Já jsem vrah

Já jsem vrah https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/502100/bmid_ja-jsem-vrah-7oy-502100.jpg 4 16 2

Přímo v hlavě pachatele. True crime příběhy podle seriálového hitu z Netflixu. Byli odsouzení k smrti za vraždu – a nyní podávají přímé svědectví o svých zločinech. Američtí dokumentaristé se k vrahům dostali blíž než kdokoli předtím a vyzpovídali je do nejmenších podrobností. Z příběhů založených na netflixovém seriálu se vám budou ježit chlupy po celém těle a před očima se vám začne skládat hrůzný obrázek brutálních událostí. Litují odsouzení svých činů? Co si o nich myslí jejich příbuzní? A hlavně: Jak se z člověka stane vrah?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , CPress
Originální název:

I Am A Killer , 2022


více info...

Přidat komentář

L.Helena
30.07.2023 3 z 5

Společným jmenovatelem všech případů uvedených v této knize je, že pachatelé vyrůstali v dysfunkčním prostředí, v některých případech až patologicky závadném a činy, za které byli odsouzeni, spáchali vesměs na rozhraní mladistvého a raně dospělého věku. Čtení rozhodně zajímavé, hrůzné, nepochopitelné, ale mnohdy i pochopitelné, rozporuplné a často se jeví, že pachatel je svým způsobem vlastně i oběť. Rozhodně se nejedná o žánr Detektivky, krimi, jak je kniha avizována zde na Databázi. Je to syrový dokument o skutečných kriminálních zločinech a pachatelích odsouzených k těm nejtvrdším trestům. Číst to bylo skutečně hodně těžké, jak pro samotný obsah, ale i proto, že v každém případu vystupovalo více osob a mnohdy mi přišlo nepřehledné, která z osob právě tuto pasáž vypovídá.

Ophelie
04.02.2023 4 z 5

Vzhledem k tomu, že jsem seriál neznala, ani neviděla, byla pro mě tato kniha na jednu stranu lákavá (svou anotací), na druhou stranu to nebylo místy vůbec příjemné čtení. Líbilo se mi, jak v každém příběhu byl dán prostor nejen výpovědím samotných vrahů, ale i jejich příbuzných, přátel, obhájců apod. Nejvíc mě dostaly příběhy Davida a Joea - v obou případech podle mě selhal systém, nikdo jim nebyl schopen plně pomoci, svým způsobem to byly rovněž oběti (tím ale vůbec nelze ospravedlnit ani omluvit jejich hrůzné činy, to ne), jen kniha nabízí vhled, že nic není vždy jen černé nebo bílé a jak ošemetné téma trest smrti je. Knihu rozhodně doporučuji (ne však slabým povahám).