Lauro, ty jsi ale číslo

Lauro, ty jsi ale číslo https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/45106/bmid_lauro-ty-jsi-ale-cis-45106.jpg 4 41 12

Třináctiletá Laura vypráví o sobě a své rodině. O tom, že táta chtěl kluka a narodila se ona. O tom, že její o tři roky starší sestra Tamara si připadá, že je dospělá. O jejich tatínkovi, který onemocněl cukrovkou a marně se snaží držet dietu. O mamince, která všechno nezvládá, a když už neví kudy kam, začne péct buchty, které stejně doma nikdo nejí. Laura má díky tatínkovi jednu velkou lásku - hraje dívčí fotbal. Ta druhá láska v podobě spolužáka Dalibora začíná nesměle obcházet kolem. Zdá se, že všechno je fajn, ale Laura si najednou začíná všímat podivného chování své sestry Tamary a ještě podivnějšího chování kamarádky z fotbalového oddílu... Kniha poukazuje na problematiku sportovního dopingu mládeže nejen ve sportovních oddílech, ale i ve fitcentrech, které navštěvuje nejširší veřejnost. Zdaleka už nejde jen o to být silný a rychlý, podávat špičkového sportovní výkony. Mnohým už jde spíš jen o to, aby vypadali stejně jako jejich svalnatí hrdinové z akčních televizních seriálů.... celý text

Přidat komentář

Knihomolka506
10.12.2022 5 z 5

Pubertální Laura si prochází obdobím, které zná asi každá dívka. Vzdoruje rodičům, kteří jsou tak trochu pedanti na známky a místo toho by raději proháněla kopačák. Kdo by se učil, že?
Jenže po několika dnech zjistí, že sport a škola lze skloubit dohromady a vznikne z toho nádherný vztah . A nejen ke škole:)

twigxi
15.06.2022 5 z 5

Pekna kniha. Libi se mi, ze knizky pani Brezinove pusobi prirozene. Pani autorka se proste dokaze do duse pubertaka vzit naprosto dokonale! Tesim se na dalsi, ktera me prenese zpatky v case. :)

Prave ted je mozne poslechnout v aplikaci mujRozhlas jako audio na pokracovani a je to moc pekne zpracovane a nactene.


k_veri
08.12.2021

Vážně pěkná kniha, taková oddechovka, četla jsem ji už asi 3x a pořád mě neomrzela. Mám jí ráda, jak knížku tak i spisovatelku :3

Amízek
10.10.2020 5 z 5

Pěkná kniha pro dívenky. Četla jsem ji v 6. třídě a bavila mě. Život holky, co dospívá, jak se s tím pere, po čem touží a a typické záležitosti dnešní doby. Není to nějak poučný příběh, nad kterým by se přemýšlelo, ale takový pomocníček pro děvčata, aby věděla, co je čeká, nebo ukázka, jak období dospívání prožívají.

rozina351
12.07.2020 3 z 5

Oddechovka pro holky, ale žádnej zázrak :-)

Eliška12
16.07.2018 3 z 5

Pěkná kniha o problémech dnešní doby . Líbila se mi , ale méně než Pomeranče v podprsence . Jinak ale měla pěkný obal a dobře se četla . Líbilo se mi, jak Laura chtěla pomoci své sestře od drog .

marta14
04.08.2016 3 z 5

Knihu jsem přečetla za den,ale moc mě neoslovila.Nelíbilo se mi že tam braly drogy...Jinak je to docela dobrá knížka.

bookwoman
03.08.2016 4 z 5

Tato kniha měla pěkný děj a nebyla zdlouhavá.Četla jsem i knihu Kde jsi,Pierote?; a tady ta se mi líbila víc.Líbilo se mi jak Laura řeší problémy(někdy bylo řešení i vtipné) a jak je nakonec i vyřeší... Tuto knihu doporučuji :-).

MíšaK.
01.05.2016 2 z 5

Dobře zaměřená kniha na dnešní problémy. Možná bych to více rozepsala, a neusekávala kapitoly uprostřed děje. Bohužel to nebyla kniha, která by mě nutila k zamyšlení nebo bych nad ní ukápla slzu.

Marselle
09.03.2016 3 z 5

Příjemné čtení o první lásce, a běžných problémech třináctileté Laury. Občas jsem se hodně nasmála jejím nápadům.

apča
02.06.2014 1 z 5

Já na romány moc nejsem ,ale v tomto bylo hezké jak se Laura
snažila pomoci své sestře od drog . : -)ale jinak docela dobré : - ) : - )

WEIL
13.08.2011

Třináctileté dítě, Laura, se prý poprvé setkává s láskou.
A co předtím?
A co láska k rodičům či dědečkovi a babičce?