Ivanova družina

Ivanova družina https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/223784/bmid_ivanova-druzina-T8G-223784.PNG 4 2 2

Přidat komentář

murdoch
18.06.2023 4 z 5

Jsem moc rád, že vlastním originál... Tahle kniha mě hodně ovlivnila na cestě životem, kdy jsem vstupoval do skautu (i když nejdřív jsem, vzhledem ke svému věku, byl v Pionýru, tomu se tenkrát nedalo vyhnout). Myslím, že podobné knížky dnes obecně docela chybí.

Turlogh
20.08.2018 4 z 5

Tak tuhle knížku jsem sháněl zatraceně dlouho, skoro dva roky. Těšil jsem se na ni jako malý kluk, kterým již bohužel dávno nejsem... :-)
A musím říci, že Vláďa Zíka mě jako obvykle nezklamal. Příběh malého chlapce, který je velký strašpytel (kdo z nás si přitom nevzpomene, jak se bál jako mrňous v noci na záchod anebo i ve dne třeba do sklepa) a proto ho nakonec jeho tatínek přihlásí do družiny skautů, aby se tam osamostatnil, zocelil a změnil v pravého muže, je výborně napsán, dobře se čte a občas ve čtenáři vzbuzuje střídavě nadšení a dojetí. Snad jedinou věcí, která mi úplně nesedla je samotný závěr, kde se dotyčný hlavní hrdina v domnění, že onemocněl nebezpečnou nakažlivou chorobou, rozhodne k sebeobětování. To už Vláďa kapánek přehnal a do celkového povedeného příběhu to jaksi nesedí. Jinak je děj napínavý, čtivý a často i hodně pobaví. Dávám v hodnocení čtyři a půl hvězdy a rozhodně doporučuji k přečtení, tedy pokud knížku někde seženete, což rozhodně není jednoduché! Já se loučím a jdu shánět další Zíkův skautský román, který se jmenuje Táborák volá! Doufám, že mi to zase nebude trvat dva roky...


Štítky knihy

skauti dětská dobrodružství

Kniha Ivanova družina je v

Přečtených2x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x