Já, Bůh a Fidel

Já, Bůh a Fidel https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356750/bmid_ja-buh-a-fidel-xwH-356750.jpg 4 6 2

Temperamentní Alberto vydává svědectví o své poněkud klikaté cestě ke kněžství. Vyrůstal na Kubě, v krásné věřící rodině, ale v nepříliš krásném režimu Fidela Castra. Přesto se dostal na medicínu, měl známost a otevírala se před ním slibná budoucnost… Vyprávění je svěží, místy až humorné, a přitom nepostrádá hloubku – mezi řádky osobního příběhu mnohokrát zasvítí vyzrálá duchovní moudrost.... celý text

Duchovní literatura Biografie a memoáry Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Karmelitánské nakladatelství
Originální název:

Historia de una resistencia: así se forjó mi vocación sacerdotal en la Cuba de Fidel Castro , 2010


více info...

Přidat komentář

Elmo
26.04.2018 4 z 5

Kdo by čekal nějaké dramatické příběhy kněze-mučedníka bude zklamán. Je ale moc zajímavé porovnávat komunistický režim v bývalém Československu a na současné Kubě, kde je pozice církve podobně jako v celé Latinské Americe poměrně silná. Přesto nemá církev na totalitní Kubě na růžích ustláno.
Kniha je opravdu svědectvím o dozrávání mladého člověka v kněze uprostřed komunismu, ale jejím ústředním tématem je právě to dozrávání a budování pravdivého vztahu s Bohem. Autor je rozhodně charismatická osobnost.

Otec Alberto neměl ve svém životním směřování hned jasno a i po prvním rozhodnutí ke kněžství zažíval krize a velké pochybnosti.
Čtenář má u knihy několikrát pocit, že se vše vyjasnilo a zbytek studia v semináři bude už jen procházka růžovým sadem. Ale tak to v životě nebývá. Autor nás na příkladu vlastního života učí, že víra není jedno definitivní rozhodnutí pro Boha a pak už máme pokoj. Je to naopak každodenní věrné rozhodování v maličkostech a celoživotní směřování života.
Kniha člověka nestrhne dějem. Ale v každé kapitole najdeme věty, které by se měly tesat do kamene nebo aspoň psát na papírky na ledničku a mít dennodenně na očích.

pavel4055
01.11.2017

Velice čtivé, intimní a hluboké vyprávění o životní cestě ke kněžství. Navíc v politicky zajímavém prostředí. Kniha obsahuje nepřeberné množství momentů, které mají široký obecný přesah a mohou být cenným zdrojem inspirace.


Štítky knihy

křesťanství Bůh, Hospodin životopisy, biografie Kuba rozvoj osobnosti, osobní rozvoj

Autorovy knížky

Alberto Pías
kubánská, 1967
2017  80%Já, Bůh a Fidel

Kniha Já, Bůh a Fidel je v

Právě čtených1x
Přečtených7x
Chystám se číst2x
Chci si koupit2x