Láskou spútaní

Láskou spútaní https://www.databazeknih.cz/img/books/94_/94148/bmid_izabela-laskou-sputani-Twp-94148.jpg 4 26 10

Izabela série

1. díl >

Príbeh z prvej polovice pätnásteho storočia sa odohráva vo Francúzsku. Lásku mladučkej šľachtičnej Anny de Moselle a Filipa de Vosges kruto zmarí otec dievčiny. Ten mal so svojou dcérou úplne iné plány a s ich stroskotaním by sa nikdy nezmieril. Z vášnivého vzťahu sa narodilo dieťa. Nádhernú Izabelu však osud tiež nešetrí. Nájde napokon svoje šťastie po boku muža, ktorý pretne jej životnú cestu, alebo sa rozhodne pre charizmatického Reného d'Anjou, vojvodu lotrinského, ktorý sa o ňu vytrvalo uchádza? Román okrem ľudských osudov zachytáva aj obdobie bojov medzi Francúzskom a Anglickom, ktoré s kratšími či dlhšími prestávkami trvalo viac ako storočie. Francúzske kráľovstvo priviedla na pokraj skazy aj bratovražedná vojna medzi Armagnačanmi a Burgunďanmi. Príbeh nevšednej lásky, bolesti, zrady, hrdosti a cti sa odohráva na pozadí týchto udalostí. Intrigy na kráľovskom dvore, hrdinské činy odvážnych rytierov a verné i zradné lásky urodzených dám dávajú tušiť, že tento román sa vo svojom žánri čoskoro stane bestsellerom.... celý text

Přidat komentář

NathalieVerdun
15.02.2020 3 z 5

Prvý diel mi príde slabší ako druhý aj keď sa musím pochvalne zmieniť o častiach s Annou de Moselle a čo sa týka jej a Filipovej dcéry Izabely, niektoré dejové zvraty sú celkom dosť nečakané a pútavé.
Najpozoruhodnejšou postavou v tomto dieli je podľa mňa Filip de Vosges, gróf Val-d' Oise. K Izabele de Vosges asi len toľko - klasická hrdinka typu najkrajšej a najosudovejšej ženy, ktorej každý padá k nohám a nedokáže sa ovládnuť + časté naivné správanie sa a absolútna zaslepenosť vo vzťahu k Andrému. André de Vosges, pán de Carentan a de Carteret - nemôžem povedať, že by mi bol práve najsympatickejší - toto mal byť akože muž jej života?! - sebecký, tvrdý chlap so zatemneným mozgom.
Historické vložky mi nevadili, naopak sa domnievam, že vzhľadom k tak dávnemu obdobiu a pochopeniu súvislostí boli celkom potrebné (a tým nemyslím všeobecne známe fakty ako Johanka (Jana) z Arcu a storočná vojna). Čo mi však dosť prekážalo - niektoré úseky sú až prehnane červená knižnica a nepríliš realisticky vykreslené.
O ostatnom i o značne viditeľnej pozornosti s Krásnou Catherine sa vyjadrím pri druhom dieli...

viki77
01.12.2018 5 z 5

Moc krásná kniha těším se na druhý díl.


Feanor
23.07.2018 4 z 5

Zaujímavá kniha, fajn napísaná. Historické vložky by som trochu skrátila alebo vložila medzi príbeh. Veľmi mi pripomínala iný príbeh, ktorý som čítala dávnejšie, ale hlavné postavy akoby boli z knihy J. Benzoniovej Krásna Katarína.

Ms.Iris
22.11.2017 4 z 5

Akozeeeeee !!! Kniha, do ktorej som sa nevedela PRINUTIT, lebo ma proste odradzala ta história v začiatkoch, ...no premohla som sa a ŽASNEM :-) kniha je úžasná! Skvelá! Dej nepredvídateľný, pútavý, proste radosť ju čítať! Veľké plus dávam autorke za detailne opisy tej doby, držanie sa histórie , dátumov atď. Síce mňa toto osobne nebavilo, tieto detaily som preskakovala, ale fanatik do histórie si tu príde na svoje a ocení ešte viac túto knihu. Za mňa tak či tak jednoznačne perfektné čítanie ;-)

RADIN
11.06.2017 odpad!

Knihu som ani nedočítal,lepšie povedané že po 50 stránkach som ju odložil,neodporúčam ju nikomu,bohužial za mňa palec dolu.

DaPo
03.07.2014 4 z 5

Moc hezká knížka... líbí se mi, jak jsou reálně popsány předpokládané situace dané doby... doporučuji !!!

Bucksinka
03.02.2014 3 z 5

příběh je velmi poutavý, ale při mé povaze musím přiznat, že jsem hodněkrát popotahovala:-/ Detaily oné doby jsou opravdu až moc podrobné, ovšem pro někoho, kdo studuje historii, se to hodí:-) Konec mě rozhodil. Zvažuju druhý díl, přečtu ho v SK, ale doufám, že vyjde i v češtině. No, snad mě druhý díl víc rozesměje, než rozpláče....

Poutnice
18.12.2013

na knihu jsem se těšila, podle popisu jsem byla hned zaujatá, takže jsem byla o to víc zklamaná, když jsem ji začala číst. Příběh je napsaný hezky a čtivě, ale mě osobně vůbec nevyhovují vložené historické popisy událostí, které probíhaly v době, kam je příběh zasazený. Úplně mě to odradilo, postupně jsem knihu úplně odložila a přestože by mě zajímalo, jak se příběh bude vyvíjet a skončí, nestačí to na překonání mého "odporu" k (pro mě) nezáživným historickým pasážím.

Tanuska
26.03.2012

Taky jsem četla, ale už v češtině a zajímalo by mě, zda bude pokračování, nabízí se to.

Gita
06.09.2011

Knihu mohu doporučit, četla sem ji ve slovenštině , je to velice dobře napsaný historický román a těším se až vyjde v Česku
_ dodatek, kniha je i v češtině na pultech knihkupectví...... je velice dobře přeložena ze slovenštiny