Jak milovat svoji dceru

Jak milovat svoji dceru https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520121/bmid_jak-milovat-svoji-dceru-scP-520121.jpg 3 17 6

Fascinující, citlivý a srdcervoucí román začíná odcizením matky a její dospělé dcery a postupně odhaluje způsoby, jakými může mateřská láska škrtit, ačkoli se snažila kolébat, a jak může bezohledně a nesprávně nasměrovat, i když chtěla chránit.

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Garamond
Originální název:

Hoe je van je dochter moet houden (איך לאהוב את בתך) , 2021


více info...

Přidat komentář

zuzulique
08.04.2024 4 z 5

Príbeh začína v vo chvíli, keď matka pozoruje svoju dcéru na ulici iba z diaľky. Postupne sa začne pred nami odvíjať klbko príbehov a drobných udalostí, ktoré viedlo k tomuto odsudzeniu. Román o tom, že hranica medzi vrúcou materskou láskou a tou, ktorá sa stáva obsesiou je veľmi tenká. Chce to kus empatie, aby sme pochopili hlavnú hrdinku a vedeli s ňou súcitiť.
Drsná, dojemná a úprimná výpoveď zložená zo spomienok, kde-tu vytrhnutých a náhodne pozliepaných.

Aneleh
17.02.2024 1 z 5

Divná kniha, ke které jsem se nechala nalákat hezkou obálkou i názvem. Ale přiznám se, že moc jsem téhle zvláštní zpovědi nerozuměla. Pořád se přeskakuje z minulosti do přítomnosti, spousta věcí není vysvětleno. Joela, která trpí jakousi zvláštní duševní chorobou, je zaslepená láskou ke svojí dceři, dle mého mínění jí však nenechá v dospělosti dýchat. Dokonce ji i jejího manžela pronásleduje a neváhá na něj žalovat, jen aby se k ní Lea vrátila, což mě naprosto šokovalo. Zároveň se zpovídá ze vztahu ke svému o dost staršímu manželovi i k dalším mužům ve svém životě. Celkově to na mě působilo jako jedna velká litanie, byla jsem ráda, že už jsem dočetla.


Bastien581
14.02.2024 5 z 5

Drsné a vlastně i dojemné.

micha-ella
07.12.2023 5 z 5

Mně se tahle knížka moc líbila. Po všech detektivkách a thrillerech jsem si u ní vyloženě odpočinula. Vůbec to není romantika, jak tady vidím štítek, je to poklidné vyprávění napsané výborným stylem, ne nadarmo autorka obdržela prestižní literární cenu. Hezké.

Janulica
16.10.2023 1 z 5

Kniha má na můj vkus extrémně pomalý děj, což mi vůbec nesedlo. Mám ráda, pokud má příběh spád, je to čtivé a děj nenudí. Autorka si v této knize však dává čas. Konec je překvapivý, ale za mě ne zcela uspokojivý. Po přečtení knihy mi zůstala spousta otázek, které nijak nebyly dořešeny. Nevím, jestli to byl záměr autorky nebo zda autorce už došly síly.

karol.cadex
16.10.2023 2 z 5

Jak hodnotit knihu, která mě tak hrozně iritovala, a klidně i kvůli mým podivným rodinným vztahům?
Děs běs. Jednostranná zpověď matky, co absolutně nekoresponduje s dnešním nebo snad i evropským viděním vztahů. Nejvíc se mě přesně dotkla matčina výtka, že i když její matka se k ní taky nechovala vždy nejlépe nebo si nemají co říct nebo jí taky lecčíms ublížila, nikdy by se k ní neotočila zády. Ale to je přesně ono. Je to osobní věc, absolutně vnitřní pohnutka a rozhodnutí, jak člověk se vztahem i ke svému rodiči naloží.
A je to věc toho rodiče, jestli na to jako dospělý a rozumný člověk přistoupí nebo bude dál manipulovat.
Strašně mě ta kniha rozčílila. Moc bych si přála číst i pohled ze strany dcery a ne jenom litanie matky ve stylu “udělala jsem pro ní první poslední a ona se ke mně otočila zády. Ani náznak sebereflexe.

Štítky knihy

romantika matky a dcery

Autorovy knížky

Hila Blum
izraelská, 1969
2023  61%Jak milovat svoji dceru

Kniha Jak milovat svoji dceru je v

Přečtených18x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce52x
Chystám se číst53x
Chci si koupit12x