Island - Život s nádechem ledu

Island - Život s nádechem ledu https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/278706/bmid_island-zivot-s-nadechem-ledu-HTM-278706.jpg 3 10 2

Kniha „Island – Život s nádechem ledu“ představuje daleký severský ostrov prostřednictvím devíti různorodých skutečných příběhů místních i cizinců, kteří na Islandu žijí nebo zde nějakou dobu pobývali, doplněný o energické přírodní scenérie. Osobnosti autorka poznala během pěti let života v zemi, kde stále platí zákony divočiny a kde si člověk proti síle přírodních živlů připadá maličký. Svoji islandskou cestu poodkryjí např. mořský biolog, módní návrhářka, psycholog, geotechnik, kapucínští mniši, lékařka tradiční čínské medicíny, čaroděj i sama autorka.... celý text

Přidat komentář

efka.saf
12.01.2019 4 z 5

Docela zajímavé čtení. Několik lidí, které spojuje jedno, a to láska k Islandu, mluví o svém životě, svých snech, zkušenostech, které v této překrásné, ale nehostinné zemi získali. Vyprávění jsou skutečně zajímavá, mnohdy se jedná spíše o zamyšlení, nebo dokonce rozjímání nad danou věcí, ale určitě zaujmou svou různorodostí. Čtenář může nahlédnout na Island zase z jiného úhlu pohledu, než jsme povětšinou zvyklí. Ovšem co se týče textu jako takového, tedy stylistiky, souhlasím s komentářem pode mnou. Některé věty či souvětí působí neobratně, v textu se vyskytují překlepy a chyby a celkově by se dalo nad mnohými formulacemi ještě popřemýšlet. To knize ubírá na atraktivnosti. Celkově mě ale kniha mile překvapila.

TakySimona
07.06.2016 3 z 5

Autorka měla u nás v knihovně o této své knize resp. svém pobytu na Islandu resp. o praktických tipech pro studenty/tuláky/dobrodruhy besedu. Chtěla jsem jí dát přečtením knihy druhou šanci, ale ani ta mě nakonec příliš nepřesvědčila.
Osudy zpovídaných jsou jistě zajímavé, ale buď autorka výpovědi NIJAK literárně neupravovala, nebo není příliš zdatná stylistka. Dále se mi pranic nelíbila typografie a "splývání" obrázků na stránkách obrazových příloh.
Je to škoda, kvalitní křídový papír a tisk by si zasloužil i odpovídající obsah.
Jsem asi zhýčkaná cestopisy jiných autorů resp. předtiskových přípravců.
:-)


Štítky knihy

Island

Autorovy knížky

Eva Učňová
česká, 1981
2015  68%Island - Život s nádechem ledu

Kniha Island - Život s nádechem ledu je v

Přečtených11x
Čtenářské výzvě4x
Knihotéce2x
Chystám se číst4x
Chci si koupit2x