Invaze rušivých elementů

Invaze rušivých elementů https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/529128/bmid_invaze-rusivych-elementu-658f41c256549.jpg 5 4 4

Průnik různých vesmírů je klišé takřka vesmírných rozměrů. Jak to ale dopadne, když se protknou vesmíry poněkud nesprávné? Co dělá fanynka Hvězdných válek v Bradavicích? Invaze rušivých elementů je parodickou meta fanfikcí. Vypráví příběh fanynky Hvězdných válek, která jede vlakem na Festival Fantazie do Chotěboře. Ve vlaku usne... a probudí se v Bradavicích. Nedorazí tam však sama, ale s velkou skupinou dalších dívek, fanynek Harryho Pottera, které jsou zároveň autorkami fanfikcí, často porušujících původní kánon. Ten však musí být za každou cenu zachován...... celý text

Přidat komentář

Kroana3
18.02.2024 4 z 5

Dej, ať močí mločí voči!

Tato kniha je uvedena recenzemi čtenářů a bet. Píše se tam, že je třeskutě vtipná, brutální sranda, při čtení hrozí zadušení gumovými medvídky atd... Všechno je to pravda... Pokud jste členy fandomu.
Pokud nevíte, CO takové slovo fandom vlastně znamená, co je to slash a proč se mluví o fenoménu Mary Sue... tak vám vysvětlivky na konci sice pomůžou, ale knihu si stejně tolik neužijete.

Je to knížka od fanynky pro fandy. A fanynky. A zvrhlé magory. Je to parodie na svět Harryho Pottera, ale s láskou napsaná. Je plná zážitků ze všelijakých conů a fandomových setkání. A pokud jste na takovém conu někdy byli, zažili jste neopakovatelnou atmosféru Chotěboře, Comicconu, nebo alespoň Animefestu, běžte do toho. Užijete si to. Jen se smiřte s tím, že v takovém případě zjistíte, že jste taky "tak trochu" Mařena. A patříte do Jiskropšouku.

Tess_cz
12.02.2024

Děkuju Tessuně za obsáhý komentář a musím říct, ze její hodnocení považuji za velice přesné. A to i upozornění na slabší stránky tohoto dílka; má naprostou pravdu. Co se nějakého přesahu týče, není tu.
Neměla jsem ohledně téhle knížečky žádné větší ambice; je to prostě a jen - humor. :)
Možná můžu slíbit, že bude líp. U něčeho jiného.


Tessuna
25.01.2024 5 z 5

Tahle kniha je špatným fanfikcím na Harryho Pottera tím, čím je Galaxy Quest Star Treku. Vysmívá se klišé z takových fanfikcí, ale činí tak laskavěji, než by si zasloužily. Zkoumá fenomén Mary Sue a klade důležité otázky, například: Chtěl by Snape zjistit, co je to slash?
Když už ji srovnávám s Galaxy Questem, což není tak docela fér: chyběl mi tu moment, kdy se změní poloha z hravě humorné na vážnou. Příběhu by to dodalo větší hloubku a posunulo jej o level výš. Nějaké náznaky tam byly, ale nic, co by mě doopravdy chytlo za srdce.
Kniha je třeskutě vtipná a válela jsem se u ní smíchy, což mi stačí k tomu, abych jí dala plné hodnocení. Jenže mě zkazily pratchettovky a jsem zvyklá od humoristické fantasy očekávat něco víc. Něco, co je dobré samo o sobě, i kdybyste vyházeli vtipy. Kdybyste škrtli všechny vtipy v Invazi rušivých elementů, z knížky toho moc nezůstane.
Přesto ji mohu vřele doporučit. Byla by z ní boží audiokniha. Při čtení nepijte žádný nápoj, kterým se nechcete poprskat či dusit. Pokud je vám trapné propukat v hlasitý chechot na veřejnosti, třeba v tramvaji, tak tohle tam vážně nečtěte.

Jarka_rybář
12.01.2024 5 z 5

Dost vtipné.

Štítky knihy

Skotsko parodie fantasy Chotěboř

Autorovy knížky

Tess . (p)
česká
2023  90%Invaze rušivých elementů

Kniha Invaze rušivých elementů je v

Přečtených6x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce5x
Chystám se číst2x