Jak se dělá galerie

Jak se dělá galerie https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/326531/mid_jak-se-dela-galerie-TxR-326531.jpg 5 20 3

Galerie jsou místa, která slouží k vystavování uměleckých děl. To ví přece každý. Jak ale galerie vznikaly a postupem času se proměňovaly? Jakým způsobem se zde díla prezentují, jak se o ně galerie starají a jak se připravuje výstava? Kdo všechno v galeriích pracuje? To vše se dozvíte v nové knize Jak se dělá galerie, která je věnována především všem dětem ve věku 8–12 let. Své si v ní najde každý, kdo se o umění zajímá a chtěl by nahlédnout „pod pokličku“ galerijního provozu. Autory textů knihy, bohatě ilustrované Davidem Böhmem, jsou Ondřej Chrobák, Rostislav Koryčánek a Martin Vaněk. Zveme vás do světa muzeí a galerií, kde je možné zažít nečekaná setkání a odkrývat poutavé příběhy. (Kosmas)... celý text

Přidat komentář

TheDoll
25.12.2023 5 z 5

Kniha je krásná, po grafické stránce rozhodně vydařená. Po faktické stránce se mi zpracování líbí, přibližuje základní terminologicky celkem hravě.

Někdy mi však text přišel kostrbatý, hůře pochopitelný. Pro příklad - záhadou pro mě byla formulace "Františkovo muzeum Brno, 1817. V naší republice si většinu prvenství připisuje Praha. Výjimkou není ani druhé nejstarší muzeum v českých zemích, založené císařem Františkem I." Zní to, jako by druhé muzeum vzniklo v Praze.

Lukina155
29.04.2022 5 z 5

Skvělé ilustrace! Doporučuji především dětem, které zajímá umění nebo se jednou chtějí hlásit na umělecké školy. Moc pěkné zpracování.


blackoutzuzi
12.05.2020 5 z 5

Jak se dělá galerie je přesně o tom, co má obsaženo v názvu. Dozvídáme se co galerie ukrývají, kdo v nich pracuje, co všechno obnáší organizování výstavy, prostě a jednoduše - jak to v takové galerii chodí po všech směrech. Musím uznat, že velkou přidanou hodnotou jsou v tomto případě ilustrace, které jsou propracované do detailů.