Jak se stát bubeníkem královské gardy

Jak se stát bubeníkem královské gardy https://www.databazeknih.cz/img/books/70_/70507/jak-se-stat-bubenikem-kralovske-gardy-70507.jpg 4 11 5

Značně náročný příběh lorda snílka, který se se svým sluhou a malým chlapcem Tomem vypraví na ostrov Utopii po vzoru Thomase Mora, přistane v dnešním Londýně a prožívá veselé i vážné příhody při střetání ideálu se skutečností. Ironické a satirické prvky příběhu pochopí spíš vyspělejší čtenář.

Přidat komentář

Rozari
09.09.2021 5 z 5

Vydalo Státní nakladatelství dětské knihy, a přece si myslím, že ta kniha vůbec není pro děti.
Měli jsme tuhle knihu v knihovně celé moje dětství a nikdy jsem neměla touhu ji vůbec otevřít.
Nedávno jsem si ji vzala domů, že ji zkusím přečíst synům a nejdřív že si ji přečtu sama.
Příběh lorda z Lancasterů pro ně bude snad, až budou starší, jestli však budou chtít něco takového číst.
Mně se to líbilo, bylo to tak nějak hezky po anglicku padlé na hlavu :-)

mi-380
18.03.2021 5 z 5

Mé první setkání se starou dobrou Anglií. Kdysi, při čtení Mahlerovy knihy, se mi zdála úžasná. Teď, když už mám za sebou dost cest do tenkrát vysněné země, vidím, že ta nová Anglie je sice jiná, časy se prostě mění, ale lidé jsou tam příjemní, památky velkolepé, stavby úžasné, muzea a galerie skvělé (a zadarmo), tradice viditelné na každém kroku. A Londýn se stal po Praze mým druhým nejoblíbenějším městem. Doufám, že po loňské absenci se tam letos zase na pár dní podívám.
100 % (aktuálně 9 hodnotících s průměrem 82 %).


ZuzanaK.
31.01.2021 4 z 5

Britský humor nádhernou češtinou. To vše doplněné skvělými ilustracemi.

Marekh
31.01.2021 3 z 5

Kniha z pozůstalosti po mém dědovi. Tuto knihu četl patrně v minulosti můj táta, anebo strýc. Řekl jsem si, že se také pustím do této knihy, i když je tato kniha primárně určena dětem. Zpočátku to vypadalo zajímavě, ale postupně mě to přestávalo bavit, zejména když se kniha blížila do úplného závěru. Říkal jsem si, ať už to konečně skončí. Hlavními postavami této knihy jsou: Lord Henry z Lancasterů, jeho pes, jeho sluha a mladík Tom. V knize je obsažen humor a satira na Anglii a Angličany. Kniha je poměrně krátká. Kniha je po grafické stránce pěkně zpracovaná – různé fonty písma a pěkné ilustrace, takže to je velké plus a rovněž k tomu přihlížím při hodnocení této knihy. Předcházející komentáře od čtenářů jsou hodně pozitivní, ale já to vidím jinak. Možná pokud bych četl knihu jako dítě, viděl bych to jinýma očima a kniha by se mi více líbila, ale nejsem si tímto tvrzením jistý. Spíše bych ji hodnotil podobně jak je tomu nyní. Knihu hodnotím průměrně – 60 %.

Ke knize se zřejmě už vracet nebudu a asi si knihu ponechám jako památku na dědu. Kniha je už opotřebovaná, chybí zadní desky, jsou vytrženy. Pokládám si otázku, kdo knihu poničil?! Byl to táta, anebo strýc?! Děda to určitě nebyl, poněvadž si vážil knih a většina knih je v naprostém pořádku, jsou zachovalé.

Midudedi
25.01.2018 5 z 5

Po prvé jsem knihu četl ve črnácti, a uchvátila mne nejen dějem, ale i jazykem, tradičně vytříbeným, ale ne nudným. A příběh by byl asi poloviční bez Fukových ilustrací. I když jsem tenkrát netušil, kdo Fuka je, listoval jsem knihou sem a tam. Dnes jsem si ji přečetl po letech znovu, a mohu jen doporučit: fantazie, jemná ironie a satira, stará Anglie až do absurdna - prostě výborné.