Jak nepřijít o peníze aneb průvodce v dobách bouřlivých

Jak nepřijít o peníze aneb průvodce v dobách bouřlivých https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454324/mid_jak-neprijit-o-penize-aneb-pruvodce-mCZ-454324.jpeg 4 19 6

Ještě nikdy za celé naše dosavadní životy nebylo tak obtížné ochránit peníze jako v éře po roce 2008. A krize roku 2020 rizika pro naše úspory ještě znásobila. Vláda hledá peníze, kde se dá. Záporné nebo extrémně nízké úroky nepokryjí ani inflaci. Nelze vyloučit konec hotovosti. Tisk nekrytých peněz a vrtulníkové peníze ohrožují monetární systém. Dramatický růst dluhu v Evropě ohrožuje měnovou stabilitu. Vlna populismu může přinést dodateční zdanění nemovitostí. Existuje tedy ještě vůbec nějaká možnost, jak majetek ochránit?! Známí ekonomové Markéta Šichtařová a Vladimír Pikora, autoři několika bestsellerů, nositelé ceny čtenářů Magnesia Litera a popularizátoři světa peněz ve své nové knize takové možnosti našli. Co můžeme udělat, aby nás stát neobral o úspory? Na co si dát pozor? A čemu se naopak dá věřit? Jak ochránit hodnotu svého majetku v dnešních bouřlivých časech? Kde lze očekávat výnos? Na všechny tyto otázky v knize naleznete odpověď!... celý text

Přidat komentář

Richie1
17.04.2023 2 z 5

Autoři jsou vyhraněně pravicoví, neustále vsunovali do textu negativní narážky na socialistické metody v ekonomice, přičemž je zřejmé, že ne zcela chápou význam slova socialismus.
Rady jak investovat bezpečně své peníze již nejsou zcela aktuální - v současné době (únor 2022, kdy jsem knihu četl) je situace značně odlišná (inflace dramaticky narůstá, úrokové míry se zvyšují, krizi z covidové pandemie bude přebíjet krize ozbrojeného konfliktu Rusku-Ukrajina).
Samotné rady jsou až v posledních cca 15 stranách, vše předchozí je jen shrnutí ekonomické situace v letech 2008 - 2020.
Celkově mě kniha spíše zklamala, od autorů bych si radit nenechal. 50%

nokid
04.04.2022 1 z 5

Tak tentokrát jsou tihle dva vedle jak ta jedle! Zlato je jako investice úplně down, za posledních 35 let hrubě zaostalo za inflací, stačí si vzít kalkulačku a srovnávat...


LadyCotton
02.07.2021 4 z 5

Pokud knihy tohoto dua znáte, víte co očekávat. Možná, že je to co píšou přehnaně pesimistické ale vždy to co píší se odráží od reálného základu či hrozeb.
Souhlasím, že název je matoucí - nečekejte návod krok za krokem jak být za vodou nebo kam přesně máte své peníze investovat. Autoři se vám pokusí vysvětlit to co se dnes děje a proč se to děje (a co může nastat) a na základě toho vy pak samostatně můžete vyhodnotit jakým způsobem se do budoucna postaráte sami o sebe (jakými způsoby nejlépe ochráníte své peníze). Bohužel v dnešní době těch možností moc není...

houbaaa
23.02.2021 3 z 5

Základní myšlenka knihy se neustále opakuje a ať je sebevíc pravdivá, časem už jsem některé pasáže přeskakoval. Bohužel se nedočtete jak z této patálie ven a poslední kapitola na závěr, která jakože radí, kam peníze investovat, je zde podle mě jen pro to, aby kniha dostála svému názvu. Přestože jsem se něco málo nového dozvěděl, po Robotovi na konci tunelu od stejné dvojice, jsem byl lehce zklamán.

ElCondor
04.01.2021 3 z 5

Dobré, doslova napěchované aktuálními ekonomickými informacemi. Název knihy je trochu zavádějící, neboť příliš možností, jak o peníze nepřijít, autoři nepředkládají. V knize se odráží europesimismus autorů. Je to spíše pro čtenáře, kteří se o politiku a ekonomiku více zajímají. Doporučuji i eurooptimistům, neboť vždy je dobré znát názory oponentů.

Janek
13.11.2020 2 z 5

Nepřehledné a dost pesimistické. Vzhledem k tomu, že jde o publikaci, která se tváří velmi přátelsky i ke čtenářům neznalým tématu, čekala bych, že některé základní pojmy, se kterými se v knize opakovaně operuje, budou na začátku alespoň rámcově vysvětleny.

Autoři knihy

Vladimír Pikora
česká, 1977

Kniha Jak nepřijít o peníze aneb průvodce v dobách bouřlivých je v

Právě čtených1x
Přečtených24x
Čtenářské výzvě6x
Knihotéce44x
Chystám se číst12x
Chci si koupit2x