knihu o diktaturách světa, pravděpodobně budete nadšení, ale pro normálního čtenáře to opravdu není.

Autorovy knížky

Mikal Hem
norská, 1973
2019  79%Jak se stát diktátorem

Kniha Jak se stát diktátorem je v

Právě čtených1x
Přečtených55x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených2x
Knihotéce27x
Chystám se číst26x
Chci si koupit10x
dalších seznamech2x